SKAL tarjoaa kansanedustajille kuljetukset eduskuntaan kuorma- ja pakettiautoilla syysistuntokauden avauspäivänä 8.9.

2015-09-03 14_22_29-Kuljetukset_Kansalaistorille08092015_SKAL.pdf - Nitro Pro 9 (Expired Trial)

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry jäsenineen tarjoaa uuden eduskunnan kansanedustajille ja hallituksen jäsenille kuljetukset työpaikalleen syysistuntokauden avauspäivänä 8.9. Kyseessä on perinne useammalta vaalikaudelta. Kuljetuksista vastaavat pääosin SKAL ry:n kummiyrittäjät. Elokuuhun mennessä suurimmalle osalle uuden eduskunnan kansanedustajista on nimetty SKAL-kummiyrittäjä. Monen kansanedustajan kummina jatkaa jo vaalikaudelta 2011—2015 tuttu henkilö.

Kummiyrittäjien tärkein tehtävä on välittää kansanedustajalle omakohtaista tietoa taustoittamaan kuljetusalan tavoitteita. Kuljetuksen aikana on tilaisuus vaihtaa ajatuksia toimialasta hyötyajoneuvon ohjaamossa. Budjettiriihen aikaan ja talvikauden lähestyessä kuljetusyrittäjiä kiinnostavat esimerkiksi tieverkon korjausvelan hoito ja raskaan liikenteen valvonta. Myös liikennesuunnittelu ja liikenneturvallisuus noussevat puheenaiheiksi.

Reitti Helsingissä

Sibelius-Akatemian väistötilojen hankalien liikenneyhteyksien vuoksi kuljetusten päätepisteeksi on sovittu Helsingin Kansalaistori. Alueen liikennejärjestelyistä on sovittu Helsingin kaupungin kanssa. Kuljetusreitti kulkee Mannerheimintieltä Musiikkitalon kulmalta Töölönlahdenkadulle ja Eero Erkon katua Kansalaistorin kivetylle alueelle (lohko A), jolla hyötyliikenteen käyttämä tila merkitään liikenteenohjauskartioin. Alueella on myös liikenteenohjaajia turvaamassa kevyen liikenteen kulkua. Kansalaistorilta tulijoilla on lyhyt kävelymatka Baanaa pitkin Pikkuparlamenttiin tai eduskuntaan Pohjoiselle Rautatiekadulle.

Kuljetuksia saapuu Kansalaistorille tiistaina noin klo 8—14.

Kuljetukset maakunnissa

Osa kuljetusyrittäjien tarjoamista kuljetuksista tapahtuu maakunnissa ja päättyy siellä pääosin oman alueen liikenneasemalle kuten lentokentälle tai rautatieasemalle.

SKAL-jäsenyhdistykset koordinoivat kuljetuksia kukin omalla alueellaan.

Taustatietoa kummitoiminnasta ja kummilistat: www.skal.fi/kummit