Volvo Car Group testaa jo uutta kolmisylinteristä moottoria

859d9928271a2e49_800x800ar

Volvo vahvisti tänään tuotanto-ohjelmansa kehittää kevyt 3-sylinterinen bensiinimoottori. Moottori, joka kehitetään kokonaan Ruotsissa, liittyy luokkansa johtavien 4-sylinteristen Drive-E-voimanlähteiden joukkoon esitellessään Volvon johtavaa insinöörityötä ja sitoutumista taloudelliseen tehoon.

– Olemme ottaneet Volvolla viime vuosina suuria harppauksia eteenpäin. Emoyhtiömme Zhejiang Geely Holding Groupin tekemät sijoitukset ovat antaneet meidän nousta takaisin johtavaan asemaan voimansiirtotekniikan saralla. Uuden 3-sylinterisen moottorin kehitysohjelma on erittäin pitkällä, ja olemme jo aloittaneet yksikön prototyyppitestit, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyön johtaja Peter Mertens.

Volvolla on takanaan pitkä historia omien 6-, 5- ja 4-sylinteristen moottorien kehittäjänä. Päätös ottaa moottoriohjelmaan mukaan 3-sylinterinen voimanlähde on seuraava luonnollinen askel Volvon strategiassa. Luokkansa johtavan teknologian ja analyysitekniikoiden käyttö tuottaa enemmän tehoa ja parempaa taloudellisuutta pienemmästä polttomoottorista kuin koskaan aikaisemmin.

– Olemme oppineet paljon 4-sylinteristen Drive-E-moottorien kehitystyöstä ja muuntaneet tietotaitomme erittäin reaktiiviseksi, kompaktiksi ja tehokkaaksi 3-sylinteriseksi moottoriksi. Moottoria kehitetään pääasiassa uutta pienempien autojen alustateknologiaa silmällä pitäen, mutta se tarjoaa voimaa myös 60-sarjan autoille, kiitos Volvon edistyksellisen turbotekniikan. Samalla moottori noudattaa Euro 7 -päästövaatimuksia, sanoo Volvon voimansiirtojohtaja Michael Fleiss.

Tulevaisuutta varten suunniteltu uusi 3-sylinterinen Drive-E-moottori tukee monia eri käyttösovelluksia ja vastaa suorituskykyä ja taloudellisuutta koskevaan todelliseen kysyntään.

– Uuden 3-sylinterisen moottorin kauneus piilee siinä, että se voidaan valmistaa samalla tuotantolinjalla kuin 4-sylinterinen moottori, mikä tarjoaa joustavaa tuotantopotentiaalia, jota voidaan mukauttaa tarpeisiimme yhtiön kasvaessa. Tämä on tärkeä askel eteenpäin Volvolle. Volvon erityisosaaminen tehon ja taloudellisuuden saralla näkyy erinomaisesti 3-sylinterisessä Drive-E-moottorissa, Mertens toteaa.

Volvon täysin uudet, maailmanluokan taloudellisuutta ja suorituskykyä tarjoavat 4-sylinteriset Drive-E-moottorit lanseerattiin vuonna 2013

4-sylinterisiä Drive-E-moottoreita käytetään myös uuden Volvo Twin Engine -plug-in-hybridivoimansiirron perustana

Volvo on kehittänyt omia voimansiirtoratkaisujaan vuodesta 1927, jolloin yhtiö perustettiin

Ensimmäiset Volvo-moottorit olivat valurautaisia sivuventtiilimoottoreita

Volvo on valmistanut vuosien varrella monia 4-, 5- ja 6-sylinterisiä moottoreita

3-sylinterinen Drive-E-moottori on uusi askel eteenpäin kohti nollapäästöjä