Taattua turvallisuutta: täysin uusi IONIQ sai Euro NCAP -testeistä täydet viisi tähteä

bf637c42970d579e_800x800ar

  • Uusi Hyundai IONIQ sai Euro NCAP ‑törmäystesteistä parhaan mahdollisen viiden tähden tuloksen
  • Segmenttinsä turvallisimpiin autoihin kuuluvan IONIQin vakiovarustelu käsittää muun muassa automaatti­sen hätäjarrutusjärjestelmän, kaistavahdin ja -avustimen ja mukautuvan vakionopeudensääti­men
  • IONIQ on maailman ensimmäinen automalli, joka on saatavissa täysin sähköisenä, hybridinä tai lataushybridinä

Hyundain täysin uusi IONIQ on saanut riippumattoman Euro NCAP ‑testausorganisaation törmäystesteistä parhaan mahdollisen viiden tähden tuloksen. IONIQ sai huippupisteet kaikista neljästä kategoriasta: aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuudesta, jalankulkijaturvallisuudesta ja kuljettajaa avustavista turvallisuusjärjestelmistä. Kaikkien IONIQ-versioiden vakiovarusteluun kuuluu useita aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä, kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistuksella, kaistavahti ja ‑avustin sekä mukautuva vakionopeudensäädin. IONIQ on maailman ensimmäinen automalli, joka on saatavissa kolmena erilaisena sähkömoottoria käyttävänä versiona: täysin sähköisenä, hybridinä tai lataushybridinä.

“IONIQin saama viiden tähden Euro NCAP ‑tulos korostaa niitä hyötyjä, jotka Hyundai tarjoaa asiakkaille tuomalla huipputeknologian kaikkien ulottuville,” kertoo Hyundai Motor Europen toimitusjohtaja Thomas A. Schmid. ”Kaikkien IONIQ-versioiden vakiovarustelu pitää sisällään huipputason aktiivista turvateknologiaa, jonka ansiosta IONIQ kuuluu segmenttinsä turvallisimpiin autoihin. IONIQ on sähköautoa tai hybridiä etsivälle asiakkaalle todella turvallinen ja edullinen valinta.”

Erinomainen aktiivinen turvallisuus on IONIQin vakiovaruste

Euro NCAP testasi IONIQin vakiovarusteluun kuuluvan automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän (AEB) ja totesi sen toiminnan hyväksi. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa odottamattomista vaaratilanteista ja jarruttaa tarvittaessa automaattisesti. Auton keulaan sijoitettuja tutka- ja kamera-antureita hyödyntävä AEB-järjestelmä toimii kolmivaiheisesti; ensin varoittamalla kuljettajaa visuaalisin ja äänimerkein ja lisäämällä sitten jarrutusvoimaa vaiheittain. Jos törmäys on väistämätön, järjestelmä jarruttaa täydellä voimalla vahinkojen minimoimiseksi. Järjestelmä toimii ajonopeuden ollessa vähintään 8 km/h ja aktivoituu, kun anturit havaitsevat tisen ajoneuvon tai jalankulkijan auton edessä.

IONIQin turvallisuutta parantaa myös vakiovarusteluun kuuluva kaistavahti- ja ‑avustinjärjestelmä. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkeillä ja näytön viesteillä, jos auto ylittää kaistaviivan, mikäli suuntavilkku ei ole kytkettynä. Tarvittaessa se kääntää myös ohjauspyörää hienoisesti ja opastaa siten kuljettajaa ohjaamaan auton turvallisesti takaisin omalle kaistalle. Euro NCAP arvioi kaistavahti- ja ‑avustinjärjestelmän toiminnan perusteellisesti. Järjestelmä läpäisi kaikki tehdyt testit.

Kaikissa IONIQ-versioissa vakiovarusteena oleva älykäs vakionopeudensäädin edisti osaltaan viiden tähden Euro NCAP ‑luokituksen saavuttamista. Vakionopeudensäädin pitää ajonopeuden tasaisena ja säilyttää turvavälin edellä ajavaan autoon kiihdyttämällä ja jarruttamalla automaattisesti. Täysin sähköisen IONIQ electric ‑mallin älykkääseen vakionopeudensäätimeen on yhdistetty myös pysäytys- ja liikkeellelähtötoiminto.

Euro NCAP:n testaamien järjestelmien lisäksi IONIQin varusteluun kuuluvat muun muassa kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. Nämä järjestelmät parantavat IONIQin turvallisuutta entisestään varoittamalla kuljettajaa auton läheisyydessä olevista muista ajoneuvoista, jalankulkijoista tai esteistä, jotka muodostavat törmäysriskin auton liikkuessa.

Erinomainen passiivinen turvallisuus täydentää IONIQin vaikuttavan Euro NCAP –tuloksen

Kaikkien IONIQ-mallien passiivisen turvallisuuden perustana on kevyt, mutta jäykkä kori, joka on tulosta edistyneestä suunnittelusta sekä kehityksen huippua edustavien valmistusmenetelmien ja materiaalien käytöstä. Korirakenteesta peräti 53 % on erikoislujaa AHSS-terästä. Todella jäykkä kori parantaa ajo-ominaisuuksia sekä edistää törmäysenergian jakautumista ja minimoi samalla korin vääntymisen, joten matkustajat ovat p­aremmin suojassa törmäyksen sattuessa. Erikoislujalla hiilikuidulla vahvistettu takapuskuri täydentää kaikkien IONIQ-mallien lujan ja kestävän korirakenteen. IONIQin varusteluun kuuluu yhteensä seitsemän t­urvatyynyä, muun muassa kuljettajan polviturvatyyny. Myös tämä seikka vaikutti osaltaan erinomaiseen Euro NCAP ‑testitulokseen.

Hyundai tarjoaa IONIQ-mallille koko autoteollisuuden parhaan takuun, 5 vuotta ilman kilometrirajaa, sekä lisäksi korkeajänniteakuille 8 vuoden / 200.000 kilometrin takuun. Juuri Norjassa vuoden autoksi valittu IONIQ Hybrid ja IONIQ Electric ovat myynnissä kaikkialla Euroopassa. IONIQ hybrid-malliston hinnat alkaen 27.990. IONIQ electric-malliston hinnat alkaen 36.990. IONIQ plug-In –malliston myynti käynnistyy kevään 2017 aikana.