Täysin uusi Mazda MX-5 on voittanut yhdeksän uutta palkintoa

02_Overview_Features

• Ikoninen roadster-malli keräsi palkintoja mm. Euroopasta, Australiasta ja Pohjois-Amerikasta.

• Neljännen sukupolven MX-5 sai ylistystä hinta-laatusuhteestaan ja verrattomasta ajamisen hauskuudesta.

Leverkusen, 15. helmikuuta, 2016. Edeltäjiensä perinteitä ylpeänä jatkava täysin uusi Mazda MX-5 on kerännyt vuonna 2016 jo yhdeksän uutta palkintoa, joista monet ovat tulleet Euroopasta. Kesällä julkaistu uuden sukupolven roadster on nyt voittanut yhteensä jo yli 15 palkintoa – ja tarina jatkuu.

What Car? -lehti valitsi neljännen sukupolven MX-5:n parhaaksi avoautoksi Isossa-Britanniassa ennen premium-merkkejä, kuten Audi A3 ja BMW 4-sarja. Lisäksi se valittiin parhaaksi avoautoksi alle 33 000 euron sarjassa. Mazdan ikoninen malli pääsi myös The Sunday Timesin vuoden 2016 Top 100 -listalle voittaen kaksipaikkaisten roadster-mallien luokan. Taakse jäivät mm. Jaguar, Ferrari ja Porsche.

Manner-Euroopassa täysin uusi MX-5 voitti tärkeän avoautokategorian saksalaisen Auto, Motor & Sport’ -lehden lukijaäänestyksessä, jossa valittiin vuoden parhaita autoja. Lisäksi se voitti Vuoden 2015 paras avoauto -tittelin portugalilaisessa Turbo-lehdessä ja saavutti ykkössijan vuoden 2015 GEOM Index -tutkimuksessa, jossa tutkittiin lähes 800 000 merkintää autoja käsittelevistä verkkosivustoista, blogeista ja foorumeista Espanjassa. Australialainen Wheels–lehti nimesi MX-5:n Vuoden autoksi kolmannen kerran mallin historiassa. Arvonimestä kilpaili 25 pääasiassa premium-luokan autoa. Mukana oli myös Mazda CX-3. Lisäksi MX-5 nimettiin US News & World Reportin hinta-laatusuhteeltaan parhaaksi urheiluautoksi 2016 ja TSN Motoring TV:n vuoden urheiluautoksi 2016 Kanadassa.

Viimeisimmät huomionosoitukset seuraavat kahta tärkeää palkintoa mallin kotimaassa viime vuoden lopulla. MX-5 valittiin Vuoden 2015-16 autoksi sekä Japanissa että Japanin autojen Hall of Famessa. Lisäksi se sai erityismaininnan viime vuonna Vuoden auto Skotlannissa -kilpailussa ja valittiin parhaaksi avoautoksi Drive-lehden Vuoden auto -palkintotilaisuudessa Australiassa.

“Ajamisen hauskuuden suhteen tämä pieni roadster on valloittanut markkinat”, kirjoitti What Car? Auto, Motor & Sport jatkaa: “Se tarjoaa loistavaa ketteryyttä ja aidon ajokokemuksen, mistä kiitos kuuluu kompaktille koolle ja matalalle painolle. Neljännen sukupolven versio ajattomasta MX-5-mallista näyttää kaapin paikan automaailman kuninkaallisille Aston Martinista Ferrariin.” The Sunday Timesin autotoimitus, joka valitsi Top 100 -listan ja luokkavoittajat, totesi seuraavaa: “Maantiellä MX-5 muuttaa suuntaa ja kiihtyy kuin höyhensarjan nyrkkeilijä ja tarjoaa käyttöösi kaiken tehon luistonestoa vaivaamatta.” Turbo-lehden mukaan “se tiivistää roadsterin aidoimman olemuksen alle neljään metriin.”

Auton ostajat ovat olleet yhtä innostuneita kuin palkintotuomaristot. MX-5:n myynti Euroopassa lähes nelinkertaistui vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä. Mallia on myyty lähes miljoona kappaletta 27 vuoden aikana alkuperäisen MX-5:n lanseerauksen jälkeen (1989). Legendaarinen urheiluauto on tähän mennessä voittanut yli 240 palkintoa eri puolilla maailmaa.

Täysin uusi MX-5, joka tuli myyntiin Euroopassa viime syksynä, on viimeistelty aggressiivisemmalla ulkoasulla kolmeen aikaisempaan sukupolveen verrattuna. Se on ensimmäinen MX-5, joka käyttää SKYACTIV-teknologiaa, kuten erittäin taloudellista ja tehokasta bensiinimoottoria (131 tai 160 hevosvoimaa), ja johon on tarjolla valikoima nykyaikaisia aktiivisia turvallisuus- ja yhteysjärjestelmiä. Samalla MX-5 on pysynyt uskollisena ajamisen hauskuudelle ja pudottanut noin 100 kiloa kolmannen sukupolven mallin painosta.