Uusi mutta tuttu toimija ottaa haltuun osan lentoaseman taksiliikenteestä

b051de32411c5183_800x800ar

Taksilain uudistus aiheutti taksiliikenteelle monenlaisia muutoksia. Yksi niistä oli Helsinki-Vantaan lentoaseman taksiliikenteen uudelleenjärjestely. Heinäkuun alusta lähtien taksit löytyvät terminaalien edestä neljästä eri jonosta.

Vantaan Taksi toimii Helsinki-Vantaan lentoasemalla nimellä Helsinki Airport Taxi

Vantaan Taksi Oy:n taksit ovat toimineet lentokentän kuljetusten parissa jo vuodesta 1952. Silloisen Helsingin maalaiskunnan taksiautoilijat tulivat hätiin, kun olympialaiset valtasivat Helsingin, ja Suomen uuden päälentoaseman aloitti toimintansa Helsingin maalaiskunnan eli nykyisen Vantaan kaupungin alueella. Vantaan taksit ovat vuosikaudet ajaneet lentoasemalta lähtevistä taksikyydeistä noin 90 %. Viimeisen 10 vuoden aikana lentoasemalta lähteviä taksikyytejä on ollut noin miljoona per vuosi, mikä tarkoittaa, että vantaalaisilla taksiautoilijoilla ja kuljettajilla on miljoonien kyytien kokemus taksipalveluiden tuottamisesta Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Taksiyhtiöllä on myös pitkä kokemus lentoaseman henkilöstökuljetuksista. Lentoasemalla toimivat yritykset, joiden henkilökunta tekee vuorotyötä, ovat luottaneet Helsinki Airport Taxin järjestämiin kuljetuksiin jo vuosia.

– Monenlaiset lentoalan ammattilaiset, liikematkustajat ja tietenkin turistit ovat istuneet autojemme kyydissä työ- tai kotimatkalla. On siis täysin luonnollista, että muuttuvan taksiliiketoiminnan myötä kuljetamme edelleen turvallisesti perille lentoasemalle saapuvia matkalaisia. Tämä tehdään Vantaan Taksi Oy:n aputoiminimellä, eli kyydeistä vastaa Helsinki Airport Taxi. Ratin takana istuvat kuitenkin tutut ja turvalliset vantaalaiset taksinkuljettajat, kertoo Helsinki Airport Taxin toimitusjohtaja Esa Niinivaara.

Uudet palvelut – uusi ilme

Palveluiden kehittyessä suurin harppauksin, on myös brändin luotava nahkansa. Näin tapahtui Helsinki Airport Taxinkin tapauksessa – koko brändi-ilme päivitettiin aina logosta nettisivuihin ja some-presenssiin saakka. Kaikki autot teipattiin uuden ilmeen mukaisesti, jotta ne on helppo bongata lentoaseman neljästä eri taksijonosta.

– Brändin ilmeen uudistaminen ei ole helppo prosessi. Lakimuutostyötä on tehty jo pitkään, mutta käytännön asiat alkoivat selkiintyä vasta kesän korvalla. Aikataulupaine oli siis erittäin kova näinkin ison prosessin läpiviemiseksi, mutta olemme tulokseen tyytyväisiä, vaikka toki brändityö jatkuu vielä kesän jälkeenkin, Niinivaara iloitsee.