UUDEN PEUGEOT 508:N MYYNTI TÄYTEEN VAUHTIIN

af306432ac1eac76_800x800ar

Varusteiltaan vahvistunut uusi Peugeot 508 esitellään Peugeot-liikkeissä kautta maan perjantaista 24.10 lähtien. Peugeot 508 osoittautui vastikään keskikokoluokan vähävikaisimmaksi automalliksi saksalaisen GTÜ:n luotettavuusraportissa. Malliuudistuksessa autoon on tullut vieläkin enemmän jykevyyttä, luotettavuutta ja monipuolista vastinetta rahalle.

Saksan suurin ja merkittävin henkilöautojen katsastaja Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) julkaisi kuukausi sitten käytettyjen autojen laatua ja vähävikaisuutta seuraavan vuosiraporttinsa. Siinä Peugeot 508 nousi kohisten suoraan kärkisijalle tuoreimpien eli 1–3-vuotiaiden keskikokoisten automallien luokassa päihittäen ensimmäistä kertaa parhaimmat keskieurooppalaiset kilpailijansa.

Suomalaiset asiakkaat pääsevät tutustumaan entisestään vahvistuneeseen isoon Peugeotiin perjantaista 24.10. alkaen, kun perusteellisen uudistuksen kokeneen mallin myynti Suomessa polkaistaan täyteen kiitoon. Malliuudistus näkyy muun muassa auton keulalla, jossa jäähdyttäjän säleikkö on aikaisempaa kookkaampi, ja sen keskelle on palannut kromattu Peugeotin leijona-logo. Sisällä matkustamossa katkaisimia on karsittu ja korvattu (Active-varustetasolta lähtien) kookkaalla kosketusnäytöllä.

Varustelu on koukuttavan kattava jo Access-tasolta lähtien, sillä autosta löytyvät vakiona muun muassa kuljettajan istuimen sähköinen ristiseläntuen säätö, mäkilähtöavustin, tasanopeussäädin nopeudenrajoittimella, sähkökäyttöiset ikkunannostimet edestä ja takana, monipuolinen ajotietokone, ääntä vaimentava akustinen tuulilasi sekä uusina varusteina sadetunnistin, rengaspainetunnistimet ja LED-huomiovalot. Active-tason uutuudet ovat 7 tuuman kosketusnäyttö, pysäköintitutka takana ja bluetooth-valmius, Alluren puolestaan (edellisten lisäksi) navigointi, 84 LED-valosta muodostuva FullLed-valojärjestelmä sekä Smart Beam –kaukovaloavustin. GT- ja RHX-malleissa on lisäksi vakiona etuistuinten sähkösäätö, heijastusnäyttö ja peruutuskamera.

Peugeot 508 –mallistossa on tarjolla kaksi bensiinimoottoria ja kolme dieseliä. Moottorien taloudellisuus kelpaisi mittapuuksi mille tahansa kilpailijalle, sillä koko dieselmalliston keskikulutus asettuu 4,1–4,4 litran välille. Uutena bensiinimoottorina tarjolle on tullut e-THP 165, jonka CO2-päästöt ovat automaattivaihteiston kanssa vain 130 g/km. Toinen mielenkiintoinen moottoriuutuus on BlueHDi180, jonka CO2-päästöt ovat uuden Euro 6- päästöteknologian ansiosta 180-hevosvoiman teholuokkaan nähden mielenkiintoisen pienet: automaatti-vaihteistoon yhdistettynä vain 111 g/km. Malliston pienipäästöisen voimanlähde on 115- hevosvoimainen e-HDi-diesel, joka kirjauttaa pikkuautoluokkaankin vertailukelpoisen pienen päästölukeman, 104 g/km.

Teknologien uutuus on kaikissa näissä voimanlähteissä hyödynnettävä kolmannen sukupolven Stop & Start –järjestelmä, jossa turhan joutokäynnin karsiva automaattisammutus on käytössä aina 20 pakkasasteeseen saakka. Käynnistys tapahtuu eleettömän nopeasti ja äänettömästi moottorin apulaitehihnan välityksellä. Perinteiset järjestelmän käyttävät moottorin uudelleen käynnistämiseen starttimoottoria ja hammasrattaita.

Peugeot 508:n korimallit ovat jatkossakin sedan, SW-farmari sekä farmarikoriin perustuva RHX-hybridi. Akseliväli on kaikissa sama 2817 milliä, mikä takaa esimerkilliset sisä- ja tavaratilat korimallista riippumatta. Sedanin tavaratila on perusmuodossaan 515 ja farmarin 560 litran suuruinen. Suurimmillaan farmarimalli kuljettaa peräti 1,6 kuution verran tavaraa. Uudistuneen malliston hinnat alkavat 25 298 eurosta (508 Sedan Access VTi 120 ETG automaatti), dieselmalliston puolestaan 26 996 eurosta (508 Sedan Access e-HDi 115 ETG aut.).