Renaultille täyspotti Euro NCAP testissä tänä vuonna jo neljä kertaa

912cafaa7d864596_800x800ar

Uusimmassa Euro NCAP testeissä Renaultin uutuusmallit Renault Talisman ja Renault Mégane saivat täydet viisi tähteä turvallisuudessa.

Ensimmäisenä tämän luokituksen tämän vuoden alussa sai Renault Espace ja heti perään Renault Kadjar. Nyt huippupisteisiin pääsi myös Renault Talisman sekä Renault Mégane. Neljä mallia samalta merkiltä yhden vuoden aikana taitaa olla lähes ennätys.

Kaikki edellä mainitut mallit perustuvat yhteiseen C/D-pohjalevyratkaisuun, jossa tunnusmerkkinä on mm. erittäin korkean myötörajan teräksen käyttö palkeissa ja kaiteissa sekä edistykselliset turvatyynyt.

C/D –pohjalevyn ominaisuuksien avulla sekä Talisman sekä Mégane saivat korkeat arvosanat sekä aikuisten että lasten turvallisuudessa mahdollisessa kolaritilanteessa. Mahdollisessa sivukolarissa uusimman sukupolven sivuturvatyynyt sekä kaksi sivuturvaverhoa suojaavat etumatkustajia. Pohjalevyn ansiosta niin Talismanissa kuin Méganessa on useita turvallisuusjärjestelmiä, joita käytetään myös Renault Espacessa, kuten adaptiivinen vakionopeussäädin, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, katvealuevaroitin ja paljon muuta.

Renault Mégane (hatchback) tulee Suomen markkinoille maaliskuussa 2016 ja Talisman sekä Sedan että Sport Tourer –farmarimallina loppukeväästä 2016.