Uber käynnistää korkeatasoisen UberBLACK-palvelunsa Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Oslossa onnistuneen Tukholman-lanseerauksensa jälkeen

a927d873523a96e0_800x800ar

Helsinki ottaa tänään merkittävän askeleen kohti uudenlaista ja edistyksellisempää kaupunkiliikennettä, kun Uber käynnistää UberBLACK-palvelunsa kolmessa pohjoismaisessa pääkaupungissa. UberBLACK on korkeatasoiseen asiakaskokemukseen tähtäävä palvelu, ja UberBLACK- kuljettajilta vaaditaan taksiluvan lisäksi tasokas, esimerkiksi Teslan, Mercedes E- tai S-luokan tai BMW 5/7 -sarjan tasoinen ajoneuvo. Palvelu on yksi monista Uber-tuotteista, jotka yhdistävät matkustajat ja kuljettajat toisiinsa. Tästä päivästä alkaen kyytiä vailla olevan helsinkiläisen tarvitsee ainoastaan ladata älypuhelimeensa ilmainen Uber-sovellus, minkä jälkeen hän voi tilata muutamassa minuutissa tasokkaan ja edullisen kyydin.

Kuten muissakin Uber-sovelluksissa, matkustajalle lähetetään ennen matkaa kuljettajan nimi, valokuva ja rekisteritiedot, ja perille päästyään asiakkaat saavat yhteenvedon matkasta sekä tarkan GPS-kartan reitistä. UberBLACK tekee yhteistyötä vain parhaiden ammattilaiskuljettajien kanssa, ja jokainen auto, kuljettaja ja matka on täysin vakuutettu.

Uber käynnistää UberBLACKin lisäksi myös erittäin suositun ja innovatiivisen uberPOP-kyydinvälityspalvelunsa. Uber selvittää kuuden kuukauden kokeilujakson aikana, tarkkaan valittujen Uber-kuljettajien avulla, miten kyydinvälitys voidaan järjestää Helsingissä parhaiten ja mitä etuja se tuo kaupunkilaisille.

a06989482fd9daea_800x800ar

Uber on teknologiayritys, jonka innovatiivinen älypuhelinsovellus tunnistaa käyttäjän sijainnin puhelimen GPS-toiminnon avulla ja ilmoittaa sijainnin perusteella lähimmän vapaan kuljettajan.

Matkustajat voivat tilata kyydin mihin tahansa Helsingissä – vain painiketta napauttamalla. Palvelu toimii ilman käteistä rahaa (kyyti maksetaan luottokortilla sovelluksen kautta), luotettavasti (Tukholmassa keskimääräinen noutoaika on 3–4 minuuttia) ja laadukkaasti (matkustajat pisteyttävät jokaisen kyydin).

Uber mullistaa kaupunkiliikenteen mahdollistamalla älykkäämmät kaupungit, joissa on nykyistä enemmän kuljetusvaihtoehtoja. Tällaisissa tulevaisuuden älykkäämmissä kaupungeissa on paremmat liikenneyhteydet, ja niiden kuljetusmuodot ovat halvempia, turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä. Uberin ansiosta kaikki voittavat: kaupungit, matkustajat, kuljettajat ja valtiot.

– Olemme hyvin innoissamme palvelujemme käynnistämisestä Helsingissä. Suomalaiset ovat aina suhtautuneet avoimin mielin uutuuksiin ja omaksuneet innovaatiot nopeasti, joten odotamme innolla Uberin esittelemistä suomalaisille. Uber on osoittautunut erittäin suosituksi Ruotsissa, missä on käytössä useita Uberin palveluista. Toivomme, että palvelumme saavuttavat samanlaisen suosion myös muualla Pohjoismaissa. Haluamme myös nähdä, millaisia hyötyjä kuuden kuukauden uberPOP-kokeilu tuo helsinkiläisille. UberPOP on edullinen, helppo ja joustava tapa liikkua turvallisesti kaupungissa, ja lisäksi se on ympäristöystävällinen, sillä se nostaa muutenkin liikkeellä olevien autojen käyttöastetta. Olemme iloisia siitä, että voimme kokeilla kyydinvälitystä myös Helsingissä, summaa Uberin Iso-Britannian, Irlannin ja Pohjoismaiden markkinoiden johtaja Jo Bertram .