Polestar raportoi vahvasta vuoden 2022 aloituksesta ennätyksellisen myynnin, jatkuvan kasvun ja markkinalaajentumisten ansiosta

Polestar hallitsee aktiivisesti jatkuvia globaaleja toimitusketjun haasteita

GÖTEBORG, RUOTSI – 19. TOUKOKUUTA 2022. Premium-sähköautomerkki Polestar on ilmoittanut ennätysmyynnistä vuoden 2022 neljän ensimmäisen kuukauden aikana sekä erinomaisesta maailmanlaajuisesta tilauskannasta, jota vauhdittaa jatkuva laajentuminen niin uusille kuin olemassa olevilla markkinoilla. Vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana autojen myynti yli kaksinkertaistui noin 13 600 autoon ja yhtiön tilauskanta yli kolminkertaistui lähes 23 000 autoon vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Ajanjakson aikana Polestar kasvatti markkina-alueensa 23 maahan, kun vuoden 2021 lopussa maita oli 19. Tämä on linjassa yrityksen tavoitteessa olla 30 markkina-alueella vuoden 2023 loppuun mennessä. Uudet markkinat Lähi-idässä ja Euroopassa saavat seurakseen lähiaikoina Espanjan ja Portugalin. Suunnitelmissa on aloittaa liiketoiminta Israelissa ja Italiassa myöhemmin vuonna 2022.

Lisäksi Polestar on ilmoittanut autovuokraamo Hertzin kanssa maailmanlaajuisesta yhteistyöstä, jonka mukaan Polestar toimittaa Hertzille 65 000 autoa seuraavan viiden vuoden aikana.

“Lupasimme kasvua ja pidämme lupauksemme”, sanoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

Vaikka poikkeuksellisen vahva tilauskanta osoittaa Polestarin kyvyn saavuttaa vuodelle 2022 asetettu 65 000 ajoneuvon myyntitavoite, yhtiö kohtaa toimitusketjussa rajoituksia, jotka tuovat edelleen haasteita koko autoteollisuudelle.

Kiinan hallituksen pitkittyneiden COVID-19-sulkujen seurauksena vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla Polestar on nyt ilmoittanut vähentävänsä vuoden 2022 myyntimäärän 65 000 autosta noin 50 000 autoon.

Vuoden 2022 vähennys johtuu 100 %:sesti Kiinan suluista. Polestar ja sen yhteistyökumppanit Volvo Cars ja Geely jatkavat aktiivisesti toimitusketjun haasteiden hallintaa samalla tavoin kuin vuonna 2021, jolloin yhtiö toimitti noin 29 000 ajoneuvoa. Toteuttamalla nopean toiminnan suunnitelmaa, johon kuuluu toisen tuotantovuoron nopeutettu käyttöönotto tehtaalla, Polestar aikoo saada takaisin osan kärsimistään tuotantotappioista myöhemmin tänä vuonna ja on edelleen luottavainen, että se saavuttaa vuosille 2023-2025 asetetut myyntitavoitteet.

”Sähköautojen myynnin kasvua ajavat perustekijät ovat edelleen olemassa ja vauhti on vahvempi kuin tällä hetkellä havaitsemamme epävarmuustekijät. Lyhyen ja keskipitkän aikavälin taloudelliset vaikutukset eivät ole horjuttaneet tavoitettamme myydä 290 000 autoa vuonna 2025 – kymmenen kertaa enemmän kuin myimme vuonna 2021”, Thomas Ingenlath jatkaa.

“Uskomme, että tulevaa kasvuamme kiihdyttää entisestään tulomme tuottaville SUV-markkinoille myöhemmin tänä vuonna, kun saamme lokakuussa maailman ensi-iltaan kauan odotetun, sähkökäyttöisen SUV-mallin Polestar 3:n. Yhdysvalloissa ja Kiinassa valmistettava Polestar 3 erottuu muista katumaastureista ja vahvistaa vahvaa kasvupolkuamme viemällä meidät seuraavaan vaiheeseen.”

SUV-markkinat ovat yksi autoteollisuuden nopeimmin kasvavista ja kannattavimmista segmenteistä, erityisesti Yhdysvalloissa. Asiakkaiden pitäisi voida tilata Polestar 3:n ensiesittelypäivänä lokakuussa.

Polestar aikoo listautua Nasdaqiin ehdotetussa liiketoimintojen yhdistämisessä Gores Guggenheim, Inc:n kanssa (Nasdaq: GGPI, GGPIW ja GGPIU), jonka odotetaan toteutuvan vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.