Postin ajotapamestari vuosimallia 2015 on Heikki Toikkanen Pihtiputaalta

962a6d59387a565e_800x800ar

Palkinnot jaettiin Kylpylähotelli Edenissä Nokialla Pyhäjärven rantamaisemissa. Kuvassa vasemmalla Janne Pennanen (hopea), Heikki Toikkanen (kulta) ja Aki Martiskainen (pronssi).

Toikkanen edustaa Suomea Drivers’ Challenge -ajotapakisassa Ivalossa maaliskuun alussa

Postinjakaja Heikki Toikkanen Pihtiputaalta ajoi Postin ajotapakisan voittajaksi Nokialla tiistaina 3.2.2015. Hopeasijalle kipusi postinjakaja Janne Pennanen Suomussalmelta ja pronssille kuljettaja Aki Martiskainen Joensuusta. Postilaiset kilpailivat taloudellisen ja turvallisen ajotavan mestaruudesta. Lisäksi kilpailussa kiinnitettiin huomiota tekniseen ajotaitoon sekä suomalaisiin erikoisolosuhteisiin.

Pian 16 vuotta postia jakanut Toikkanen oli yllättynyt voitostaan ja totesi kanssakilpailijoiden antaneen kovan vastuksen. Toiseksi tullut Pennanen on jakanut postia 15 vuotta ja oli niin ikään ilahtunut sijoituksestaan. Aki Martiskainen ajoi pronssille raskaan kaluston 16 vuoden ajokokemuksen turvin.

Nokian Renkaiden testiradalla tiistaipäivä valkeni pikkupakkasessa ja hienoisessa lumisateessa, siis normaalissa suomalaisessa talvikelissä. Ajotapakisaan osallistuneet 12 postilaista aloittivat urakkansa teoriakokeella. Iltapäivällä voitosta taisteltiin skill- ja ecoradoilla, joilla mitattiin teknistä, turvallista ja taloudellista ajotapaa.

Skillradalla testattiin ajotaitoa muun muassa ajamalla slalomia keilaradalla, taskuparkkeeraamista, peruuttamista pujotellen merkkikeppien välissä ja ecoradalla taloudellista ajotapaa 13 kilometrin lenkillä, johon sisältyi myös kirjeen jakelua postilaatikoihin.

Kilpailijat kotimaiseen kisaan valittiin eri puolilta Suomea hyvän ajotapaindeksin perusteella. Postin jakelu- ja kuljetusajoneuvoissa olevien ajotapaseurantalaitteiden avulla seurataan, miten ajoneuvoja käytetään. Latteista saatavan tiedon perusteella tavoitellaan entistä parempaa liikenneturvallisuutta ja taloudellisia säästöjä. Laitteet kertovat muun muassa ajoneuvojen nopeuksista, polttoaineen kulutuksesta ja hiilidioksidipäästöjen määristä.

bf3527a1cdf9c183_800x800ar

Osallistujat kilpailivat taloudellisen ja turvallisen ajotavan mestaruudesta. Lisäksi kilpailussa kiinnitettiin huomiota tekniseen ajotaitoon sekä suomalaisiin erikoisolosuhteisiin.

Nokialla kilpailivat:
Anne Helander (jakaja, Kaarina), Roger Kämpe (jakaja ja kuljettaja, Tammisaari), Tapio Lehto (kuljettaja,Tampere), Perttu Lunkka (kuljettaja, Vantaa), Aki Martiskainen (kuljettaja, Joensuu), Kristina Niemistö (varhaisjakaja, Raasepori), Pertti Pekkanen (kuljettaja, Jyväskylä), Janne Pennanen (jakaja, Suomussalmi), Juha Syrjäkari (jakaja, Kotka), Joni Tahkoniemi (kuljettaja, Turku), Heikki Toikkanen (jakaja, Pihtipudas) ja Annamaria Toivonen (jakaja, Hartola).

Toikkanen edustaa Suomea eurooppalaisten postien välisessä kisassa Ivalossa

Toikkanen edustaa Suomea Postin ja International Post Corporationin (IPC) järjestämässä kansainvälisessä Drivers’ Challenge -ajotapakisassa Ivalossa 2.-4. maaliskuuta. Myös tässä kansainvälisessä kilpailussa Euroopan postiyhtiöiden kuljettajat kilpailevat taloudellisen ja turvallisen ajotavan mestaruudesta. Mukana Suomen lisäksi ovat postit bpost Belgiasta, Correos Espanjasta, An Post Irlannista, Posten Norjasta, CTT Correios Portugalista sekä PostNord, jonka osallistujat tulevat Ruotsista ja Tanskasta.
Nokian ja Ivalon kilpailuissa Postin järjestely-yhteistyökumppanina ovat Nokian Renkaat.

Postit jaetaan 100 % hiilineutraalisti

Suomessa kaikki Postin jakamat kirjeet, lehdet, paketit ja suoramainokset ovat automaattisesti 100-prosenttisesti hiilineutraaleja Posti Green -palveluja. Alennamme polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella. Tavoitteena on myös kasvattaa vaihtoehtoajoneuvojen osuus 40 %:iin jakeluautoista vuoteen 2020 mennessä.

Posti vähentää ympäristöohjelmansa kautta aktiivisesti hiilidioksidipäästöjä. Posti nollaa Posti Green -tuotteiden kuljettamisesta ja jakelusta aiheutuneet päästöt osallistumalla ilmastoprojekteihin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun yhden kirjeen kuljettaminen tuottaa 20 grammaa hiilidioksidia, Posti varmistaa sertifioitujen ilmastoprojektien avulla, että toisaalla tuotetaan saman verran vähemmän. Palvelujen hiilidioksidipäästöt lasketaan osana vuotuista ympäristölaskentaa.