Volkswagen Transporter vuonna 2020 yhdeksättä kertaa peräkkäin Suomen ostetuin pakettiauto

bbf7e2999dbf7a9c_800x800ar

Volkswagen T6.1 mallisto

  • Volkswagen Transporter 1 617 kappaleella Suomen ostetuin pakettiauto vuonna 2020 – jo yhdeksättä vuotta peräkkäin
  • Volkswagen Transporter myös nelivetoisten ja automaattivaihteisten pakettiautomallien ykkönen
  • Volkswagen nelivetoisten pakettiautojen markkinajohtaja vuonna 2020
  • Volkswagen Caddyn pakettiautomyynti kasvoi 5,5 % vuonna 2020 ja vuoteen 2021 lähdetään kokonaan uudella mallilla

Volkswagen Transporter saavutti jo yhdeksäntenä vuotena peräkkäin ykköstilan Suomen ostetuimpana pakettiautomallina. Vuonna 2020 Volkswagen Transporter -pakettiautoja rekisteröitiin 1 617 kappaletta ja Transporterin osuus kaikista Suomessa rekisteröidyistä pakettiautoista oli 12,6%. Kaiken kaikkiaan Volkswagen Transportereita on rekisteröity vuonna 2012 alkaneen menestysputken aikana 18 578 kappaletta. Tuttuun tapaan Volkswagen Transporter oli myös sekä nelivetoisten että automaattivaihteisten pakettiautomallien ykkönen Suomessa vuonna 2020. Nelivetoisten mallien osuus kaikista Transportereista oli 60,8 % ja automaattivaihteisten mallien osuus kaikista Transportereista 45,5 %.

Vuoden 2020 aikana Volkswagen Hyötyautojen mallisarjoihin kuuluvia uusia autoja rekisteröitiin kaiken kaikkiaan 3 522 kappaletta. Näistä pakettiautoja oli 2 706 kappaletta. Suomessa rekisteröidyistä Volkswagen-pakettiautoista nelivetoisia 4MOTION-malleja oli yhteensä 1 353 kappaletta eli tasan puolet kaikista Volkswagen-pakettiautoista. Volkswagen oli nelivetoisten pakettiautojen ylivoimainen markkinajohtaja 40,1 % markkinaosuudella.

Volkswagen Caddyn pakettiautomyynti kasvoi 5,5% vuonna 2020, mikä oli erinomainen saavutus laskevassa pakettiautomarkkinassa – vieläpä Caddyn neljännen sukupolven elinkaaren viimeisenä vuotena. Lisäksi Caddy-henkilöauto oli Suomen kolmanneksi suosituin taksiautomalli.

“Päättynyt vuosi oli kaikessa erikoisuudessaan Volkswagen Hyötyautoille lopulta monin tavoin positiivinen, mikä kertoo asiakkaiden laajasta luottamuksesta, organisaatiomme hyvästä pitkäjänteisestä työstä, ja brändimme ja tuotteidemme vahvuudesta. Vuoteen 2021 lähdemme erityisen valoisin mielin siksi, että saamme mallistoomme täysin uuden Volkswagen Caddyn, joka tulee olemaan oman luokkansa ehdoton mittapuu niin tuotteena kuin kaupallisestikin sekä tila- että pakettiautosegmentissä. Lisäksi pääsemme nyt toden teolla vauhtiin jo viime vuonna Suomessa ensiesitellyn Grand California -matkailuautomme kanssa. Uskomme, että monipuolinen tuotevalikoimamme ja verkostomme tarjoamat palvelut vastaavat myös vuonna 2021 erinomaisesti laajan asiakaskuntamme moninaisiin tarpeisiin”, kertoo K-Auton Volkswagen Hyötyautoista vastaava liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Sihvonen.

Lähde: Bisnode / Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi