UUSI RANGE ROVER EVOQUE HYBRID: YLELLINEN SUV KAUPUNKIIN JA SEN ULKOPUOLELLE

rr_evq_20my_studio_s44_221118_02

  • Brittiläinen käänteentekevä katumaasturi: Evoque, alkuperäinen ylellinen SUV tuo segmenttiin uuden tason ennennäkemätöntä muotoilua, suorituskykyä ja kestävää kehitystä.
  • Pelkistettyä: Täsmällisesti hiottu ulkomuoto kääntää päitä, ja ylelliset sisätilat antavat rauhoittavat hyvinvoinnin tuntua
  • Ekologisuutta ja tyyliä: Upeat, kestävät materiaalit yhdistettynä tehokkaaseen itselataavaan kevythybridijärjestelmään – 48-volttinen MHEV on vakiona kaikissa Ingenium-bensiini- ja dieselmoottoreissa. Plug-in lataushybridi PHEV 3-sylinterisellä bensiinimoottorilla liittyy mallistoon vajaan vuoden kuluttua ensiesittelystä 2020 alussa.
  • Vaivattomuutta: Uusi korirakenne tekee etenemisestä hiljaista, sulavaa ja rentoa ja täyttää tiukimmatkin globaalit turvallisuusvaatimukset
  • Tilavuutta: Enemmän polvitilaa takamatkustajille, enemmän tavaratilaa – runsaasti tilaa vaikkapa golfmailoille ja paremmat säilytystilat pienille tavaroille
  • Kaikkinäkevä katumaasturi: Maailman ensimmäinen ClearSight Ground View -tekniikka tekee konepellistä läpinäkyvän ja digitaalinen taustapeili teräväpiirtonäytöllä mullistaa taustapeilin näkyvyyden kuljettajan istuimelta
  • Piilotettuja syvyyksiä: Innovatiivinen Terrain Response 2 -järjestelmä vastaa tarpeisiisi niin kaupungin kaduilla kuin vuoristossa ja takaa kohteeseen pääsyn olosuhteista riippumatta
  • Yhteydessä kaikkialla: Apple CarPlay yhdistää sinut älypuhelimeesi, 4G WiFi -tukiasema internetiin ja InControl Remote puhelimen Evoqueen etänä
  • Tilattavissa nyt: Uuden Range Rover Evoque Hybridin hinnat alkavat 52 990 eurosta
  • Nähdään pian: Evoque saapuu ennakkoesittelyyn maaliskuussa ja lanseerataan huhtikuussa 2019

Whitley, Iso-Britannia, 22. marraskuuta 2018 – Alkuperäisestä ylellisestä, kompaktista SUV :stä tuli juuri entistä parempi. Uusi Evoque, joka on kotonaan niin kaupungissa kuin vuoristossa, liittyy Range Rover -perheeseen hybridimoottoreiden valikoimalla.

Uranuurtaja ylellisten kompaktien SUV :ien markkinoilla on myynyt yli 772 096 kappaletta maailmanlaajuisesti ja voitanut 217 kansainvälistä palkintoa – uusi Range Rover Evoque on kehittyneempi versio alkuperäisestä mallista. Siinä yhdistyvät Range Roverin verraton perintö ja viimeisin teknologia, se on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Britanniassa, ja se täyttää nykypäivän asiakkaiden tarpeet.

Jaguar Land Roverin globaali markkinointijohtaja Finbar McFall sanoo: ”Kahdeksan vuotta sitten loimme uuden segmentin ja maailma seurasi. Nyt olemme määrittäneet uudelleen, mitä ylellinen, kompakti katumaasturi tarkoittaa. Uudessa Range Rover Evoquessa muotoilu ja suorituskyky ovat kaiken sydämessä ja viimeisin teknologia olennainen osa kehittelyä. Se täyttää tarpeesi ennennäkemättömällä tavalla ja takaa, että pääset perille kohteeseesi olosuhteista riippumatta.”

Uuden Range Rover Evoquen kehittely nojaa alkuperäisen mallin välittömästi tunnistettavaan muotoiluun – kehittynyt versio erottuvasta coupé-mallisesta siluetista, jota edustavat Range Rover -perheelle ominaiset tiukka kattolinja ja nouseva vyötärölinja.

Uskomatonta tilavuutta ja mittasuhteita voimistavat korostettu hartialinja ja voimakkaat pyöräkotelot, jotka yhdessä 21-tuumaisten pyörien kanssa antavat vahvaa ja dynaamista asennetta.

Jalokivimäiset osat, kuten erittäin kapeaksi muotoillut Matrix-LED-ajovalot, tekevät etu- ja takavalografiikoista hienostuneemmat. Virtaviivaiset kahvat tehostavat sulavaa, veistoksellista estetiikkaa, ja kaarevat suuntavilkut antavat tunnusomaista ilmettä. Valinnaiset R-Dynamic-yksityiskohdat ja kiillotetut kuparikoristeet tekevät ulkonäöstä entistä yksilöllisemmän.

Sisätiloissa hienostunut muotoilu sulautuu selkeisiin pintoihin ja yksinkertaisiin linjoihin, jotka yhdessä huolellisesti hiottujen ensiluokkaisten materiaalien kanssa muodostavat ylellisen, minimalistisen, digitaalisen matkustamon. Tekniset tekstiilit, joissa on käytetty kierrätettyä muovia, ovat saatavilla laadukkaina vaihtoehtoina nahalle, esimerkiksi Kvadrat-villasekoite ja Dinamica®-mokkakangas, sekä Eucalyptus- ja Ultrafabrics™-vaihtoehdot. Matkustamo on suunniteltu rauhalliseksi ja tyyneksi tilaksi, joka antaa matkustajille mukavuutta, terveellisyyttä ja iloa. Teknologia, kuten Touch Pro Duo -järjestelmän 10.2” kaksoiskosketusnäyttö, uusi, nopeampi ohjelmisto, 16 suuntaan säätyvät istuimet ja matkustamon sisäilman ionisointi, täydentää parannettuja sisätiloja.

Land Roverin muotoilujohtaja Gerry McGovern sanoo: ”Kun Range Rover Evoque julkistettiin 2010, se muutti kompaktien katumaastureiden maailman, ja uusi malli jatkaa samalla upealla tiellä. Tässä persoonallisessa ajoneuvossa yhdistyvät hienostuneisuus ja hauskuus, ja lopputuloksena on tunnereaktio, joka kääntää päitä ja saa ihmiset hymyilemään.

Jalanjälki on lähes identtinen, mutta Land Roverin uuden, eri materiaaleista valmistettuun Premium Transverse Architecture -pohjarakenteen ansiosta sisätilaa on enemmän kuin aiemmin. Pidempi akseliväli antaa 20 mm enemmän polvitilaa takamatkustajille ja lisää pienten tavaroiden säilytystilaa – suurempi hansikaslokero ja keskilokero soveltuvat nyt helposti tableteille, käsilaukuille ja pulloille. Tavaratila on 10 prosenttia suurempi (591 litraa) ja paljon leveämpi, joten siihen mahtuvat helposti kokoon taitetut lastenvaunut tai golfmailasetti. Tila kasvaa 1383 litraan, kun joustavat, 40:20:40-suhteessa taittuvat toisen rivin istuimet taitetaan alas.

Uusi rakenne on kehitetty sähköistämistä varten. 48 voltin kevythybridi on saatavilla julkaisun aikaan ja ladattava hybridimalli noin 12 kuukautta myöhemmin. Kevythybridijärjestelmä on Land Roverin ensimmäinen, ja se toimii keräämällä energiaa, joka joutuu tavallisesti hukkaan. Tämä tapahtuu moottoriin asennetulla, vyöintegroidulla käynnistingeneraattorilla, joka varastoi energian lattian alla olevaan akkuun. Kun nopeus on alle 17 km/h, moottori sammuu kuljettajan käyttäessä jarruja. Kun lähdet liikkeelle, varastoitu energia auttaa moottoria kiihdytyksen aikana ja vähentää polttoaineenkulutusta. Tuloksena on hienostunut, hiljainen ja tehokas ajo ruuhkaisilla alueilla ja tehon säästö.

Kaikkien nelisylinteristen Ingenium-bensiini- ja dieselmoottoreiden yhteydessä Suomen markkinoilla on vakiona itselataava hybridijärjestelmä (MHEV kevythybridi), jatkuva älykäs neliveto ja automaattivaihteisto. CO2-päästöt ovat pienimmillään vain 177 g/km (WLTP) ja polttoainetaloudellisuus on 6,7 l / 100 km. Ensi vuonna valikoimaan tulee entistä tehokkaampi ladattava hybridimalli (PHEV) ja kolmisylinterinen Ingenium-bensiinimoottori.

Tämä kompakti katumaasturi on Range Rover, jossa maastosuorituskyky yhdistyy joka sään varmuuteen. Uusi Evoque sisältää nelivetojärjestelmän ja tehokkuutta parantavan toisen sukupolven Active Driveline – aktiivisen jatkuvan nelivetojärjestelmän Driveline Disconnect -toiminnolla. Lisäksi Adaptive Dynamics antaa mukavuutta ja ketteryyttä optimaalisessa suhteessa. Terrain Response 2 – ensin täysikokoisissa Range Rovereissa käytetty tekniikka – havaitsee automaattisesti tienpinnan, jolla autolla ajetaan, ja säätää asetuksia sen mukaan. Evoquen kahluusyvyys on nyt jopa 600 mm (aiemmin 500 mm).

Range Roverin maineikas kuljettajan hallitseva ajoasema on siirtynyt digiaikaan segmentin ensimmäisen HD-videonäytöksi muuntuvan ClearSight digitaalisen taustapeilin myötä. Jos takanäkyvyys on heikentynyt matkustajien tai suurten tavaroiden vuoksi, kuljettaja voi yksinkertaisesti napsauttaa peilin alapuolella olevaa kytkintä, jolloin auton päällä oleva kamera näyttää auton takana olevan näkymän tarkkana teräväpiirtokuvana. Näyttö tarjoaa laajemman (50 asteen) näkökentän ja erinomaisen näkyvyyden hämärässä.

Uusi Range Rover Evoque on myös maailman ensimmäinen ajoneuvo, joka sisältää Ground View -tekniikkaa. Se tekee konepellistä läpinäkyvän heijastamalla kamerakuvan kosketusnäyttöön ja näyttämällä kuljettajalle 180 asteen näkymän ajoneuvon etuosan alta. Tästä on hyötyä hankaliin parkkipaikkoihin pysäköitäessä, kaupungin korkeiden reunakiveysten kanssa tai kuoppaisessa maastossa. Se on Land Roverin vuonna 2014 ennakkoesittelyyn tulleen läpinäkyvän konepeltitekniikan toteutuma.

Jaguar Land Roverin tuotekehittelyn toimitusjohtaja Nick Rogers sanoo:

”Pinnan alla on insinööritaidon ja tekniikan vallankumous. Rakenne on täysin uusi ja sisältää sekä ladattavan hybridijärjestelmän että kevythybridijärjestelmän. Vain ovien saranat ovat pysyneet muuttumattomina korissa. Alustaa on työstettiin merkittävästi, jotta jäykemmästä korista saatiin kaikki irti ja Range Roverin tunnusomainen ajomukavuus ja hienostuneisuus taattua.

”Evoque on nyt älykkäämpi kuin koskaan. Infotainment-järjestelmämme takana olevaa ohjelmistoa on hiottu antamaan intuitiivisempi asiakaskokemus. Tämän lisäksi olemme lisänneet Apple CarPlayn ja Android Auton älypuhelimen saumatonta integrointia varten.”

Evoque on ensimmäinen Land Rover, joka sisältää Smart Settings -tekniikkaa. Se oppii kuljettajan mieltymykset tekoälyn algoritmien avulla ja toimii auton hovimestarina. Istuimen asennon, musiikin ja ilmastointiasetusten lisäksi Evoque voi hallita myös ohjauspylvään säätöjä mukavuuden maksimoimiseksi.

Jaguar Land Roverin sitoutuminen Ison-Britannian autoteollisuuteen jatkuu luomiseen ja toimitukseen tehdyn 1 miljardin punnan sijoituksen myötä. Tähän kuuluu 110 miljoonan punnan sijoitus yrityksen Ison-Britannian tuotantolaitokseen Halewoodissa, Merseysidessa, tarkoituksena kehittää huipputason joustava tuotantolaitos.

Kuljettajien tulee käyttää auton ominaisuuksia vain, kun se on turvallista. Kuljettajien tulee aina varmistaa auton täydellinen hallinta.