Uusi Nokian Hakka C2 -pakettiautonrengas – hallittua vakautta ja kestävyyttä

print_eUmraALHwg

Uusi Nokian Hakka C2 -pakettiautonrengas kantaa kasvaneet kuormansa turvallisesti, tarkasti ja kevyesti. Raskaan sarjan ammattilaisten arkea helpottaa pohjoisen karuissa olosuhteissa hallitusti etenevän Nokian Hakka C2:n huippuunsa säädetyt kestävyysominaisuudet. Painaville kuormille, kovaan käyttöön optimoitu teräsvyöpaketti ja kumisekoitus tuovat pohjoisen ankarille teille rakenteellista kestävyyttä, turvaa ja ajomukavuutta, jotka säilyvät myös renkaan kuluessa. Sateen liukastamalla tiellä kaivattua märkäpitoa kasvattaa uusi Aqua Grip C -kulutuspintasekoitus. Ajotuntumaltaan miellyttävä Nokian Hakka C2 pihistelee myös polttoainekuluissa.

Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan ääriolojen osaamista edustava Nokian Hakka C2 soveltuu erinomaisesti kaikkiin nykyaikaisiin jakelu- ja pakettiautomalleihin. Tarjolla on markkinoiden laajin 20 tuotteen valikoima aina 14-tuumaisesta renkaasta 17-tuumaiseen saakka.

Uuden tuoteperheen valikoimassa katetaan yhdellä pintamallilla sekä kevyemmät että raskaammat ajoneuvot. Nokian Hakka C2:n kuluttajakauppa alkaa keväällä 2015. Tärkeimmät markkina-alueet ovat pohjoisen kesässä mainiosti viihtyvän Hakka-perheen päämarkkina-alueet eli Pohjoismaat ja Venäjä.

Vakaa ja rauhallinen kaikissa tilanteissa

Jämerän Nokian Hakka C2:n luomistyössä kuunneltiin erityisesti käyttäjien palautetta karkeiden teiden rasitusta hyvin kestävästä kesärenkaasta, joka ei raskaassakaan lastissa hiivu tai huoju.

– Uudelle Nokian Hakka C2:lle on luonteenomaista luotettava ajovakaus, ääritilanteissa kaivattu tasapainoinen pito sekä tuhdisti enemmän ajokilometrejä. Tämä paketointi edellytti meiltä kokonaan uusia rakenteellisia ja sekoitusteknologiaan liittyviä ratkaisuja, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen kertoo. 

Raskaissa ja monikäyttöisissä pakettiautoissa tasapainoisesti toimivaa pintamallia jäykistävät pitkät ripamaiset kuviopalat. Erinomaisen vakaata ajettavuutta kasvatetaan keskiurien kiilatuilla. Keskialueen pitkittäisiä ripoja tukevat myös vankat poikittaissuuntaiset kuviopalat, minkä kuljettaja tuntee rauhallisena ja varmana ajotuntumana erityisesti nopeissa väistöissä sekä kaistanvaihdoissa.

Räätälöity teräsvyöpaketti varmistaa kestävyyden

Maksikuormatkin vaivattomasti liikuttavan Nokian Hakka C2:n kestävyysominaisuudet nostettiin korkealle tasolle hyödyntämällä muutamia jo Nokian Hakkapeliitta C3 –talvirenkaassa hyväksi havaittuja keksintöjä.

Kaksinkertaiseen runkorakenteeseen räätälöitiin teräsvyöpaketti, jonka erikoisuutena on molempien teräsvöiden reunoihin integroidut vahvikkeet eli pocket stripsit. Ratkaisulla taataan raskaassa käytössä teräsvöiden kestävyys ja kiinnittyvyys rakenteeseen.

Teräsvöihin sovitettu uusi joustavampi teräsvyölanka parantaa sekä rakenteellista kestävyyttä että mahdollistaa huippuominaisuuksien säilymisen aikaisempaa pidempään. Samalla saadaan vierintävastusta alennettua, mikä vähentää kaikkien kuljettajien korkealle arvostamaa polttoaineenkulutusta ja ympäristöä kuormittavia hiilidioksidipäästöjä.

Renkaan jalka-alueen tukeva erikoiskumisekoitus (Clinch-kumiseos) painautuu vanteen sarvea vasten joustavasti estäen raskaassa käytössä mahdolliset vannehiertymät. Sekoitusinnovaatio parantaa kestävyyttä, mutta helpottaa myös asennusta. Keksintö minimoi menestyksekkäästi myös ajoneuvon sisämelua, koska se vaimentaa renkaan rungosta tulevia värähtelyitä estäen niiden kulkeutumisen vanteeseen ja edelleen ajoneuvon sisään.

Uusi kulutuspintasekoitus maksimoi märkäpidon ja ajokilometrit

Pohjoisen teillä varmaotteisesti liikkuvan Nokian Hakka C2:n turvaominaisuuksien, kulumiskestävyyden ja alhaisen vierintävastuksen takuumoottorina on vaativiin oloihin säädetty uusi Aqua Grip C -kulutuspintasekoitus.

Kovaan käyttöön jalostettu, äärimmäisen viillonkestävä kumiseos varmistaa oivallisen märkäpidon, minkä ansiosta Nokian Hakka C2 pysähtyy nopeasti myös sateen liukastamalla tiellä. Erinomaisesti laajalla lämpötila-alueella toimiva kulutuspintasekoitus kestää hyvin ankaraa kulutusta ja vahvistaa luotettavaa, mutta polttoainetehokasta menoa.

Aina yllättävää vesiliirtoa torjutaan täysteholla Aqua Resistance -konseptilla. Jyhkeiden olkapääalueiden leveät poikittaisurat varastoivat ja syrjäyttävät voimakkaasti vettä renkaan ja tienpinnan välistä. Myös pintamallin leveät pääurat minimoivat vesiliirtoriskiä. 

Uudistunut kulumisvaroitin kertoo kasvaneesta vesiliirtoriskistä

Nokian Renkaiden patentoima merkkikieli lisää turvallisuutta. Keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee pääurien syvyyden yksiselitteisesti millimetreinä. Uudistunut vesiliirtosymboli helpottaa uransyvyyden tarkkailua. Pisarasymboleiden kadotessa ja pienentyessä pisara kerrallaan kasvaa myös vesiliirtoriski. Kun uransyvyyttä on jäljellä 4 mm on aika hankkia uudet kesärenkaat.

Varsinkin ammattiajossa ja lastin ollessa raskas renkaiden oikea ilmanpaine on erityisen tärkeä. Oikein paineistetut renkaat parantavat auton ohjaustuntumaa, takaavat renkaan rakenteellisen kestävyyden ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Renkaan ilmanpaineen tarkastamista helpottaa infokenttä, johon voi merkitä oikean ilmanpaineen ja muistutuksen renkaan paikasta auton alla. Pohjoismaissa kahdesti vuodessa tapahtuvaa renkaanvaihtoa helpottaa uusi lisäalue, johon voi merkitä vanteiden pulttien kiristysmomentin.

Muiden Hakka-kesärenkaiden tavoin myös Nokian Hakka C2 on ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä.

Nokian Hakka C2 – Hallittua vakautta ja kestävyyttä 

• Kestää kovassakin käytössä, mainio ajotulos 
• Vakaa ja mukava ajotuntuma 
• Alhainen vierintävastus pienentää polttoainelaskua 
• Erinomaiset märkäpito- ja käsittelyominaisuudet