Nokian Renkaat ja Arctic Trucks taltuttavat yhdessä maailman vaativimmat talvikelit

9bfd38fb82e84e5e_800x800ar

Nokian Renkaat ja Arctic Trucks ovat yhdistäneet osaamisensa, jotta erikoisvalmisteisten 4×4-ajoneuvojen omistajat voivat huoletta kohdata maailman vaativimmat talviolosuhteet. Uusi Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35 (315/70 R17) -erikoisrengas on suurin koskaan valmistettu Hakkapeliitta-talvirengas.

Pohjoisen ääriolojen tuntijat Nokian Renkaat ja Arctic Trucks ovat kumppaneita, joilla on pitkä yhteinen historia. Yksi tulos on nyt esitelty Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35 -talvirengas, joka on tarkoitettu erityisesti haasteellisiin talviolosuhteisiin.

– Samanlainen tinkimätön tuotekehitysfilosofia sekä brändiemme arvomaailma takaavat hienon yhteistyön. Vaikka työskentelemme autoteollisuuden eri osa-alueilla, perinteemme sekä asenteemme kehittää korkealaatuisia tuotteita ovat samanlaiset, toteaa Business Manager Petri Niemi Nokian Renkailta.

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja. Yhtiö kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan vuonna 1934. Nokian Hakkapeliitta on yksi maailman tunnetuimpia talvirengasmerkkejä ja jo legenda alueilla, joissa todellinen talvi on tuttu.

Parhaat mahdolliset tuotteet äärimmäisiin oloihin

Pitkään kaupallista yhteistyötä tehneet Nokian Renkaat ja Arctic Trucks ovat nyt ensimmäistä kertaa kehittäneet yhdessä talvirenkaan, joka on tarkoitettu erikoisvalmisteisiin raskaisiin 4×4-ajoneuvoihin.

– Me molemmat pyrimme takaamaan asiakkaillemme parhaan mahdollisen tuotteen. Nokian Renkaiden tuotekehityksen tietotaito ja Arctic Trucksin asiantuntemus testaamisessa sai meidät kannustamaan toisiamme ja kehittämään Hakkapeliitta LT2 AT35:n, ensiluokkaisen raskasta käyttöä kestävän talvirenkaan, kertoo Arctic Trucks Finlandin toimitusjohtaja Ville Viikari .

Arctic Trucksin historia ulottuu vuoteen 1990, jolloin Toyota aloitti Islannissa neliveto- ja katumaastureiden modifioinnin. Nykyään Arctic Trucks on alan johtava asiantuntija, joka on erikoistunut erilaisten 4 WD-autojen kehittämiseen vaativaan maastoajoon.

Turvallisuuden edelläkävijä

Nokian Renkaat on maailman johtava talvirengasasiantuntija, testivoittaja ja laatubrändi. Yhtiö valmistaa turvallisimmat renkaat pohjoisen oloihin. Innovatiiviset Nokian-merkkiset renkaat – sekä henkilöautoihin, kuorma-autoihin että raskaaseen kalustoon – ovat parhaimmillaan lumella, vaikeissa olosuhteissa ja vaativissa ajotilanteissa.

– Nokian Hakkapeliitta on turvallisuuden edelläkävijä, maailman vaativimpiin talvikeleihin kehitetty talvirengas. Olemme ylpeitä siitä, että Arctic Trucks arvostaa kokemustamme ja luottaa tuotteisiimme, Niemi sanoo.

Erikoisrengas isoihin autoihin

Uudessa Nokian Hakkapeliitta LT2 -talvirenkaassa yhdistyvät tinkimätön pito sekä ainutlaatuinen kestävyys. Jämäkkä, raskaaseen nelivetokäyttöön suunniteltu rengas liikkuu turvallisesti ja vaivattomasti pohjoisen ja arktisten alueiden lumen sekä jään peittämillä teillä.

-Yhteistyömme arvo tuli selväksi ja toimi hienosti, kun testasimme uutta tuotetta. Arctic Trucksin näkemys ja kokemus auttoivat meitä kehittämään uuden Hakkapeliitta LT2 AT35:n vaativaan erikoiskäyttöön, Niemi selittää.

Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35 on saatavilla sekä nastallisena että nastattomana vaihtoehtona koossa 315/70 R17. Vankka rengas painaa noin 25 kiloa ja paineistettuna sen tilavuus on yli 600 litraa. Tulevaisuudessa tämän jättiläisen voi kohdata muun muassa lähellä pohjois- tai etelänapaa.

Loistavaa pitoa, vakaata ajettavuutta

Nokian Hakkapeliitta LT2:n vahva rakenne on optimoitu kantamaan niin katumaastureiden kuin pick up -tyyppisten kevytkuorma-autojen ja pakettiautojen suuret pyöräkuormat sekä sopeutumaan isojen akselipainojen vaatimuksiin. Räätälöityä teräsvyöpakettia on vahvistettu varsinkin olkapääalueelta. Teräsvyöpaketissa käytetään yli 60 % enemmän terästä kuin henkilöautonrenkaissa normaalisti.

– Nokian Hakkapeliitta LT2 tarjoaa vakaata ajettavuutta sekä pitoreserviä keskialueen aggressiivisen pintakuvioinnin ansiosta. Pintakuvion voimakas lamellointi parantaa lumipitoa. Leveät urat poistavat aktiivisesti vettä ja sohjoa renkaan ja tienpinnan välistä, Niemi kertoo.

Turvallisuutta ja mukavuutta

Napakan pitkittäis- ja sivuttaispidon maksimoi olkapääalueiden kahdeksanrivinen nastajaotus. Monisärmäisten nastojen kosketusala on mahdollisimman laaja, mikä parantaa nastapitoa liukkaalla ajoalustalla.

Ainutlaatuisen talvipidon ja pehmeän tiekosketuksen takaa orientoitujen teräsnastojen sekä kuviopalojen etureunojen pisaranmuotoisten ilmavaimentimien (Air Claw Technology) saumaton yhteistoiminta. Innovaatio muistuttaa hyvien juoksutossujen kantavaimennusta: renkaan ilmareiät pehmentävät ja vaimentavat nastan iskua tiehen ja samalla vähentävät nastan värähtelyä tiekosketuksessa. Ilmavaimennusteknologia vähentää myös tienkulumaa ja rengasmelua sekä parantaa nastojen kestoa.

Käyttömukavuutta ja turvallisuutta lisäävät renkaassa peräkkäin olevat kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ja lumikidetunnus (WSI). Patentoitu DSI-kulumisvaroitin kuuluu kaikkien Nokian Renkaiden valmistamien tuotteiden vakiovarusteisiin. Renkaan keskipinnassa olevat prosenttiosuudet kertovat yksinkertaisesti, kuinka paljon kulutuspinnan pääurien syvyyttä on jäljellä. Numerot kuluvat pois sitä mukaa, kun rengas kuluu.

Uusi Nokian Hakkapeliitta LT2 AT35 – Vakautta ja voimaa äärimmäiseen käyttöön

Koko: 315/70 R17

Jämäkkä erikoistalvirengas, joka on suunniteltu kovaan käyttöön erityisesti raskaisiin SUV-tyyppisiin 4×4-ajoneuvoihin. Renkaassa yhdistyvät loistavat pito-ominaisuudet, poikkeuksellinen kestävyys sekä vakaa ja täsmällinen ajettavuus, jotka säilyvät jopa vaikeimmissakin olosuhteissa.

Pääinnovaatiot:

Air Claw Technology. Erinomaista talvipitoa ja ajomukavuutta.

Lamellinherättäjät . Lisää jää- ja talvipitoa äärimmäisissä olosuhteissa.

Hankaussuoja. Sivupinnan hankaussuoja vähentää rengasvaurioita.

Tuotetietoa: www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-lt2/