Täysin uusi Ford Mondeo sai täydet 5 tähteä Euro NCAP:n törmäystestissä

print_45LDpVJs9v

Täysin uusi Ford Mondeo sai Euro NCAP:n korkeimman mahdollisen turvallisuusluokituksen
• Mondeo on Fordin ensimmäinen ajoneuvo, jossa on Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella – järjestelmä jarruttaa automaattisesti havaitessaan ihmisen auton edessä
• Mondeo on ensimmäinen Ford Euroopassa ja samalla ensimmäinen auto omassa segmentissään, jossa on ilmalla täyttyvät takaturvavyöt. Turvatyynyjä on kaikkiaan yhdeksän, kuljettajan polviturvatyyny mukaan lukien.
• Auton korissa on käytetty erikoislujaa terästä ja älykästä muotoilua parantamaan matkustajien turvallisuutta etu- ja sivutörmäystilanteissa

Täysin uusi Ford Mondeo on saanut täydet 5 tähteä Euro NCAP:n törmäystesteissä.

Juuri myyntiin tullut Mondeo on ensimmäinen Ford-ajoneuvo, jossa on Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella. Se havaitsee ihmiset edessä olevalla tiellä – jopa nekin, jotka saattavat tulla auton reitille – ja jarruttaa automaattisesti, jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin.

Mondeo on segmenttinsä ensimmäinen ja Fordille ensimmäinen auto Euroopassa, johon saa ilmalla täyttyvät takaturvavyöt. Ne laajentuvat onnettomuustilanteessa nopeasti ja hajauttavat törmäysvoiman kehon alueella viisi kertaa tehokkaammin kuin tavallinen turvavyö.

“Uusi Mondeo on kaikkien aikojen edistyksellisin Ford-ajoneuvo Euroopassa, Törmäyksenestoavustin ja jalankulkijan tunnistus lisäävät niin kuljettajan, matkustajien kuin jalankulkijoiden turvallisuutta,” kertoo Ulrich Koesters (Vehicle Line Director, Ford of Europe).

Mondeossa on myös seuraavat teknologiat:

• Mukautuva LED-ajovaloteknologia -päivänvalon kaltaista valaistusta luovat LED-ajovalot yhdistyvät Fordin mukautuviin ajovaloihin (Adaptive Front Lighting System).
• Ford MyKey, jonka avulla auton omistaja voi ohjelmoida avaimen – yleensä nuoria kuljettajia varten – ja estää saapuvia puheluita tai rajoittaa huippunopeutta.
• Active City Stop, joka auttaa kuljettajaa välttämään hitaissa nopeuksissa tapahtuvat peräänajot.
• SYNC 2 hätäaputoiminnolla, ääniohjauksella toimiva langaton järjestelmä, jota käyttämällä kuljettaja voi pitää katseensa tiessä ja kädet ratissa ja tulla onnettomuustilanteessa yhdistetyksi suoraan paikalliseen hätäkeskukseen.

“Euro NCAP:n vaatimukset kovenevat kovenemistaan ja autojen tulee sen saavuttaakseen olla yhdistelmä ennennäkemätöntä matkustajien turvallisuutta ja kuljettajaa avustavia teknologioita. Mondeo täyttää ne molemmat ja on yksi ensimmäisistä autoista, jossa on jalankulkijan tunnistus”, kertoo Michiel van Ratingen (Euro NCAP General Secretary). “Rohkaisemme autojen ostajia hyödyntämään tarjolla olevia turvallisuusominaisuuksia.”

Uuden Mondeon korista 61 % on erikoislujaa terästä. Käytössä on myös uudenlaista tuotantotekniikkaa, jolla ikkunapilarit ja kattokiskot on saatu entistä kestävimmiksi. Sivutörmäystilanteessa auton kasaan menemistä on pystytty vähentämään 64 mm.

Muihin rakenteellisiin muutoksiin kuuluvat kallistuksenvakain, joka on suunniteltu rajoittamaan vaihteiston siirtymistä keulakolareissa minimoiden ohjaushammastangon liikkumisen. Helmapelti on valmistettu martensiittisesta booriteräksestä ja se parantaa auton kestävyyttä sivutörmäystilanteissa.

Uuden Mondeon saa neli- tai viisiovisena sekä farmarimallina. Mondeo Hybrid on ensimmäinen Fordin valmistama ja myymä hybridi Euroopassa.