Satakuntaan Suomen kattavin taksin tilaamiseen tarkoitettu Valopilkku-sovellus

Asiakkaille ilmainen, nopea ja näppärä Valopilkku-sovellus on avattu viikonloppuna Porin kaupungin alueella, Raumalla, Ulvilassa, Eurassa ja Eurajoella. Jo 65 paikkakuntaa ja lähes 4000 taksia Suomen noin 10 000 taksista kattava Valopilkku on kattavin ja laajin sovellus taksin tilaamiseen Suomessa.

Valopilkku on otettu erinomaisesti asiakkaiden parissa vastaan. Kesäkuun lopulla julkaistun muutaman tuhannen asiakaspalautteen yleiskeskiarvo sovelluksesta oli 4,48 tähteä viidestä tähdestä, ja yli kaksi kolmesta palautteesta oli täydet viisi tähteä. Sovellus oli pääkaupunkiseudun lanseerauksen yhteydessä toukokuun loppupuolella myös iPhone–sovellusten Suomen ladatuin.

Valopilkku on Suomen Taksiliiton Yrityspalvelu Oy:n ja kotimaisten tilausvälitysyhtiöiden yhteisen työn ponnistus. Sovellus on rahoitettu täysin alan omin investoinnein. Valopilkun toteutuksesta vastaavat startup-yritykset Taiste ja Blind Angle Software.

3

Käyttäjien matka-arviot 15.4.–18.6.2015 (muutama tuhat asiakaspalaute)

Valopilkku on kirinyt Suomen laajimmaksi taksintilaus-sovellukseksi vain vajaassa kolmessa kuukaudessa. Palvelu avattiin ensimmäiseksi Tampereella, Hämeenlinnassa ja Vaasassa 17.4.2015.

Porin seudulla sovelluksen avausajankohta liittyy oleellisesti alueen vuoden merkittävimpiin yleisötapahtumiin – Porin Suomi Areenaan, Pori Jazzeihin ja Kalevan kisoihin. Nyt festivaali- ja tapahtumavierailla sekä kaikilla satakuntalaisilla on mahdollisuus vilkuttaa taksi paikalle Valopilkulla ajan digitalisaation hengessä.

Asiakkailta sovellus on saanut poikkeuksellisen paljon kiitettävää palautetta. Sovellusta kehitetäänkin jatkuvassa vuorovaikutuksessa eri asiakas- ja testiryhmien kanssa. Seuraava versio sovelluksesta julkaistaan syksyllä.

Sovellus näyttää asiakkaalle muun muassa taksin katolla sijaitsevan keltaisen kuvun numeron, jonka lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus arvioida matkan laatua ja kuljettajan toimintaa tähtinäppäimistöllä 1-5 tähteen sekä tekstitse.

Sovelluksen voi ladata Windows- (8 tai uudempi versio), iPhone- ja Android-puhelimiin www.valopilkkutaksi.fi –sivustolta, App Store, Google Play ja Windows Phone –sovelluskaupoista. Sovelluksen rekisteröinti maksaa kertaluonteisesti 30 senttiä, joka menee operaattorille. Tilaaminen Valopilkulla on täysin ilmaista.

Valopilkku on osoitus suomalaisen järjestäytyneen taksialan digitalisaatiosta ja tilaustapojen kehittämisestä asiakkaiden parhaaksi. Sovellus täydentää entisestään taksin tilausmahdollisuuksia Satakunnassa – taksin voi tilata edelleen puhelimitse, tolpalta, taksiasemalta ja niin sanotusti lennosta sovelluksen lisäksi.

Valopilkku Twitterissä #valopilkku, Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=_BmdzgBwIb8

Lisätiedot: www.valopilkkutaksi.fi

Tykkää meistä facebookissa: http://www.facebook.com/taksiliitto

Seuraa meitä twitterissä: https://twitter.com/Taksiliitto @Taksiliitto – @SakariLauriala