Romutuspalkkiokokeilu jatkuu

Romutuskampanja_fi_banneri_1

Eduskunta on päättänyt myöntää 5 miljoonaa euroa lisärahoitusta romutuspalkkiokokeilulle. Kokeilu jatkuu joko vuoden loppuun, tai kunnes nyt myönnetty lisämääräraha on käytetty. Hankkeeseen varattu kolmen miljoonan euron määräraha loppui elokuussa. Siitä lähtien romutuspalkkion sisältäviä autokauppoja on tehty ehdollisina. Kaikkiin ehdollisina tehtyihin autokauppoihin saadaan nyt romutuspalkkio.

Romutuspalkkion saaminen edellyttää mm. romutettavalta autolta vähintään 10 vuoden ikää ja uuden auton tulee olla alle 120 g/km päästävä. Romutuspalkkiota on käytetty ensisijaisesti pienten, edullisten ja energiatehokkaiden autojen hankintaan. Romutuspalkkiolla hankittujen autojen keskimääräiset hiilidioksidipäästöt ovat vain 104 g/km, kun vuonna 2014 ensirekisteröityjen henkilöautojen keskimääräiset päästöt olivat 128 g/km.

Romutuspalkkiokokeilun tavoitteena on uudistaa autokantaa, vähentää liikenteen päästöjä ja parantaa liikenneturvallisuutta. Romutuspalkkio ei ole valtiolle rahanmenoa, vaan valtio saa kokeiluun osoittamansa rahat moninkertaisena takaisin auto- ja arvonlisäverotuottoina.

Lisätietoa: www.romutuskampanja.fi