Uusi Renault TALISMAN farmari

b7bf3f3d57239b56_800x800ar

Renault paljastaa nyt uuden Renault TALISMAN farmarin 6.7. julkaistun sedan version rinnalle. Uusi farmarimalli tarjoaa samat teknologiset hienoudet kuin sedan sekä lisäksi erinomaiset tavaratilat.

 • Voimakas muotoilu ja sulava sivulinja sekä dynaamiset mittasuhteet korostavat sen asemaa omassa segmentissään.
 • Ajamisen nautinnon uudenlainen taso on saatu aikaan 4Control©-nelipyöräohjauksen ja aktiivisen iskunvaimennuksen ansiosta. Multi-Sense -teknologia vastaavasti tarjoaa todellisen mahdollisuuden personointiin.
 • Runsaasti tilaa ja vertaansa vailla olevaa mukavuutta, johon kuuluu tietyissä varustetasoissa myös etuistuinten tuuletus.
 • Lähes 1700 dm³ tavaratilaa (VDA).
 • Lisäksi R-Link2 -multimediatabletti, BOSE® Surround Sound sekä merkittävä valikoima ajon apujärjestelmiä ja varusteita, jotka on suunniteltu lisäämään matkustusmukavuutta.

Renault TALISMAN farmari tulee myyntiin Euroopassa vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

Uusi suuri Renault TALISMAN farmarimalli

D-segmentin myyntimäärä nousee joka vuosi Euroopassa yli miljoonan myydyn auton, josta farmarimallin osuus on 54%. Uudessa TALISMAN farmarissa yhdistyvät kaikkien sedanin etujen lisäksi tyylikkäät linjat sekä farmarin käytännöllisyys.

TALISMAN farmarin mitat ovat täsmälleen samat kuin sedanissa: (pituus: 4,86 m/leveys: 1,87 m/korkeus: 1,46 m/ akseliväli 2,81 m) kuten myös dynaamiset mittasuhteet, sulavalinjainen sivuprofiili ja korkea vyötärölinja.

Kiiltävät alumiiniset kattokaiteet korostavat laskeutuvaa kattolinjaa, jonka muoto jatkuu ilmanohjaimessa. C-palkki ja sivuikkunoiden kromilistat korostavat hienostunutta ja sulavalinjaista vaikutelmaa. Takaikkunan kaltevuus lisää dynaamista vaikutelmaa vähentämättä tavaratilaa.

Helppo kuormata

Automaattisesti aukeavan tavaratilanluukun ansiosta auton kuormaaminen on helppoa. Luukku avautuu yksinkertaisesti vain heilauttamalla jalkaa takapuskurin alla.

Talisman farmarin tavaratilan koko on 572 dm³ (VDA) tavarahyllyyn saakka, ja tavaratilan maksimipituus on 1116 mm. Takapenkkien ollessa alas käännettyinä pituus kasvaa 2010 mm:iin, mikä tarkoittaa lähes 1700 dm³:n tilavuutta (VDA).

Hyvinvoinnin salaisuus: tilava ohjaamo sekä mukavat istuimet

Renault Talisman farmari on sedan-mallin tavoin suunniteltu kuljettajan ja matkustajan mukavuutta ajatellen ja se on luokkansa ykkönen ohjaamon tiloista puhuttaessa. Farmarimallissa pääntilaa takana on vielä 30 mm enemmän, mikä nostaa sen 886 mm:iin.

 • Pääntila edessä: 902 mm
 • Pääntila takana: 886 mm
 • Kyynärtila edessä: 1512 mm
 • Polvitila takana: 262 mm
 • Yli 25 litraa säilytystilaa matkustamossa

Etuistuinten varustelussa yhdistyvät tämän luokan parhaat piirteet:

 • Kaikkiaan 10 säätömahdollisuutta, joista kahdeksan on sähköisesti säädettävissä.
 • Istuintyynyn pituutta voidaan säätää joko eteen- tai taaksepäin 60 mm (ainoastaan Initiale Paris -tasolla).
 • Neliportainen, sähköinen ristiseläntuen säätö (korkeus/syvyys)
 • Hierontatoiminto, jonka voi säätää sekä tyypin että voimakkuuden mukaan (kaksi ohjelmaa/viisi sarjaa)
 • Kuudella tavalla säädettävät lentokonetyyppiset pääntuet
 • Muistipaikat aina kuuteen yksilölliseen profiiliin saakka

Lisäksi kaksi tärkeää uutta ominaisuutta:

 • Istuinosan integroitu tuuletus tekemään olon mukavammaksi kuumassa säässä.
 • Istuinrunko on toteutettu käyttäen uutta Cover Carving Technology- menetelmää, joka antaa yli kolme senttimetriä lisää polvitilaa takapenkkiläisille.

TALISMAN farmari on suunniteltu parantamaan ajamisen miellyttävyyttä ja matkustusmukavuutta

Multi-Sense -teknologia yhdistää nelipyöräohjauksen aktiiviseen sähköisesti ohjattuun iskunvaimennukseen.

Ensimmäisenä segmentissään Renault TALISMAN farmari – samaan tapaan kuin sedan – liittää 4Control -järjestelmän aktiivi-iskunvaimennukseen. Kaupunkiliikenteessä 4Control -alusta antaa TALISMAN farmarille poikkeuksellisen ketteryyden. Tiukissa mutkissa ajettaessa kaarreajo-ominaisuudet ja näppäryys nostavat Renaultin omaan luokkaansa suuntavakaudessa ja ajomukavuudessaan.

Renaultin Multi-Sense -teknologia mahdollistaa ajokokemuksen personoinnin. Valittavissa on neljä esiasetettua ajotilaa (Comfort, Sport, Neutral ja Eco), ja vielä lisäksi täysin oman maun mukaiseksi muunneltava Perso-mahdollisuus.

TALISMAN farmari kykenee muuttamaan persoonallisuuttaan – luonnettaan – silmän räpäyksessä shortcut-säätimen avulla. Kuljettaja voi esimerkiksi vaihtaa Comfort-ajotilasta Sport-tilaan kahdella klikkauksella. TALISMANIN matalan rakenteen ja alhaalla sijaitsevan painopisteen ansiosta Multi-Sense järjestelmästä saadaan kaikki hyöty irti. Erityisesti kun urheilullinen Sport-tila on valittuna. Järjestelmän ansiosta kuljettajalla on ikään kuin valittavissa useista erilaisista autovaihtoehdoista aina kulloisenkin tilanteen ja mielialan mukaan. Kuljettaja voi olla vauhdikkaalla tuulella ja valita urheilullisen ajoasetuksen, tai mukavan rauhallisen ja tyylikkään, kun haluaa vain rentoutua. Kaikki on kuljettajan valittavissa ja toive toteutuu välittömästi.

Samanaikaisesti myös tunnelma sisällä vastaa valittua ajotilan asetusta, kun sisätilan valaistuksen väri (sininen, punainen, seepia, vihreä tai violetti), kojetaulun tyyli ja värimaailma sekä moottorin ääni vaihtuvat yhtenä harmonisena kokonaisuutena.

R-Link 2: kehittynyt ohjauskeskus

Renault TALISMAN farmarissa on Renaultin R-Link 2 -multimediajärjestelmä, joka on varustettu joko 7- (18 cm) tuumaisella tai pystysuoraan sijoitetulla 8,7-tuumaisella (22 cm) kosketusnäytöllä. R-Link 2 –järjestelmän ansiosta auton ajamisen aputoimintojen, sekä navigoinnin, audion ja ilmastoinnin ohjaaminen on sujuvaa ja helppoa. R-Link 2 – järjestelmän kosketusnäyttö toimii myös eri järjestelmien hallintapaneelina ja selkeän käyttöliittymän ansiosta muun muassa kuljettajan apujärjestelmien säädöt onnistuvat helposti. Kosketusnäytön toimintoja täydentävät fyysiset pikavalintanäppäimet, monitoimikytkimet keskikonsolissa, ilmastoinnin ohjauspaneeli sekä lisäksi ohjauspyörään asennetut säätimet.

R-Link 2 toimii kuten kotitabletti samoin ominaisuuksin: kaksisormi zoom; sivuvieritys, raahaustoiminto…

Räätälöity BOSE® äänimaailma

Talisman farmarissa on Renaultin ja BOSE®n yhteistyönä räätälöimä Surround Sound -järjestelmä, johon sisältyy 12 korkealuokkaista kaiutinta sekä subwoofer. Centerpoint ® -teknologia muuntaa stereolähteen signaalin monikanavasignaaliksi luodakseen Surround Soundin. BOSE® -äänimaailma on suunniteltu hyödyntämään Talismanin omat akustiset ominaisuudet luodakseen laadukkaan ja tasapainoisen äänimaailman.

Kattava valikoima kuljettajan aputoimintoja (ADAS)

 • Turvaa : Mukautuva vakionopeussäädin, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä
 • Varoittaa : Kaistavahti, turvavälihälytys, nopeuden ylittämisestä hälyttävä liikennemerkkien valvontalaite, katvealueen varoitin
 • Avustaa : Peruutuskamera, automaattinen ajovalojen ja kaukovalojen vaihtojärjestelmä, head-up heijastusnäyttö, sähköinen seisontajarru, etu-, taka- ja sivupysäköintitunnistimet ja handsfree pysäköintiavustaja.
 • Alas laskeutuva värillinen head-up -näyttö tarjoaa hyödyllistä tietoa rentouttavaan ajoon: nopeus, navigaatio-ohjeet ja ajamisen avustimet.

Ajamisen nautintoa tehokkaiden moottorien myötä

Renault Talisman farmarin moottorivalikoima on sama kuin sedanissa.

Kaksi bensiinimoottoria:

Energy TCe 150 ja TCe 200 -moottorit yhdistettynä seitsemänportaiseen EDC-kaksoiskytkinautomaattiin.

Kolme dieselmoottoria:

Energy dCi 110 –moottori joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella EDC-kaksoiskytkinautomaatilla.

Energy dCi 130-moottori on vastaavasti saatavana joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella EDC-kaksoiskytkinautomaatilla.

Energy dCi 160 – moottori – kaksoisturbolla varustettuna – kuusiportaisella EDC-kaksoiskytkinautomaatilla.