Uusi Opel Adam Rocks S: Opelin uutuus yhdistää kolme maailmaa

20151103 Opel Adam Rocks S

Yksilöllisestä ja helposti omaan makuun muunneltavasta Opel Adam Rocksista on tullut myyntiin uusi urheilullinen vaihtoehto – S. Siinä pienen katumaasturimaisen auton ominaisuudet ja avoautoilun ilot yhdistyvät sporttisuuteen.

Opel Adam ja Adam Rocks ovat näppäriä, hyvin varusteltuja ja persoonallisia autoja, mutta uusi Adam Rocks S tuo aivan uuden näkökulman. Uutuuden ulkonäkö kertoo heti, että kyseessä on huomattavasti tavallista ripeämpi auto. Vakiona autossa on 17-tuumaiset matalaprofiiliset renkaat ja lisävarusteena on saatavissa 18-tuumaiset pyörät. Takana on kookas kattospoileri kertomassa auton luonteesta ja painamassa perää tiehen suurissa nopeuksissa.

Autolla voi ajaa vapaiden nopeuksien alueella reippaasti, sillä konepellin alta löytyy 1,4-litrainen turbomoottori. Se kehittää 110 kW (150 hv) ja suurin vääntömomentti on 220 Nm. Niinpä Adam Rocks S saavuttaa 210 km/h huippunopeuden. Suomessa on kuitenkin enemmän iloa siitä, että kiihdytys 0-100 km/h vie aikaa vain 8,5 sekuntia. Moottori toimii hyvin nöyrästi ja varmistaa turvalliset ohitukset. Viitosvaihteella kiihdytys 80 – 120 km/h sujuu 7,9 sekunnissa, sillä vaihteiston välitykset ovat urheilullisen lyhyet. Kulutus on silti maltillinen, sillä yhdistetty arvo on 5,9 l/100 km ja CO2-päästö 139 g/km.

Opel Adam Rocks S on kuin kotonaan polveilevilla, mutkaisilla asvalttiteillä. Alustan toimintaa on muutettu tavalliseen Adam Rocksiin verrattuna urheilullisemmaksi muun muassa laskemalla koria 15 mm alemmaksi. Ohjaus antaa tarkemman palautteen, jarrut ovat tehokkaat ja ajonvakautuksen voi halutessaan kytkeä kokonaan pois päältä.

Varustelu on Opelin nykytyyliin myös Adam Rocks S:ssä runsas. Kookas sähkötoiminen kangaskatto antaa mahdollisuuden nauttia avoautoilun riemuista. Automaatti-ilmastointi pitää lämpötilan matkustamossa aina sopivana ja ohjauspyörän lämmitys auttaa elämää talvipakkasilla. Persoonallista henkeä Opelin uutuuteen tuovat Red Your Engine -sisätilapaketti sekä takaikkunoiden tummennukset. Uusi Opel Adam Rocks S maksaa 23 956,14 euroa.

Autoon voi vielä lisätä halutessaan mm. 1 022 eurolla nahkaverhoillut Recaro-istuimet tai 453 eurolla pysäköintiavustimen, joka auttaa sijoittamaan Adam Rocks S:n kätevästi pieneen koloon.