Trafi halpuuttaa hintoja – uusia nettipalveluita ajoneuvojen rekisteröintiin

Trafi laajentaa ajoneuvojen sähköisiä palveluja 16.11., jolloin kaikkien ajoneuvojen rekisteröintipalvelut on mahdollista tehdä netissä. Uudistus muuttaa myös viranomaismaksujen hinnoittelua.

Ajoneuvon rekisteröinnin voi hoitaa sähköisesti 4 eurolla

Ajoneuvon rekisteröinnin voi 16.11.2015 alkaen hoitaa sähköisesti alusta loppuun Trafin sähköisissä asiointipalveluissa, jos ajoneuvolla on jo voimassa oleva liikennevakuutus. Ajoneuvon omistajanvaihdoksen voi tehdä myös vakuutusyhtiöiden verkkopalveluissa samalla, kun ajoneuvolle ostaa vakuutuksen.

Omistajanvaihdoksen hinta sähköisissä palveluissa on 4 euroa. ”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että autokaupan yhteydessä ajoneuvon myyjä hakee varmenteen eli kertakäyttöisen koodin Trafin nettipalvelusta ja antaa sen ostajalle. Uusi omistaja käyttää varmenteen ilmoitusta tehdessään ja maksaa samalla tämän 4 euron palvelumaksun”, tarkentaa kehityspäällikkö Esa Aaltonen.

Mahdollisuus henkilökohtaiseen asiointiin säilyy sähköisen asioinnin rinnalla. Rekisteröinnin voi hoitaa tuttuun tapaan asioimalla katsastustoimipaikalla tai vakuutusyhtiössä. Tällöin omistajavaihdoksen rekisteröinti maksaa 10 euroa.

Liikennekäyttöönoton ja -poiston hinnoittelu muuttuu –mahdollista myös kaksipyöräisille  

Tilapäinen liikennekäytöstäpoisto ja liikennekäyttöönotto on ollut tähän asti mahdollista vain autoille ilman rekisterikilpien palauttamista. Jatkossa liikennekäytöönotto ja -poisto onnistuu myös muille ajoneuvoille esimerkiksi moottoripyörille ja mopoille ilman rekisterikilpien palauttamista. Tilapäisen liikennekäytöstä poiston vaikutus vakuutusmaksuihin kannattaa tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä.

Liikennekäyttöönotto on 16.11.2015 alkaen ilmaista. Liikennekäytöstä poiston hinta sen sijaan nousee. Verkkopalvelussa tehty liikennekäytöstäpoisto maksaa 8 euroa ja rekisteröintitoimipisteessä 20 euroa.  ”Hintojen muutoksella kannustetaan asiakkaita toimittamaan lopullisesti poistettavat ajoneuvot viralliselle ajoneuvokierrättäjälle, joka poistaa ajoneuvon lopullisesti rekisteristä maksutta. Liikennekäytöstäpoisto tulee tehdä siis vain, jos on aikomus ottaa ajoneuvo uudelleen liikenteeseen”, kertoo Aaltonen.

Lisätietoja:

Hinnasto 16.11.2015 alkaen

http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/sahkoinen_rekisterointi