Opel Astra -mallistoon uusi erikoismalli

Opel Astra Sports Tourer

Suosittu Opel Astra -mallisto laajenee Opelin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uudella erikoismallilla, joka on vakiovarustelultaan kaikkien aikojen varustelluin Astra-malli. Urheilullisen Astra Sports Tourer Matrix Editionin voimanlähteenä on tehokas 200-hevosvoimainen bensamoottori.

Opel Astra on ollut jo vuosia Opel-malliston suosituin malli Suomessa. Se on saanut vuosien varrella lukuisia palkintoja kuten muun muassa Vuoden Auto Euroopassa 2016 –ja Vuoden Auto Suomessa 2016 –tunnustukset. Suomalaiset autonostajat ovat ottaneet sekä viisiovisen version että Sports Tourer -farmarimallin erinomaisesti vastaan – lähes 70 % ostajista on kuitenkin päätynyt tilavaan farmarimalliin. Siksi Opel on päättänyt tuoda nyt markkinoille erityisen Sports Tourer Matrix Edition -erikoismallin, joka juhlistaa samalla Opelin 120-vuotista taivalta. Erikoismallin vakiovarustelussa on huomioitu nimenomaan suomalaisten autonkäyttäjien arvostamat varusteet kuten muun muassa erinomaiset valot, ergonomiset istuimet ja sähköisesti, jalan heilautuksella avautuva takaluukku.

Astra Matrix Edition -erikoismallissa on 200-hevosvoimainen (147kW) 1.6 Turbo kuusiportaisella automaattivaihteistolla. Kyseessä on sporttinen perheauto, johon saa lisäpuhtia myös Sport-painiketta painamalla. Tämä muuttaa ohjauksen ja kaasun vastetta vieläkin urheilullisemmaksi. Sporttista olemusta korostaa OPC Line –sisätilapaketti, johon kuuluu muun muassa urheilullinen ohjauspyörä ja alumiiniset polkimet.

Lisäksi erikoismallissa on vakiona Navi 950 IntelliLink ja edistynyt pysäköintiavustin, jossa on mukana myös peruutuskamera. Matrix Edition -mallissa on myös Opelin kehittämät, paljon kiitosta saaneet, ergonomiset ja urheilulliset AGR-terveysistuimet sekä kuljettajalle että etumatkustajalle. Kuljettajan istuimen 6-suuntainen säätömahdollisuus, säädettävä reisituki ja sähkötoiminen ristiseläntuen säätö varmistavat juuri optimaalisen ajoasennon.

Kuljettajaa avustavaan Opel EYE –järjestelmään kuuluvat muun muassa liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kaistalta poistumisen varoitus, törmäyshälytys aktiivisella hätäjarrutustoiminnolla.

Erikoismalliin kuuluu vakiona mukautuvat IntelliLux LED Matrix -ajovalot, joissa on LED-ajovalot, LED-malliset päiväajovalot, LED-takavalot, mukautuvat ajovalot, kaukovaloapu sekä ajovalojen automaattinen korkeudensäätö. Kaukovaloapu reagoi vastaantuleviin autoihin sammuttamalla osan LED-valoista eikä näin ollen häikäise muita tielläliikkujia. Kaarrevalot puolestaan optimoivat valokeilan kääntyessä.

Matrix Edition –malli on saatavana joko valkoisena tai grafiitinharmaana (metalliväri). Asiakas voi halutessaan räätälöidä autonsa omannäköisekseen. Valinnaisvarustelistalla on muun muassa Black Edition -paketti, joka sävyttää auton ulkonäköä mustalla katolla, mustilla sivupeilien taustoilla sekä mustilla, viisipuolaisilla kevytmetallivanteilla. Lisävarustelistalta löytyy myös niin ajomukavuutta kuin turvallisuutta lisäävä mukautuva vakionopeudensäädin, joka kiihdyttää ja vähentää nopeutta automaattisesti 30-180 km/h:n tuntinopeuksilla ja auttaa pitämään etäisyyden edellä ajavaan autoon aina turvallisena.

Astra Sports Tourer Matrix Edition -erikoismallin kilpailukykyiset hinnat alkavat 29 997 eurosta. Uutuus on nähtävillä kaikissa Opel-liikkeissä tulevana viikonloppuna.