Volvo Trucks on Pohjoismaiden suurin kuorma-automerkki 2014

Range_Alvsborgsbron_2015

Volvo Trucks saavutti pohjoismaisen markkinajohtajuuden kokonaispainoiltaan yli 16 tonnin kuorma-autoissa 39,8% markkinaosuudella.

Pohjoismaissa myytiin 13 984 yli 16 tonnin kuorma-autoa, joista 5 569 kpl oli Volvo merkkisiä. Markkinajohtajuuden takana ovat muun muassa täysin uudistettu mallisto ja innovaatioiden uudenlainen markkinointi.

– Olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Meillä on erittäin vahva jälleenmyyjäverkosto kaikilla markkinoilla. Uusi mallisto on otettu vastaan erinomaisesti kaikkialla Pohjoismaissa ja meillä on tarjota kuorma-automalli jokaiseen kuljetustehtävään. Näin ollen olemme erinomainen valinta suurelle osalle markkinaa, sanoo Hans Börjesson, Volvo Trucksin Pohjoismainen johtaja.

Volvo on julkistanut useita uutuuksia, jotka ovat ainutlaatuisia alalla. Muiden muassa I-Shift DC -kaksoiskytkinvaihteisto, joka vaihtaa saumattomasti ja Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä, jonka avulla ohjaaminen on entistäkin vaivattomampaa ja tarkempaa.

– Tavoitteenamme on kehittää innovaatioita ja ratkaisuja, jotka tuovat asiakkaalle merkittävän lisäarvon. Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä (VDS) on hyvä esimerkki tästä. Sen avulla ohjaaminen helpottuu sekä voidaan ennaltaehkäistä ja vähentää kuljettajien lihasperäisiä niska- ja hartiavaivoja, Hans Börjesson jatkaa.

Osa uusien innovaatioiden markkinointia on ollut esittää ominaisuuksia useilla hämmästyttävillä tavoilla YouTube -videoiden välityksellä. Suurimman huomion on saanut The Epic Split -video, jossa havainnollistetaan VDS-ohjausjärjestelmän tuomaa erinomaista suuntavakavuutta ja hallittavuutta. Videolla Hollywood-tähti Jean-Claude Van Damme tekee maailmankuulun spagaattinsa kahden peruuttavan Volvo FM -kuorma-auton välissä. Kyseistä The Epic Split -videota on katsottu yli 76 miljoonaa kertaa YouTubessa.

– Videot ovat olleet huikea menestys ja voimme nähdä, että kiinnostus Volvoa kohtaan on kasvanut asiakkaiden keskuudessa koko Euroopassa uushankintoja suunniteltaessa. Pohjoismaissa, joissa meillä on korkea markkinaosuus, voimme videoiden avulla saada myös nuoret kiinnostumaan kuorma-autoalasta ja työskentelemään meillä, Börjesson lopettaa.

Kuorma-automyynti yli 16 tonnia vuonna 2014

Maa Kokonais-myynti Volvo kpl Markkina-osuus
Suomi 1 953 740 37,9%
Ruotsi 4 711 2 083 44,2%
Norja 4 034 1 666 41,3%
Tanska 3 286 1 080 32,9%
Yhteensä 13 984 5 569 39,8%