Toyota on maailman arvokkain autobrändi jo neljättä vuotta peräkkäin

9af8e989f3c31b26_800x800ar

Toyota Mirai näyttää tietä tulevaisuuteen.

Interbrand on julkaissut tuoreen listauksen maailman arvokkaimmista brändeistä (The Best Global Brands 2015). Toyota säilytti paikkansa maailman kymmenen arvokkaimman brändin joukossa, ja lisäksi se säilytti asemansa maailman arvokkaimpana autobrändinä. Toyotan brändiarvo kasvoi 16 % vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna, ollen nyt noin 49 miljardia dollaria. Toyota on jo neljättä kertaa peräkkäin 10 arvokkaimman brändin joukossa, löytyen tänä vuonna sijalta kuusi. Vuosi sitten Toyota oli kahdeksas.

Teknologia- ja autobrändit dominoivat tämän vuoden listaa, ja lisäksi brändilistauksesta nousevat esille erilaisia integroituja ratkaisuja tarjoavat brändit.

”Selvitämme bränditutkimuksessamme, mitä brändiltä vaaditaan nykyisen kaltaisessa pirstaloituneessa maailmassa, jotta se menestyisi. Ihmiset odottavat nopeita ja juuri heille räätälöityjä kokemuksia, ja brändien on yritettävä mukautua hektiseen rytmiin”, Jez Frampton Interbrandilta toteaa.

b37fc2b41b4a9bac_800x800ar

Maailmanmenon mukana eteenpäin siirtyminen on myös osa Toyota filosofiaa. Toyota on sitoutunut kehittämään yhä ajankohtaisempia ja parempia ratkaisuja yhteiskunnan liikkumistarpeisiin asiakaslähtöisesti.

Toyotan näkemyksen mukaan yksittäinen teknologinen ratkaisu ei kykene vastaamaan erilaisiin asiakastarpeisiin. Se tarjoaakin erilaisia ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaiden vaihteleviin tarpeisiin.

Sähköautot vastaavat erityisen hyvin kaupunkiliikenteen tarpeisiin, ja Toyotalla onkin käynnissä ainutlaatuinen sähköautokokeilu Grenoblessa. Sen i-ROAD-sähköauto on osa kaupungin julkista liikennettä. Toyotan hybridiautot puolestaan ovat vakuuttaneet jo yli kahdeksan miljoonaa asiakasta ympäri maailman. Uusinta uutta edustaa vetykäyttöinen polttokennoauto Mirai, joka on tullut hiljattain myyntiin myös Euroopassa Saksan, Tanskan ja Iso-Britannian markkina-alueilla. Ympäristöstä huolehtiminen on noussut aiempaa keskeisempään rooliin, ja Mirai tarjoaakin päästöttömänä autona uudenlaisen vaihtoehdon. Runsaan käyttösäteensä ansiosta se sopii erinomaisesti myös maantiekäyttöön. Toyota on myös avannut yli 5000 polttokennoteknologiaan liittyvää patenttiaan myös kilpailijoiden käyttöön, jotta myös muut valmistajat voisivat helpommin kehittää omia polttokennoautojaan.