:POLTTOAINEET: Neste tutki autojen vikalähteeksi epäiltyä bensaa – “Mitään poikkeavaa ei ole löytynyt”

Neste Oil Tampere Lielahti 017

Yksin Suomessa Nesteellä tankataan keskimäärin 50 000 bensiiniautoa päivässä. Seuraamme jatkuvasti myymiemme polttonesteiden laatua läpi koko jakeluketjun aina valmistuksesta bensiinipumpulle asti.

Olemme tutkineet noin kymmenen polttoainenäytettä niistä ajoneuvoista, joissa on esiintynyt ongelmia. Lisäksi olemme ottaneet näytteitä asemilta, joilla ajoneuvot ovat meille kerrotun mukaan tankanneet. Kaikki näytteet ovat tehtyjen analyysien mukaan olleet tuotestandardin mukaisia, eikä asemilta otetuissa näytteissä ole löydetty mitään poikkeavaa.

Mikään otetuissa ja tutkituissa näytteissä ei viittaa siihen, että kyseessä olisi nimenomaan uuden Neste Futura -bensiinin aiheuttama ongelma. Mikään ei myöskään viittaa siihen, että kaikissa bensiineissä käytössä oleva etanoli-biokomponentti olisi nyt ilmenneiden ongelmien taustalla.

Otamme tilanteen erittäin vakavasti, ja teemme tiivistä yhteistyötä automerkin edustajien ja muiden alan asiantuntijoiden kanssa. Jos asiakas epäilee ongelmia autossaan, hänen kannattaa aina olla yhteydessä omaan merkkikorjaamoon.