Volvo CE toimittaa asiakkaalleen ensimmäisenä maailmassa SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistetun rakennuskoneen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on ensimmäinen valmistaja, joka toimittaa asiakkaalle SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistetun rakennuskoneen. Tämä osoittaa, kuinka nopeasti innovaatiot voivat muuntua todellisiksi ratkaisuiksi, kun yritykset koko arvoketjussa tekevät yhteistyötä muutoksen aikaansaamiseksi.

Volvo A30G -dumpperi, joka on valmistettu fossiilivapaasta teräksestä, luovutettiin Volvo CE:ltä NCC:lle LeadIT:n – Leadership Group for Industry Transition – isännöimässä seremoniassa YK:n ympäristökokouksen Stockholm+50-konferenssin yhteydessä.

Luovutus tapahtui vain yhdeksän kuukautta sen jälkeen, kun Volvo julkisti maailman ensimmäisen fossiilivapaasta teräksestä valmistetun konseptiajoneuvon osana tuotantojärjestelmänsä testausta, ja vain kymmenen kuukautta sen jälkeen, kun SSAB esitteli ensimmäiset teräkset, jotka on koskaan valmistettu käyttämällä vetyä koksihiilen sijasta.

”Tämä on merkittävä askel vihreässä siirtymässä ja osoittaa käytännössä, että on mahdollista rakentaa kumppanuuksia ja luoda fossiilivapaita arvoketjuja, jotka auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta. Olen iloinen ja ylpeä voidessamme tehdä yhteistyötä Volvo Groupin ja NCC:n kanssa hiilidioksidipäästöjen vähentämisen edelläkävijöinä. Toivomme yhdessä inspiroivamme muita vahvistamaan kestävien ratkaisujen kilpailukykyä ja mahdollistamaan Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamisen”, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

”Olemme varmoja, että onnistuakseen rakennusalan hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä arvoketjun toimijoiden on tehtävä yhteistyötä. Vahvan kumppanuussuhteemme ansiosta muiden rohkeiden ja eteenpäin katsovien yritysten kanssa pystymme nyt ohjaamaan muutosta kohti fossiilivapaata rakentamista ja toimittamaan ensimmäisenä asiakkaalle fossiilivapaasta teräksestä rakennetun koneen. Sitoumusten muuttaminen konkreettisiksi teoiksi on avainasemassa sellaisen maailman rakentamisessa, jossa haluamme elää”, sanoo Melker Jernberg, Volvo CE:n toimitusjohtaja.

”NCC on lujasti sitoutunut edistämään kestävää kehitystä. Työskentelemme määrätietoisesti ja järjestelmällisesti saavuttaaksemme tämän tavoitteen, joka sisältää korkeita vaatimuksiamme vastaavien koneiden valitsemisen. Kuten tämä loistava esimerkki osoittaa, kestävän muutoksen mahdollistaminen edellyttää vahvoja ja ennakoivia kumppanuuksia useiden toimijoiden välillä”, sanoo Tomas Carlsson, NCC:n toimitusjohtaja.

Kesällä 2021 SSAB valmisti pilottimittakaavassa maailman ensimmäisen erän terästä, joka valmistettiin vetypelkistetystä rautasienestä. SSAB aikoo tarjota fossiilivapaata terästä teollisessa mittakaavassa markkinoille jo vuonna 2026 ja pyrkii eliminoimaan hiilidioksidipäästöt suurelta osin omasta toiminnastaan noin vuonna 2030, 15 vuotta aikaisempia suunnitelmia edellä. Haluamme yhdessä kumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa rakentaa täysin fossiilivapaita arvoketjuja kaivoksesta lopputuotteeseen.