Volvo Cars esittelee 450 hevosvoiman High Performance Drive-E Powertrain -konseptin

b45c7516c5584dcd_800x800ar

Kolmoistehostustekniikka nostaa Volvon nelisylinterisen Drive-E-bensiinimoottorin tehoksi 450 hv

Lisää näyttöjä Volvon sitoutumisesta paremman ajonautinnon tarjoamiseen moottorien kokoa pienentämällä

Volvo tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän suorituskykyä ja taloudellisuutta High Performance Drive-E

Powertrain -konseptilla, joka käsittää peräti 450 hevosvoimaa tehoa kehittävän kaksilitraisen nelisylinterisen bensiinimoottorin.

Volvo lanseerasi Drive-E -voimansiirtomallistonsa menestyksekkäästi vuonna 2013. Nyt Volvon työryhmä esittelee jälleen teknistä johtajuuttaan uudella päästöjä vähentävällä turbotekniikalla.

– Kun lanseerasimme Drive-E -voimansiirtotuoteperheen, tavoitteemme oli tarjota alan kehittyneimpiä nelisylinterisiä moottoreita päästötason, polttoaineen kulutuksen, suorituskyvyn ja ajettavuuden suhteen. Tiesimme, että 320 hevosvoiman bensiinimoottorimme oli vasta alkua. 450 hevosvoiman High Performance Drive-E Powertrain -konsepti esittelee Drive-E -voimansiirtojen monipuolisuutta, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyön johtaja Peter Mertens.

450 hevosvoiman High Performance Drive-E Powertrain -konsepti perustuu tekniikoille, joita ei tavallisesti löydy nelisylinterisistä moottoreista. Moottorissa on kaksi rinnakkaista turboahdinta, joita käyttää sähköinen turbokompressori. Yksikön paineilmaa ei syötetä sylintereihin, vaan sitä käytetään rinnakkaisten turboahtimien vauhdittamiseksi. Polttoainetta syöttää kaksoispumppu, joka toimii 250 barin paineella. Kolmoistehostusratkaisu ja ainutlaatuinen polttoainejärjestelmä varmistavat erittäin dynaamisen ajettavuuden ilman turboviivettä.

– Muilla valmistajilla on useita pienikokoisia tehokkaita ratkaisuja, joissa yksi suuri turbo kehittää paljon tehoa, mutta ajokokemus kärsii hitaasta moottorin reaktiivisuudesta. Meidän mielestämme perintömme monipuolisen turbotekniikan edelläkävijänä vaatii, että kehitämme tätä paremman tekniikan, toteaa Volvon voimansiirtotekniikan johtaja Michael Fleiss.

High Performance Drive-E Powertrain -konsepti herätti Volvon alihankkijoiden kiinnostuksen. AVL, Denso ja Volvo Polestar Racing tulivat projektiin mukaan aikaisessa vaiheessa, minkä ansiosta kilpa-autoilun teorioita ja tekniikoita voitiin soveltaa kehitysprosessissa.

– Tämä oli erittäin jännittävä projekti, sillä saimme käyttää eri tekniikoita yhdessä ja samassa sovelluksessa. Lopputulos on ainutlaatuinen moottori, jolla on suuri teho ja nopeat reaktiot. Ennen kaikkea kompakti koko parantaa painojakaumaa etu- ja taka-akselin välillä ja madaltaa painopistettä. Tällä on merkittävä vaikutus ajettavuuteen, oli kyseessä sitten kilpa- tai henkilöauto, kertoo Volvo Polestar Racingin kilpamoottorijohtaja Mattias Evensson.

– Tämä voi kuulostaa oudolta, mutta 450 hevosvoiman voimansiirtokonsepti on tärkeä osa Drive-E-kehitysohjelmaa. Pienempien moottorien on tarjottava asiakkaille houkuttelevaa tehoa, jotta päästöjenvähennystavoite saavutettaisiin. Kompaktit voimansiirrot vapauttavat tilaa ja painoa auton rakenteessa. Tätä voidaan sitten hyödyntää sähkötoiminnoissa ja päästöjen vähentämisessä. Se on lopullinen tavoitteemme, Peter Mertens toteaa.