Opelien myynti kasvoi jo kolmantena peräkkäisenä vuonna

car_logo_PNG1659

Vuosi 2015 jatkoi Opelin menestyssarjaa, sillä vuodesta 2012 alkaen merkin markkinaosuus on kasvanut yli 50 prosenttia. Opelin henkilö- ja pakettiautojen rekisteröinnit ovat lisääntyneet kolmessa vuodessa 2 000 kappaleella. Opel on kiivennyt henkilöautoissa 8. ja pakettiautoissa 5. sijalle.

Opelilla uskotaan sananlaskuun “ei kahta ilman kolmatta”, sillä merkin myynti ja markkinaosuudet kasvoivat komeasti sekä henkilö- että pakettiautoissa jo kolmantena peräkkäisenä vuonna. Vuonna 2016 suosio kasvanee entisestään viidennen sukupolven Astran ja muiden tulossa olevien uutuuksien myötä.

Vuonna 2015 henkilöautojen rekisteröinnit kasvoivat hivenen 108 812 kappaleeseen. Opelin kasvu oli paljon vauhdikkaampaa, sillä 5 402 auton rekisteröinnillä kasvu oli 20,0 prosenttia. Markkinaosuus henkilöautoissa kasvoi lähes prosenttiyksiköllä 5,0 prosenttiin ja vuoden 2014 kokonaisrekisteröintimäärä ohitettiin jo lokakuussa.

Tammikuussa 2015 esitelty uusi Opel Corsa on osoittautunut autoksi suomalaisten makuun, sillä sen rekisteröinnit yli kolminkertaistuivat edellisvuoteen verrattuna. Mallikohtaisessa rekisteröintitilastossa Corsa oli komeasti sijalla 5. Loppuvuodesta Opelin menestystä vauhditti myös uusi viidennen sukupolven Astra, joka valittiin joulukuussa Vuoden Autoksi Suomessa 2016. Lisäksi Opel Mokka jatkoi luokkansa suosituimpana automallina.

Pakettiautoissa Opelin myynnin kasvu on ollut uuden Vivaron ansiosta vielä nopeampaa kuin henkilöautoissa. Jo vuonna 2014 saavutettiin uusi kaikkien aikojen ennätys pakettiautojen rekisteröinneissä 6,3 prosentin markkinaosuudella. Vuonna 2015 jatkettiin reippaammalla vauhdilla, sillä edellinen ennätys rikkoutui jo syyskuussa. Opel-pakettiautoja myytiin 956 kappaletta, millä saavutettiin 8,4 prosentin markkinaosuus.

“Vuosi 2015 oli Opelille erinomainen. Onhan tämä paras markkinaosuutemme sitten vuoden 2002”, kommentoi toimitusjohtaja Rami Kittilä Opelilta. “Mallistomme on erittäin kilpailukykyinen ja muun muassa lokakuun lopussa ensiesitellyn uuden Astran voittamat lukuisat vertailutestit ja useassa maassa saavutetut Vuoden Auto -tittelit povaavat meille menestystä myös alkaneelle vuodelle.”