Uusia ajoneuvoja Salpaukseen – logistiikka-alan suosio kasvussa

_mg_0980-kolme-uutta-autoa

Koulutuskeskus Salpauksen logistiikka-alalle saatiin perjantaina 13.11. kolme uutta autoa: kaksi yhdistelmäajoneuvoa ja yksi linja-auto.

– Meillä pitää olla uutta ja vanhaa tekniikkaa, niin kuin yrityksissäkin on. Mitä useammalla autolla pääsee koulutuksen aikana ajamaan, sitä paremman osaamisen saa. Uudet ajoneuvot ovat tietysti haluttuja opiskelijoiden keskuudessa, sanoo logistiikka-alan lehtori Pasi Suhonen.

Noin vuosi sitten Salpaukseen hankittiin myös yksi uusi yhdistelmäajoneuvo ja kaksi kuorma-autoa. Ensi vuoden alussa on vielä luvassa kaksi pikkubussia. Kalustoa uusitaan nyt kerralla kunnolla, sillä vanhat autot eivät enää vastaa työelämän tarpeisiin.

yhdistelma-ajoneuvo

– Logistiikka-alan hakija- ja opiskelijamäärät ovat kasvaneet, joten tarvitsemme paljon kalustoa. Ala myös työllistää hyvin, kertoo opetusalapäällikkö Ari Taipale.

Salpauksessa on tällä hetkellä vajaa 400 logistiikka-alan opiskelijaa, nuoria ja aikuisia. Salpaus järjestää koulutusta myös kuljetusalan yritysten tarpeisiin.

Uusissa autoissa on uusinta mahdollista tekniikkaa: kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus, törmäysvaroitus, edellä ajavan etäisyyteen reagoiva vakionopeussäädin, ajokaistan vaihtovahti, nykyaikainen robottivaihteisto ja progressiivisesti säätyvä ohjaustehostin. Uudet autot ovat vähäpäästöisiä ja niissä on pienemmät huoltokustannukset kuin vanhemmissa autoissa.