Uudistunut Nokian Hakkapeliitta -talvirengasperhe varmistaa turvallisen talvipidon kaikissa keleissä

xwsy5xc3s9mrfudob4aa

80 vuotta maailman ensimmäisen talvirenkaan kehittämisestä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta siitä, kun Nokian Renkaat vuonna 1934 kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan. Siitä lähtien on pohjoisten olojen erikoisosaaja kehittänyt koko ajan uusia, alaa mullistavia oivalluksia, jotka ovat tehneet talviautoilusta turvallisempaa ja mukavampaa.

Uusi Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas voitti viime vuonna yhtä testiä lukuun ottamatta kaikki autolehtien talvirengastestit Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Myös muut Hakkapeliitta-talvirengasperheen jäsenet, kevyesti rullaava kitkarengas Nokian Hakkapeliitta R2, katumaastureihin suunnattu jämäkkä Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -nastarengas sekä ajomukavuudeltaan oivallinen nastaton Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ovat luotettavia testimenestyjiä.

Nastallisen Nokian Hakkapeliitta 8:n uusi nastateknologia tuottaa ennenkokemattoman pidon, parantaa ajomukavuutta ja säästää tienpintaa. Nokian Cryo Crystal -konseptin pitokiteet nostavat Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarenkaan jääpidon aivan uudelle tasolle. Vuoden alussa esitelty konseptirengas, jossa nastat ponnahtavat nappia painamalla esiin, viitoittaa talvirengasteknologian tietä tulevaisuudessa.

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaille myös Hakka-turva

Nokian Hakkapeliitta -talvirengasperhe on jälleen kasvanut ja kuluttajien saatavilla on nyt yli 220 uusimman sukupolven Hakkapeliitta-tuotetta, aina 13-tuumaisesta 21-tuuman vannekokoon saakka nastallisena tai nastattomana vaihtoehtona.

− Nokian Hakkapeliitta -renkaat hankkivalle lisäturvaa antaa ainutlaatuinen Hakka-turva, jonka annamme uusille Hakkapeliitta-talvirenkaille ja Hakka-kesärenkaille. Tulevana syksynä valikoimamme on laajempi kuin koskaan, mistä suomalaisen autoilijan on helppo valita juuri hänen käyttöönsä soveltuva talvirengas, Nokian Renkaiden Business Manager Petri Niemi kertoo.

Uudet Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat ovat Hakka-turvan piirissä, joka on voimassa yhden vuoden renkaan ostopäivästä lukien, aina 4 millimetrin uransyvyyteen saakka. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoontuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavaan tuotteen veloituksetta. Jos rengas rikkoontuu matkalla, tulee tiepalvelu paikan päälle avuksi.

Autolehtien vertailutestien tulokset, rengasmyyjän suositus, naapurin vankka mielipide – omaan autoon ja arvoihin sopivan rengasmallin valitsemispäätökseen on monta polkua. Yhdeksi tärkeäksi osaksi rengasvalintaa on noussut tarve saada kokemuspohjaista tietoa tuotetta jo käyttäneiltä henkilöiltä. Nokian Renkaiden uudistunut verkkosivusto vastaa tarpeeseen ja tarjoaa rengasostajan avuksi myös tuotekohtaisia käyttäjäarvioita.

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengas – Ylivoimainen testivoittaja

Hakkapeliitta-perheen uusin henkilöautojen nastarengas, Nokian Hakkapeliitta 8 nosti talvirenkaan pidon jäällä ja lumella jälleen uudelle tasolle. Ainutlaatuinen nastateknologia ja monet uudet innovaatiot lisäävät talvipitoa, turvallisuutta ja ajomukavuutta. Renkaan erinomaisista talviominaisuuksista kertovat autolehtien testivoitot Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaassa on keskimäärin 50 prosenttia enemmän nastoja kuin edeltäjässään Nokian Hakkapeliitta 7 -nastarenkaassa. Rengas alittaa silti nastarenkaiden lainsäädännön tiukat ympäristövaatimukset. Uuden edistyksellisen nastateknologiansa ansiosta Hakkapeliitta 8:n tienkulumavaikutus on selkeästi aikaisempaa pienempi. Ympäristöystävällisyyttä tukevat myös alhaisempi polttoaineenkulutus ja hiljaisempi ajoääni.

Mullistava nastajaottelu ja Nokian Eco Stud 8 -konsepti synnyttävät mestarilliset talviominaisuudet; ylivoimaista jarrutus- ja kiihdytyspitoa, lisää kulumiskestävyyttä ja ajomukavuudesta kumpuavaa mielenrauhaa.

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaalla saavutettu jäälläajon maailmanennätys, 335,713 km/h on yksi osoitus ylivoimaisesta talvipidosta. Tähän huimaan vauhtiin kiihdytti Pohjanlahden jäällä maaliskuussa 2013 Nokian Renkaiden testikuljettaja Janne Laitinen.

Kattava kokovalikoima on lisääntynyt neljällä uudella koolla ja kattaa nyt 67 tuotetta 13-tuumasta aina 20-tuumaan saakka. Useimmat koot ovat XL-merkittyjä, eli niiden kantavuus on korkein mahdollinen. Valikoimasta löytyy myös erikoistuotteita, jotka hyödyntävät Flat Run -teknologiaa.

Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarengas – Pohjoista mukavuutta

Hakkapeliitta-perheen nastaton vaihtoehto Nokian Hakkapeliitta R2 on niinikään voittanut useita autolehtien kitkarenkaiden talvirengastestejä. Etenkin jääpito on renkaassa nostettu aivan uudelle tasolle Nokian Cryo Crystal -konseptin avulla. Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen.

Renkaan pintakumisekoituksen ansiosta hyvät pito-ominaisuudet säilyvät erinomaisina, vaikka renkaan uransyvyys on lähellä neljän millin rajaa, joka on hyvän talvipidon minimiraja.

Kevyesti rullaavan Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarengas on ympäristötietoisen autoilijan ykkösvalinta. Renkaan erittäin alhainen vierintävastus säästää polttoainetta ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Nokian Hakkapeliitta R2:n kokovalikoima on lisääntynyt kolmella uudella koolla ja kattaa nyt 59 tuotetta, 13-tuumaisesta renkaasta 20-tuumaan saakka.

Uusi Hakkapeliitta 8 SUV -nastarengas – Ennenkokematonta pitoa ja kestävyyttä

Tuorein Hakkapeliitta-perheen tulokas on korkeisiin ja massiivisiin katumaastureihin suunnattu Nokian Hakkapeliitta 8 SUV -nastarengas. Alan modernein nastateknologia antaa erinomaisen pidon jäällä ja lumella. Sivupinnassa käytetyt lentokone- ja puolustusvälineteollisuudesta tutut aramid-kuituun perustuvat materiaaliratkaisut optimoivat kestävyyden. Ylivoimaiset pito- ja kestävyysominaisuudet maksimoivat katumaasturinsa suorituskyvystä täydellisesti nauttivan kuljettajan mielenrauhan.

Uutuuden oivallisen talvipidon ja herkän tiekosketuksen kaikilla alustoilla takaa testivoittaja Hakkapeliitta 8:ssa ensi kertaa hyödynnetty Nokian Eco Stud 8 -nastakonsepti, joka räätälöitiin nyt raskaampaan SUV-käyttöön. Uuden nastakonseptin ansiosta pituus- ja sivusuuntainen jääpito on todella hyvin tasapainossa. Tasapainoinen sivuttais- ja pitkittäispito on ehdoton edellytys sille, että korkean SUV-auton ohjautuvuus ja vakaus säilyvät yllättävissä ajotilanteissa.

Jämäkän Nokian Hakkapeliitta 8 SUV:n 48 tuotteen kokovalikoima on kattava, 16-tuumasta 21-tuumaan saakka. Valikoimassa on myös useita erikoistuotteita, jotka hyödyntävät Flat Run -teknologiaa tai ovat XL-merkittyjä eli renkaiden kantavuus on korkein mahdollinen.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -kitkarengas – Pohjoista mukavuutta ja vakautta

Katumaastureiden nastaton vaihtoehto, Nokian Hakkapeliitta R2 SUV, tarjoaa jämerän ja vakaan talvipidon sekä tarkan ajotuntuman. Renkaassa hyödynnetään samoja ominaisuuksia ja teknisiä ratkaisuja kuin henkilöautoihin tarkoitetussa Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarenkaassa, esimerkiksi uutta Cryo Crystal -konseptia.

Henkilöautojen Hakkapeliitta-talvirenkaista tuttu cryosilaani-pohjainen talvisilicasekoitus on sovitettu vaativaan katumaasturikäyttöön. Silican, luonnonkumin ja rypsiöljyn yhdistelmä antaa Nokian Hakkapeliitta R2 SUV-renkaalle parhaan mahdollisen jää-, lumi- ja märkäpidon.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:n kokovalikoima on lisääntynyt kolmella uudella tuotteella ja kattaa nyt 50 tuotetta 15-tuumaisesta 21-tuuman vannekokoihin. Valikoimassa on myös erikoistuotteita, jotka hyödyntävät Flat Run -teknologiaa.

Kulutuspinnan varoittimet lisäävät turvallisuutta

Kaikissa Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaissa on kulutuspinnassa varoittimet, jotka optimoivat käyttömukavuuden ja lisäävät turvallisuutta. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima uransyvyysmittari (Driving Safety Indicator, DSI) ilmoittaa numeroin jäljellä olevan uransyvyyden renkaan pääurissa.

Lumihiutaletunnus on näkyvillä neljän millimetrin uransyvyyteen asti ja viestii renkaan turvallisesta talvipidosta. Kun lumihiutaletunnus häviää pois on aika hankkia uudet talvirenkaat. Renkaiden sivupinnassa on infoalue, johon voidaan merkitä rengasvaihdon yhteydessä käyttöpaikka ja oikea rengaspaine.

Ainutlaatuinen Hakka-turva takaa huolettoman matkan

Kaikille Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaille annetaan ainutlaatuinen Hakka-turva, joka on voimassa yhden vuoden renkaan ostopäivästä lukien, aina 4 millimetrin uransyvyyteen saakka. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoontuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavaan tuotteen veloituksetta. Jos rengas rikkoontuu matkalla, tulee tiepalvelu paikan päälle avuksi.

Lisätietoja Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaista:

www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat