Täysin uusi Mazda CX-5 paljastettu Los Angelesin autonäyttelyssä

taysin-uusi-mazda-cx-5

  • Uusi Soul Red Crystal erikoismetalliväri herättää KODO muotoilun linjat eloon
  • Kehityksen painopisteenä matkustusmukavuus ja äänieristys
  • Teknisinä huippukohtina G-Vectoring Control järjestelmä, tuulilasiin heijastava HUD näyttö sekä sähkötoiminen takaluukku

Hiroshima / Leverkusen / Helsinki 17. marraskuuta, 2016.  Uutuuden muotoilu perustuu moninkertaisesti palkittuun KODO — Soul of Motion -teemaan. Uuden Mazda CX-5:n linjat ovat ovat entistä voimakkaammat ja hienostuneemmat ja sen tekniikkaa on päivitetty tarjoamaan katumaasturiluokassa poikkeuksellisen nautinnollista ajettavuutta. 15 % jäykempi korirakenne luo perustan erinomaisille ajo-ominaisuuksille jota G-Vectoring Control (GVC) järjestelmä täydentää. GVC:n ansiosta auto reagoi entistä luonnollisemmin kuljettajan aikeisiin.

Kuljettajan ympäristön ergonomian lisäksi sisätilojen materiaalien laatuun, hiljaisuuteen ja matkustusmukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Uusi Mazda CX-5 on varustettu tuulilasiin heijastavalla HUD näytöllä, uudella takaistuimien taittomekanismilla sekä odotetulla sähkötoimisella takaluukulla.

Uutuuden tekniikka perustuu innovatiiviseen SKYACTIV-Teknologiaan joka mahdollistaa erinomaisen suorituskyvyn ja käytännön taloudellisuuden yhdistelmän. Turbojen asemesta 2.0 ja 2.5 litraisten SKYACTIV-G bensiinimoottorien taloudellisuus ja hyvät vääntöominaisuudet perustuvat optimaaliseen 14:1 puristussuhteeseen. 2.2 litrainen kaksoisahdettu SKYACTIV-D dieselmoottori hyödyntää myös 14:1 puristussuhdetta jonka ansiosta typpioksidien vähentämiseen ei tarvita erillisiä jälkikäsittelyjärjestelmiä.

Uusi 20% kylläisempi ja 50% syvempi Soul Red Crystal metalliväri tuo KODO muotoilun entistä vivahteikkaammin esiin. Maalipinnan upea viimeistely saadaan aikaan Mazdan premium värejä varten kehitetyllä Takuminuri tekniikalla. Tavanomaista syvemmän ja elävämmän värin takana on tarkkaan suunniteltu 3-kerroksinen maalausprosessi jossa maalausrobotit jäljittelevät mestarimaalarien kädenjälkeä. Osittain läpinäkyvän maalikerroksen alla on kerros jossa valoa sitovat ja kirkkaat alumiinikiteet vuorottelevat ja jotka ovat tavanomaisesta tekniikasta poiketen järjestetty yhdensuuntaisesti täysin tasaisen heijastuksen aikaansaamiseksi. Kokonaisuuden viimeistelee kirkas läpinäkyvä kerros.

Uutuus tulee myyntiin Japanissa 2017 helmikuussa ja sen odotetaan saapuvan Eurooppaan myöhemmin alkukesästä. Mazda CX-5 mallisarja esiteltiin vuonna 2012 ja siitä on tullut yksi Mazdan tärkeimmistä mallisarjoista. Sitä myydään yli 120 maassa ja sen osuus Mazdan sen osuus kattaa neljänneksen koko maailmanlaajuisesta myynnistä. CX-5 on voittanut yli 90 palkintoa mukaan lukien 2012-2013 vuoden auto tittelin Japanissa.