Pohjolan Liikenne laajentaa – pikavuorobussit Tampere-Helsinki-reitille

Pohjolan Liikenteellä on suunnitteilla pikavuoroliikenteen käynnistäminen Tampere-Helsinki-välillä 21. maaliskuuta alkaen. Arkipäiville on suunniteltu seitsemän bussivuoroa kumpaankin suuntaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin vuoroja on kolme molempiin suuntiin. Arkivuorot palvelevat hyvin varsinkin aamuksi Helsinkiin kello kahdeksaan, yhdeksään ja kymmeneen matkustavia.  Iltapäivään tulee vastaavasti tarjolle kattavasti paluuvuoroja Tampereelle. Lisäksi erilaisten tapahtumien yhteydessä voidaan liikennöidä myöhäisvuorot kumpaankin suuntaan.

–      Pohjolan Liikenne näkee pikavuoroliikenteessä hyviä kasvumahdollisuuksia. Siksi haluamme tarjota oman mukavan pikavuoropalvelumme Tampereen ja Helsingin väliseen matkustukseen. Hintamme tulevat olemaan edulliset ja kilpailukykyiset, sillä lippuja tullaan myymään jopa viidellä eurolla, Pohjolan Liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alanko toteaa.

Pohjolan Liikenne on jättänyt hakemuksen pikavuoroliikenteen aloittamisesta ELY-keskukselle viime vuoden lopussa. Vuorojen liikennöinti käynnistyy 21. maaliskuuta, jos viranomainen hyväksyy lupahakemukset. Lippuja Tampere-Helsinki-matkoille tulee myyntiin pian reittilupien varmistuttua. Liikenteen käynnistyessä tullaan Tampereelle rekrytoimaan seitsemän linja-autonkuljettajaa.

Reitti lähtee Pyynikintorilta

Uusi reitti alkaa Tampereella Pyynikintorilta, josta se etenee Keskustorin, Kalevan, jäähallin ja Hervannan kautta Helsinkiin. Pääkaupunkiseudulla pikavuoro pysähtyy ennen Kampin linja-autoasemaa Vantaan Keimolassa, josta pääsee kätevästi siirtymään kehäradan kautta lentoasemalle. Lisäksi bussi pysähtyy Pirkkolantien pikavuoropysäkillä, josta on hyvät yhteydet HSL:n runkolinjaan 550 eli ns. Jokeri-linjaan sekä Helsingin Oopperalla, josta on kävelymatka Olympiastadionille, Helsingin Jäähallille sekä Linnanmäelle.

Pikavuoroilla mukavat matkat ja monipuoliset palvelut

Pohjolan Liikenteen valko-violettien pikavuorobussien vakiopalveluihin kuuluvat mm. välipala-automaatit, ilmastointi, monipuolinen matkustajainformaatio infomonitoreissa sekä väljät istuma- ja matkatavaratilat.  Lisäksi matkustajien käytössä on ilmainen wlan-verkko sekä useimmissa autoissa myös sähköpistokkeet päätetyöskentelyä varten.

–      Haluamme tarjota asiakkaille yhä parempaa palvelua ja laadukkaita matkoja, Heikki Alanko kertoo.

Pikavuoromatkalla voi työskennellä tai selata verkkoa kätevästi ilmaisen wlanin avulla. Infomonitoreista näkyy oman matkan eteneminen kartalla reaaliaikaisesti. Näkyvissä ovat myös pysäkkitiedot sekä vaihto- ja jatkoyhteydet. Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevien lentojen aikataulut ovat nähtävillä reiteillä, joilta on yhteys lentoasemalle. Infomonitori kertoo myös bussin palveluista ja välittää matkan aikana säätietoja sekä jatkuvasti vaihtuvia uutisia.

Pikavuorobussien matkustusmukavuutta lisäävät väljät istuma- ja matkatavaratilat, joissa mukana kulkevat sekä lemmikit, lastenrattaat että polkupyörät. Yksinmatkustavien lasten bussimatka sujuu turvallisesti Lapsipassinavulla.

Liput pikavuoroihin helposti verkkokaupasta tai kuljettajalta

Pohjolan Liikenteen pikavuoroihin saa liput kätevästi Pohjolan Liikenteen omasta monipuolisesta verkkokaupastawww.pohjolanliikenne.fi. Liput voi ostaa myös autosta kuljettajalta käteisellä tai yleisimmillä maksukorteilla. Verkkokaupassa on tarjolla useita lippuvaihtoehtoja, joista on helppo valita itselle sopivin.

Pohjolan Liikenteen pikavuoroja liikennöidään ennestään reiteillä Helsinki-Salo-Turku, Rauma-Turku, Helsinki-Loviisa-Karhula-Kotka, Helsinki-Lahti-Mikkeli-Kuopio-Kajaani, Helsinki-Porvoo-Kouvola-Lappeenranta ja Kotka-Lahti-Tampere. Lisätietoja Pohjolan Liikenteen pikavuoroista ja lipuista www.pohjolanliikenne.fi.