Uusi Shuttle busslinja: Rovaniemen keskustan hotellit – Napapiiri – Vaattunkiköngäs

WN shuttle bus

Joulukuun 1. päivästä lähtien Rovaniemen matkailijoiden on aiempaa helpompi päästä linja-autolla Joulupukin Pajakylään sekä edelleen Apukkaan, Kämppäkartano Vaattunkiin tai Napapiirin retkeilyalueelle saakka. Keskustan hotellit on nyt virallisia bussipysäkkejä, joista asiakkaat pääsevät bussin kyytiin suoraan hotellin ulko-ovestaAikataulut ja reitit on helposti haettavissa myös Google -palvelun kautta.

Linjaa ajetaan kahdella 50 -paikkaisella turistibussilla. Kuka tahansa voi ostaa kertalipun, joten uutta yhteyttä voi hyödyntää myös työ- tai koulumatkoihin. Sen sijaan Rovaniemen paikallisliikenteessä käytettävät kausikortit, liput tai sarjaliput eivät käy maksuvälineenä yksityisellä bussilinjalla.

Erikoisuutena nyt avattavassa linjassa on pysäkkien monimuotoisuus.

”Traficomin kanssa olemme lisänneet muun muassa keskustan hotellit virallisiksi bussipysäkeiksi, joissa on kolmen minuutin pysäkkiaika. Ajamme linjatunnuksella WN7 ja maksu tapahtuu modernisti ilmaistuna ns. cash free -palveluna. Tämä tarkoittaa sitä, että käteismaksun sijaan lippu voidaan lunastaa kaikilla yleisillä debit- tai credit kortilla – myös ApplePay, GooglePay ja SamsungPay toimivat. Näin pyritään nopeuttamaan myös itse palvelutilannetta” , kertoo Villi Pohjolan toimitusjohtaja Sami Päivike.

WN Shuttle bus TIMETABLE

Villi Pohjola on jo viiden vuoden ajan hoitanut omien asiakkaidensa keskitetyt asiakaskuljetukset Joulupukin Pajakylässä sijaitsevalle safarikeskukselleen. Joulukuun 1. päivästä lähtien nämä kuljetukset muuttuvat avoimiksi liikennöintilinjoiksi. Liikennöintiluvan alaisen tuotannon toteuttaa Unique Creations International Oy.

“Uudella bussilinjalla pyritään vastaamaan ihan suoraan kysyntään ja tarpeeseen. Napapiirin retkeilyalueella vierailee vuosittain jo noin 90 000 vierasta eikä julkisia liikennepalveluita alueelle ole ollut. Omassa hallinnassamme alueella on myös Kämppäkartano Vaattunki, jonne on investoitu merkittävä määrä lisää majoitus- ja ravintolakapasiteettia. Yleisten luontoliikuntapalveluiden lisäksi alueella on meillä talvisin tarjolla myös koiravaljakko- ja poroajelut. Nyt aukaistavan bussiyhteyden myötä myös Apukka Resortin asiakkaat pääsevät helposti joko Napapiirille, kaupunkiin tai retkeilyalueelle”, kertoo Sami Päivike.

Myös muutama tavallinen kaupunkipysäkki on asiakkaiden noutopisteenä. Joulupukin kylässä pysäkkinä toimii uusi Safari Center joka sijaitsee entisen Napapiirin Nesteen tiloissa. Alikulkutunnelin kautta on turvallinen pääsy suoraan alueen ytimeen ja muiden palveluiden ääreen ja Safari Centerissä puolestaan on avoinna pienimuotoinen kahvilapiste sisätiloissa. Aikataulut ja reitit on helposti haettavissa myös Google -palvelun kautta.

 


www.wildnordic.fi