Ratissa laulaminen tekee hyvää

fdbmqudk7teqyerhvu1a

  • Tympeät matkat töihin ja kotiin muuttuvat energisoiviksi laulutuokioiksi
  • Musiikki vapauttaa hormoneja, jotka tekevät ihmiset iloiseksi; samalla hengittäminen paranee ja stressi vähenee
  • Ihmiset tallentavat salaisia soittolistoja yksinäisiä automatkoja varten, kun musiikkikokemus on erityisen mukaansatempaava
  • Täysin uuden Ford Fiestan tehokas B&O Play -äänentoistojärjestelmä huolehtii, että kuljettajat saavat musiikista kaiken irti
  • 675-wattinen teknologia hiottiin valmiiksi hyödyntämällä yli 5 000 laulua Adelesta Jay-Z:n musiikkiin

KÖLN, Saksa, 10.5.2017 – Asiantuntijat ovat yhtä mieltä auton ratissa tapahtuvien spontaaneiden lauluhetkien terveysvaikutuksista. Yksinolo tekee laulamisesta helpompaa, ja auton äänentoistolaitteisto tarjoaa säestyksen.

Täysin uuden Ford Fiestan B&O PLAY -äänentoistojärjestelmä on tämän autoluokan tehokkain. Suunnittelijat kuuntelivat vuoden aikana yli 5 000 laulua varmistaakseen, että 675-wattinen teknologia toistaa musiikkia laadukkaasti; käytettiin sitä sitten Adelen, Foo Fightersin, Jay-Z:n tai klassisen musiikin kuunteluun – alhaisella tai korkealla äänenvoimakkuudella.

”Monille ihmisille mielimusiikin kuunteleminen liikkuessa paikasta toiseen on oleellinen osa jokaista matkaa – kyseessä on heidän oman road-elokuvansa ääniraita”, sanoo Jan Schroll (supervisor Multi Media and Connectivity, Ford of Europe). ”Täysin uuden Fiestan B&O PLAY tuo asiakkaillemme parhaan mahdollisen äänenlaadun – oli heidän musiikkimakunsa sitten millainen tahansa.”

Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyn tutkimustieto paljastaa, että ihmiset luovat salaisia soittolistoja yksin tehtäviä automatkoja varten, säätävät äänenvoimakkuuden kovaksi ja laulavat täysillä. Monilla on soittolistoja, joita uskalletaan kuunnella vain autossa, jossa musiikinkuuntelu voi olla erityisen mukaansatempaavaa, sillä äänentoisto on suunniteltu täyttämään auton sisätilat.

”Kovaääninen laulaminen ilman ujostelua – niin että oikein annetaan palaa – tarkoittaa, että henkinen vapautuminen on voimakkaampaa, koska siihen käytetään enemmän energiaa”, toteaa professori Stephen Clift (Canterbury Christ Church University, Iso-Britannia), laulamisen terveyshyötyjen johtava asiantuntija. ”Etenkin laulaessamme tuttuja lauluja kovalla äänellä koemme hyvän mielen tuntemuksen, joka syntyy syvemmästä, hitaammasta hengityksestä sekä lisääntyneestä lihasten aktiivisuudesta. Tunnemme olomme rennommaksi ja vähemmän stressaantuneeksi.”

Testausvaiheessa tiimi kuunteli myös ikonisia live-esitysten nauhoituksia, jotta niissä kuuluva energia ja tunne välittyisivät tavalla, joka tuntuu kuin olisi itse paikalla. Lisäksi tiimi jopa nauhoitti omia laulujaan varmistaakseen, että koko äänikirjo on huomioitu.

”Käytämme live-tallennuksia mielellämme, sillä ne näyttävät, miten äänentoisto tuottaa musiikissa olevan jokaisen tunteen – kuin olisit itse paikalla. Kun ihoni menee kananlihalle, tiedän onnistuneeni”, sanoo Stefan Varga (acoustic system engineer, HARMAN International).

# # #

Huomioita

Täysin uuden Fiestan B&O Play -äänentoistojärjestelmässä on 10 strategisesti sijoitettua kaiutinta ja diskanttikaiutinta kojelaudalla ja muualla sisätiloissa 360-asteisen äänen mahdollistamiseksi. Järjestelmä on optimoitu digitaalisella ääniprosessorilla ja 200 mm subwoofer-kaiuttimella. Tuotettu musiikki vaikuttaa auton sisällä oleville suuremmalta kuin itse ajoneuvo. Järjestelmää hallitsee Fordin SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä ja 8 tuuman kosketusnäyttö.