Yhdysvaltojen halki yhdellä tankillisella Nesteen uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä

80652

Ryhmä innokkaita moottoriurheilun harrastajia ajaa yhdellä tankillisella polttoainetta Atlantin rannikolta Floridasta Tyynenmeren rannikolle Kaliforniaan 21. – 26.6.2015. Polttoaineena käytetään Nesteen uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä, joka on valmistettu biopohjaisista raaka-aineista.  

“Amerikkalaisilla on pitkät perinteet tehdä mantereen halki kulkevia automatkoja. Joskus tavoitteena on tehdä nopeusennätys ja toisinaan matkustaa autolla vain huvin vuoksi. Meidän tiimimme on ottanut erilaisen lähestymistavan tähän pitkän matkan haasteeseen: tavoitteenamme on ajaa kesäkuun puolivälissä rannikolta rannikolle vain yhdellä tankillisella polttoainetta, joka on valmistettu täysin uusituvista raaka-aineista. Uskomme, että teemme tämän ensimmäisinä maailmassa”, sanoo Kaisa Hietala, Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja.

Uusiutuva NEXBTL-diesel – suorituskykyä parantava biopolttoaine

Nesteen uusiutuva NEXBTL-diesel on niin sanottu drop-in polttoaine, joka on täysin yhteensopiva fossiilisen dieselin kanssa. Sen koko elinkaaren aikaiset hiilidioksidipäästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät kuin fossiilisella dieselillä. NEXBTL käy kaikkiin dieselmoottoreihin ja tarjoaa paremman suorituskyvyn, koska sillä on korkeampi setaaniluku ja se palaa puhtaammin kuin perinteinen diesel. NEXBTL ei ole sama tuote kuin perinteinen biodiesel (FAME).

Neste myy uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä amerikkalaisille jalostamoille, sekoittajille ja polttoaineen jakelijoille. NEXBTL-dieseliä on myös asemamyynnissä kuluttajille Pohjois-Kaliforniassa.

Kilpa-auto- ja stunttikuljettaja Tanner Foust tähdittää tiimiä

Nelihenkistä tiimiä tähdittää Tanner Foust, joka on muun muassa nelinkertainen X-Gamesien kultamitalisti, kolminkertainen US Rallycrossin mestari ja kaksinkertainen Formula Drift -voittaja. 

“Olen todella innoissani tästä projektista, jossa ajamme halki Amerikan yhdellä tankillisella uusiutuvaa NEXBTL-dieseliä. Siitä tulee mahtava reissu,” sanoo Tanner Foust.

Muina kuljettajina toimivat Golden Gate Petroleumin johtaja ja CLP Motorsportin omistaja Pat O’Keefe. CLP Motorsportista mukana on myös toimitusjohtaja Luke Longberger ja päämekaanikko Michael von Disterlo.

Autona Volkswagenin moottorilla varustettu Superlite Coupe

Tiimi käyttää autonaan Superlite Coupea (SLC), joka on erikoisvalmistettu CLP Motorsportissa. Sen aerodynamiikka on suunniteltu mahdollisimman nopeaksi ja siinä on alumiininen runko ja lasikuiturakenne. SLC on kuten kilpa-auto, mutta sillä saa ajaa maantieajossa. Autossa on Volkswagenin 1.9-litrainen TDi-dieselmoottori.

2 400 mailia läpi kahdeksan osavaltion

Matka alkaa sunnuntaiaamuna 21. kesäkuuta. SLC-auto kulkee halki Yhdysvaltojen pitkin valtatie 10:ntä, joka on neljänneksi pisin mannerten välinen valtatie Yhdysvalloissa ja yli 2 400 mailia pitkä. Se kulkee kahdeksan osavaltion läpi alkaen Atlantin rannikolta Floridasta ja päättyen Tyynenmeren rannikolle Santa Monicaan Kaliforniaan.

Katso tiimin esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=a6tXnUu03UY 
Kampanjasivusto:
www.neste.us/across
Facebook:
https://www.facebook.com/nesteus