Opelin myynti kääntyi lokakuussa alkuvuotta rajumpaan kasvuun

cq5dam.web.1280.1280

Kolmena peräkkäisenä vuonna Opeleita on rekisteröity edellisvuotta enemmän. Nyt uuden Astran myötä myynnin kulmakerroin vain kasvaa, sillä lokakuussa pistettiin kilpiin 57 prosenttia enemmän Opel-henkilöautoja kuin vuosi sitten. Pakettiautoissa Opelin kasvu oli komeat 32 prosenttia.

Lokakuussa henkilöautoja rekisteröitiin melkein neljä prosenttia enemmän kuin vuosi aiemmin, minkä myötä myös tämän vuoden kumulatiiviset rekisteröinnit nousivat plussalle. Pakettiautojen puolella jatkettiin viime vuoden tahdissa ja kumulatiivisesti ollaan komeasti edellisvuotta edellä.

Opel on kohentanut asemaansa suomalaisilla automarkkinoilla jo kolmena peräkkäisenä vuonna ja uuden Astran myötä vauhti vain kiihtyy. Lokakuussa rekisteröitiin 57 prosenttia enemmän Opel-henkilöautoja kuin viime vuoden lokakuussa. Markkinaosuus oli 5,3 prosenttia. Kumulatiivisesti Opel-henkilöautoja on rekisteröity tänä vuonna yli 13 prosenttia enemmän kuin viime vuonna kokonaismarkkinoiden pysyessä lähes ennallaan.

Pakettiautoissa Opel nautti jo vuosi sitten uuden Vivaron tuomasta rekisteröintien kasvusta markkinaosuuden ollessa yli kahdeksan prosenttia. Mutta tämän vuoden lokakuussa tuo hyvä myynti ylitettiin kolmanneksella ja markkinaosuus oli yli yksitoista prosenttia. Samalla se tarkoitti kolmatta sijaa pakettiautomarkkinoilla. Pakettiautoissa Opel ylitti jo syyskuussa vuoden 2014 kokonaismyynnin ja koko vuoden rekisteröinneissä ollaan 51,8 % viime vuotta edellä.

Mallikohtaisissa rekisteröinneissä Opel menestyy komeasti, sillä kolmenkymmenen suosituimman automallin joukossa ovat Corsa, Astra ja Mokka. Lokakuussa Astra oli rekisteröinneissä sijalla 16. ja Corsa sijalla 18. Viime vuoteen verrattuna Astrojen rekisteröinnit kasvoivat 45 prosenttia. Koko vuosi huomioon ottaen Opelin mallit ovat hyvissä asemissa, sillä Corsa on sijalla 15, Astra sijalla 24. ja Mokka on 29.

Loppuvuonna Opel jatkaa menestysurallaan, kun uusia Astroja ehditään toimittaa asiakkaille. Lisäksi Corsa, Insignia, Mokka ja Vivaro jatkavat hyvään tahtiin omissa luokissaan.