Trafi ja Ajovarma allekirjoittivat sopimuksen kuljettajatutkinto- ja ajokorttitoiminnoista

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Ajovarma Oy ovat tänään 9.6. allekirjoittaneet sopimuksen kuljettajatutkinto- ja ajokorttitoimintojen palveluntuottamisesta. Sopimus tulee voimaan 1.1.2016.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen perusteella Ajovarma hoitaa 1.1.2016 alkaen kuljettajatutkintojen vastaanottamisen, tieliikenteen henkilölupien, kuten ajokortin ja opetusluvan käsittelyn sekä niihin liittyvät palvelutehtävät. Uudistuksen myötä toteutuu yhden luukuin periaate eli kuljettajatutkintoihin ja ajokortteihin liittyvät palvelut saa saman katon alta. ”Uusien ajokortteihin liittyvien palveluiden myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä monipuolisemmin. Uskomme, että mahdollisuus hoitaa kaikki asiat samassa paikassa ja yhdellä kertaa on asiakkaille varmasti tervetullut uudistus”, sanoo Trafin toimialajohtaja Hanna Hakanen.

Ajovarma tarjoaa kuljettajatutkinto- ja ajokorttipalveluita yli sadalla toimipaikalla ja palveluverkosto kattaa koko Suomen. Ajovarman toimipaikat sijaitsevat pääsääntöisesti A-Katsastuksen katsastusasemien yhteydessä. ”Ajovarman kattava verkosto ja pitkään kokemukseen perustuva ammattitaito varmistavat laadukkaan asiakaskokemuksen myös uusien palveluiden osalta”, toteaa Ajovarman toimitusjohtaja Hannu Pellikka.

”On hyvin todennäköistä, että ajokortin myöntämisen hinta tulee laskemaan uuden toimintamallin myötä. Hinnat vahvistuvat kuitenkin vasta loppuvuodesta, mutta viranomaiskustannusten odotetaan siis laskevan nykyisestä”, kertoo Hakanen.

Trafi kilpailutti kuljettajatutkinto- ja ajokorttitoimintojen palveluidentuottamiseen uuden kumppanin. Kilpailutus toteutettiin alueittain ja Ajovarma Oy:n, A-Katsastus Oy:n, Yksityiset K-asemat Oy:n ja A-Katsastus Group Oy:n yhteistarjous voitti kaikki 13 aluetta.