Uusi Renault Talisman: tyyliä ja todellista ajamisen iloa

bd4c5fbff464c959_800x800ar

Renaultin uusi D-segmentin henkilöauto, TALISMAN, tarjoaa oikeat mittasuhteet sekä ulkonäön, sisätilavuuden että matkustusmukavuuden kannalta. Katsoopa autoa mistä suunnasta tahansa, se miellyttää silmää ja siinä näkyy Renaultin lämmin ja ystävällinen perimä.

TALISMAN on saanut karismaattisen nimen, joka kuvastaa sekä suojaa että voimaa. Samanaikaisesti TALISMAN on helppo lausua sekä ymmärtää kaikkialla.

Tämä kolmitavuinen nimi soljuu helposti ja luonnollisesti samalla viestittäen mallin voimakasta asennetta sekä energisyyttä.

Renault TALISMANISSA kohtaavat ainutlaatuiset ominaisuudet:

 • voimakas muotoilu: huolitellut, tyylikkäät linjat
 • lämminhenkinen, tilava ohjaamo: kaikille matkustajille riittävästi tilaa. Erityisesti etuistuimet ovat kokoluokassaan parhaimmistoa. Lisäksi tavaratila on vaikuttavan kokoinen (608 dm³ VDA).
 • Mukavuutta tehostavat innovaatiot: digitaalinen seitsemäntuumainen mittaristo, 8,7-tuumainen R-Link2 -järjestelmä, värillinen Head-up heijastusnäyttö, BOSE® Surround Sound sekä hands-free pysäköintiavustin
 • Ajonautintoa lisäävät innovaatiot: Multi-Sense teknologian avulla auto on personoitavissa kuljettajan mukaan. TALISMAN on ainoa D-segmentin auto, joka yhdistää 4Control® -nelipyöräohjauksen aktiiviseen iskunvaimennukseen tarjoten siten ainutlaatuista ajokäyttäytymistä sekä turvallista, dynaamista ja ketterää ajomukavuutta.

  TALISMAN on rakennettu korkeiden laatustandardien mukaan ja erityisesti yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota.

  Alhaiset käyttökustannukset sekä pieni polttoaineen kulutus sekä CO²-päästöt kuuluvat TALISMANIN ydinvahvuuksiin.

  TALISMAN valmistetaan Ranskassa Renaultin Douain tehtaalla.

  Nyt paljastettava Renault TALISMAN sedan sekä myös farmarimalli esitellään yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun 17. päivänä.

TALISMAN, moderni sedan, jossa sekoitus aistikkuutta sekä huippuluokan mukavuutta

TALISMANIN muotoilijat ovat palanneet takaisin juurilleen; miksi muuttaa ihanteellisia mittasuhteita ja täydellistä tasapainoa. TALISMANIN kokonaispituus on 4,85 metriä ja leveys 1,87 metriä. Niiden ansiosta se tarjoaa hyvät sisätilat ja miellyttävän ulkonäön, jota tämäntasoiselta autolta odotetaan.

Auton korkeus haluttiin pitää 1,46 metrissä ja maavara riittävänä. Lasipintojen ja korin pintojen välinen suhde on ihanteellinen 1/3-2/3, ja akselivälin pituus on 2,81 metriä. Pitkä konepelti sekä suuret pyörät (aina 19-tuumaisiin saakka) lisäävät TALISMANIN dynaamisuutta.

Edestä TALISMAN näyttää voimakkaalta ja selvästi erottuvalta, ja sen kohokohtana on suurikokoinen Renault timanttilogo etusäleikössä. Renaultin uutta visuaalista tunnusmerkkiä korostavat C-muotoiset päiväajovalot, jotka ulottuvat puskuriin saakka. Varustetason mukaan TALISMAN on varustettu myös 100 % Pure Vision LED-ajovaloilla.

Leveä hartialinja jatkuu TALISMANIN takaosassa ja katse kiinnittyy vahvasti muotoiltuihin 3D takavaloihin, jotka palavat myös päiväaikaan.

Tyylikkäät värit ja pyörät

Renault Talismanin värivalikoima on laaja. Saatavilla on yhdeksän metalliväriä: Helmiäisvalkoinen, Dune beige, Cosmos sininen, Vision ruskea (uusi väri), Cassiopée harmaa, Platine hopea, Etoilé musta, Carmin punainen (uusi väri), Améthyste musta (Initiale Paris -versioissa) ja yksi perusväri: Glacier valkoinen

Kaikkien värivaihtoehtojen pintalakkakäsittelyllä on saatu kestävä ja erityisen kiiltävä lopputulos.

Viisi kevytmetallivannevaihtoehtoa (markkina-alueen mukaan): 16-tuumainen Sequence, 17-tuumainen Bayadere, 18-tuumainen Duetto, 19-tuumainen Alizarine ja 19-tuumaiset musta Initiale Paris

Tilava sisältä, houkuttelevat istuimet ja huippumukava

Sisustus lämminhenkinen, hillitty sekä laadukas

Ohjaamo on jaettu visuaalisesti kolmeen vaakatasossa olevaan tasoon.

Lähimpänä matkustajia olevat yksityiskohdat ovat houkuttelevia, kosketusystävällisiä viimeistelyjä. Kauempana olevat yksityiskohdat – värit ja materiaalit – ovat harkitusti hillitympiä ja niiden tarkoitus on tuoda tilan tuntua. Tiettyjen värien ja eri materiaalien yhdistäminen sallii hienostuneen tunnelman luomisen.

TALISMANIN ergonomiaan ja muotoiluun on kiinnitetty erityishuomiota sisustuksen materiaaleissa ja viimeistelyissä.

TALISMAN edustaa oman luokkansa parhaimmistoa ohjaamon tilavuudella ja tavaratilan koolla mitattuna

TALISMANIN suunnittelussa on tarkoin otettu huomioon sekä kuljettajan että matkustajien hyvinvointi. Ohjaamo kuuluu oman luokkansa tilavimpiin erityisesti näillä kolmella alueella:

 • Pääntila edessä ja takana: korkeus edessä istuimesta kattoon mitattuna 902 mm; takana 855 mm.
 • Kyynärtila etuistuimilla
 • Polvitila takana: 262 mm, mikä on TALISMANIN segmentissä yksi parhaista.

  Leveä keskikonsoli antaa vaikutelman tilasta ja leveydestä jättämällä edessä istuville riittävästi tilaa. Huolellisesti viimeistelty kojelauta tuntuu lisäksi miellyttävältä käteen.

Reilusti säilytystilaa

Myös säilytystilan suhteen TALISMAN on luokkansa parhaita. Matkustamossa sitä on yhteensä yli 25 litraa:

 • Tilava 8-litrainen hansikaslokero
 • Ovilokerot: edessä 4,6-litrainen (1,5 litran pullolle tilaa); takana 2-litrainen lokero
 • Käytännölliset mukipidikkeet
 • Keskellä sijaitsevan käsinojan alla säilytystila, jossa jäähdytetty osasto (EDC-vaiheistolla varustetuissa vaihtoehdoissa). Siihen mahtuu puolen litran pullo tai 33 cl:n tölkki.
 • Etuistuimen matkustajalle on säilytystila, johon voi laittaa esim. matkapuhelimen tai avaimet.
 • Tavaratilan vetoisuus on 608 dm³ (VDA) ja se kuuluu luokkansa parhaimpiin ja on erityisesti perhekäytössä ihanteellinen. Siinä mahtuu kuljettamaan mukavasti vaikka neljä golfbägiä!

Persoonallisen tervetulotoivotuksen lisäksi laatumukavuutta

 • Kuljettajan lähestyessä autoaan päiväajovalot sekä takavalot syttyvät automaattisesti kuten myös sisäkattovalo. Ovipeilien valot ja maavalot valaisevat maata oven alla. Oven avannutta tervehtii näyttöruudulla ääni- ja visuaalinen animaatio, ja samalla etuistuin siirtyy automaattisesti taaksepäin 50 mm (malleissa, joissa on sähköiset istuimet). Kun kuljettaja on asettunut paikalleen, istuin siirtyy takaisin alkuperäiseen asentoon.

TALISMANIN tilavissa etuistuimissa, joihin on saatu inspiraatiota lentokoneiden business-luokan istuimista, yhdistyy kaksi uutta tärkeää ominaisuutta:

 • Cover Carving Technology, nerokas Renault-keksintö, antaa muodon puolijäykälle, kestävälle, joustavalle ja kevyelle istuinrungolle. Se antaa enemmän vapautta suunnitteluun, lisää laadukkuuden mielikuvaa, antaa lisää tilaa (3 cm polvitilaa lisää takana) ja painaa 1 kg:n vähemmän kuin perinteinen istuimen selkänojan runko.
 • Integroitu ilmastointi tuo mukavuutta kuumilla ilmoilla.

TALISMANIN etuistuinten muita ominaisuuksia:

 • hyvä mitoitus ja tyylikäs muotoilu
 • jopa 10 erilaista säätömahdollisuutta (kahdeksan sähköistä ja kaksi manuaalista)
 • neliasentoinen sähköinen ristiseläntuen säätömahdollisuus (korkeus/syvyys)
 • niskatukien säätömahdollisuus
 • lämmitettävät istuimet
 • hierontatoiminto (säädettävä voimakkuus: kaksi ohjelmaa/viisi sarjaa)
 • muistipaikat kuudelle eri kuljettajalle

Innovaatiot, jotka nostavat matkustusmukavuutta

Käyttäjäystävällinen, monipuolinen multimedia

TALISMANISSA on kolme erilaista multimediajärjestelmää.

Perustasossa TALISMAN toimitetaan varustettuna radiolla, jossa on 4,2 tuuman (11 cm) näyttö. Markkina-alueesta riippuen se on digitaaliradio, joka tarjoaa virheettömän vastaanoton ja CD tasoisen äänen. Signaalin saa myös tekstimuodossa: kuvaus meneillään olevasta ohjelmasta, viimeisimmät sää- ja liikennetiedot, tuoreimmat uutiset jne.

Keskitason varustelussa TALISMAN toimitetaan vaakatasossa olevalla 7-tuumaisella (18 cm) kosketusnäyttöisellä R-Link 2 -multimediajärjestelmällä sekä ja Bose Surround Sound äänijärjestelmällä.

Huippuvarustetaso sisältää R-Link 2 isolla pystysuoraan sijoitetulla 8,7-tuumaisella (22 cm) kosketusnäytöllä. (Ensimmäisenä TALISMANIN kokoluokassa).

R-Link 2, TALISMANIN yhdistetty hallintakeskus

High-tech tunnelmaa

 • Täysin integroitu, herkkä, kapasitiivinen (pinch & zoom) kosketusnäyttö
 • Selkeä, helposti tajuttava grafiikka, erityisesti autokäyttöön suunniteltu

Vaistonvarainen

 • R-Link 2 toimii kuten kotitabletti samoin ominaisuuksin: kaksi-sormi zoom; sivuvieritys, raahaustoiminto…
 • Luonnollisen oloinen navigointinäyttö (Rakennusten 3D-esittely 8,7-tuumaisessa versiossa)
 • R-Link 2 on räätälöity autokäyttöön äänikomennoin (navigointi, puhelin, sovellukset ja media), tekstiviestit näytöllä ja sähköpostiviestien ääneen luku sovelluksen kautta.
 • Bluetooth®-yhteys sallii hands-free -puhelut ja langattoman musiikinkuuntelun
 • Lukemattomat yhteydet ja latausmahdollisuudet ovat kaikkien matkustajien käytettävissä

Järjestelmien hallinta

 • R-Link 2 järjestelmän kosketusnäyttö toimii myös eri järjestelmien hallintapaneelina ja selkeän käyttöliittymän ansiosta muun muassa kuljettajan apujärjestelmien säädöt onnistuvat helposti. Kosketusnäytön toimintoja täydentävät pikavalintanäppäimet, monitoimikytkimet keskikonsolissa sekä lisäksi ohjauspyörään asennetut säätimet.

TALISMAN hyötyy räätälöidystä BOSE® Surround Soundista

Bose® Surround Sound -järjestelmän ansiosta TALISMANIN matkustajat ovat kuin konsertissa. Äänen laatu on sellainen, että sekä ajaja että matkustajat saavat vertaansa vailla olevan musiikkielämyksen erottaessaan jokaisen nuotin ja kuullessaan solistin jokaisen hengenvedon aivan kuin tämä olisi samassa autossa.

Järjestelmä on Bosen ja Renaultin yhdessä räätälöimä TALISMANIA varten.

Monipuolinen valikoima kuljettajan apujärjestelmiä

 • Turvaa: Mukautuva vakionopeussäädin, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä
 • Varoittaa: kaistavahti, turvavälihälytys, nopeuden ylittämisestä hälyttävä liikennemerkkien valvontalaite, katvealue varoitin
 • Avustaa: peruutuskamera, automaattinen ajovalojen ja kaukovalojen vaihtojärjestelmä, head-up heijastusnäyttö, sähköinen seisontajarru, sähkötoiminen takaluukku, peruutuskamera ja pysäköintiavustin

4Control-teknologian ja aktiivivaimennuksen ainutlaatuinen yhdistelmä

Renaultin innovatiivinen kyky yhdistää 4Control-järjestelmä sähköiseen iskunvaimennusjärjestelmään tavalla, jota ei aikaisemmin ole nähty perheautoissa. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä takaa ajamisen nautinnon, mukavuuden ja turvallisuuden. Kaupungissa 4Control-alusta – Renaultin erikoisuus – saa aikaan sen, että TALISMANIN koko unohtuu pian auton erityisen ketteryyden ansiosta. Maantieajossa TALISMANIN kaarreajon tasapainoisuus ja turvallisuus nostavat Renaultin uuden sedanin omaan luokkaansa.

Multi-Sense -teknologian ansiosta Renault TALISMAN

pystyy ajonautinnon personointiin

TALISMANIN Multi-Sense järjestelmä kontrolloi ja koordinoi auton eri teknisiä järjestelmiä saaden aikaan mahtavan ajokokemuksen. Multi-Sense ohjaa mm. seuraavia järjestelmiä: 4Control-järjestelmää, aktiivista iskunvaimennusta, ohjausta, moottoria, EDC vaihteistoa sekä lisäksi moottorin ääniä, näyttöjä sekä matkustamon valaistusta.

Tämän nerokkaan järjestelmän ansiosta TALISMAN tarjoaa ajajalle mahdollisuuden valita haluttu ajotapa ennakkoon ohjelmoiduista vaihtoehdoista: mukavuus (comfort), urheilullinen (sport), taloudellinen (eco) ja neutraali (neutral) sekä lisäksi täysin muovattavissa oleva henkilökohtainen ajotapa (perso).

Aerodynaaminen muotoilu, painonhallinta ja tehokas voimansiirto

TALISMANin voimanlähteet ovat tehokkaita, suorituskykyisiä, vähän tilaa vieviä moottoreita. Kaikissa TALISMANIN moottoreissa on hyödynnetty Renaultin moottoriurheilun kautta saatuja kokemuksia.

Kaksi bensiinimoottoria:

Energy Tce 150 ja Energy Tce 200 -moottorit yhdistettynä seitsemänportaiseen EDC-kaksoiskytkinautomaattiin.

Kolme dieselmoottoria:

Energy dCi 110 -moottori joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella EDC-kaksoiskytinautomaatilla.

Energy dCi 130 -moottori on vastaavasti saatavana joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella EDC-kaksoiskytinautomaatilla.

Energy dCi 160 -moottori – kaksoisturbolla varustettuna – kuusiportaisella EDC-kaksoiskytinautomaatilla