ŠKODA VisionS: ison katumaasturin muotoilukonsepti ensiesittelyssä Geneven autonäyttelyssä

b68696237e446b5d_800x800ar

Tulevaisuus: ŠKODA Vision S ilmentää Škodan katumaasturimalliston tulevaisuutta

›   Läsnäolo: Moderni, voimakas ja näyttävä muotokieli

›   Huipputilava: Kolme penkkiriviä ja kokonaispituus 4,7 metriä

Mladá Boleslav, 2. helmikuuta 2016 – ŠKODA esittelee ŠKODA Vision S -muotoilukonseptin Geneven Autonäyttelyssä 2016, vihjaten, miltä Škodan tulevaisuuden katumaasturi voisi näyttää. Muotoilu edustaa tasapainoa näyttävyyden, voimakkuuden ja käytännöllisyyden suhteen. Viime vuosina ŠKODA on uusinut ja laajentanut mallistoaan kokonaisuudessaan. Seuraavassa vaiheessa laajennetaan mallistoa katumaasturisegmentissä.

ŠKODA julkisti uuden muotokielen suunnan vuonna 2014 Vision C- muotoilukonseptissa ja vie tätä muotoilua nyt myös katumaasturisegmenttiin. Vision S (“S” tarkoittaa SUV) osoittaa, miltä brändin tulevaisuuden katumaasturi, joka on suurempi kuin menestyksellinen ŠKODA Yeti, voisi näyttää: 4,70 metrin pituudellaan, 1,91 metrin leveydellään ja 1,68 metrin korkeudellaan auto luo välittömän läsnäolon tiellä. Brändin tutut suuret sisätilat on luotu uudelleen: ŠKODA Vision S sisältää kolme penkkiriviä, tarjoten näin reilut tilat kuudelle matkustajalle.

936ae131f5c5fc02_800x800ar

ŠKODA Vision S -konseptin ulkomuoto heijastaa brändin uutta ilmeikästä vetovoimaa: kaikki ääriviivat ja linjat ovat selkeitä, täsmällisiä ja teräviä. Valon ja varjon vaihtelun avulla reunat erottuvat selvästi ja luovat samalla voimakkaita tehosteita koverille ja kuperille pinnoille.

Konepelti vetoaa muovimateriaalin luovalla käytöllä, jossa viisteet kulkevat kohti ŠKODA-logoa. Leveä jäähdytinsäleikkö ja neljä kaventuvan muotoista LED-valoa luovat muotoilukonseptin kasvot, korostaen auton maasturimaista luonnetta. Logo ja pystyrivat ilmanottoaukossa on sävytetty kristallimaisin elementein.

Sivusta katsottuna ŠKODA Vision S ilmentää vahvaa maasturimaista olemusta. Terävä kylkilinja kulkee voimakkaana koko auton korin pituudelta. Pyöräkotelot ovat teräväkulmaiset korostaen maasturihenkisyyttä. Laskeva kattolinja yhdessä takaspoilerin kanssa vahvistavat muotoilukonseptin vauhdikkuutta paikallaankin.

Takaa ŠKODA Vision S on muotoiltu veistoksellisesti. Vahva diffuusori, johon on sijoitettu suuret pakoputket, luovat suurelle katumaasturille voimakkuutta. ŠKODA-logo ja matalat sekä terävät takavalot sijaitsevat heti takaikkunan alla. Škodalle tyypillinen takavalojen C-muoto alkaa takavalosta ja jatkuu takapuskurin heijastimeen.