Dieselautoilija: tankkaa talvilaatua ja varmista autosi toimivuus kylmissä olosuhteissa

94661

Talvilaatuinen Neste Pro Diesel ja Neste-talvidiesel ovat nyt myynnissä Neste Oil -asemilla kautta maan.  

“Dieselautoilijan kannattaa varautua ajoissa kylmään säähän ja pakkasiin tankkaamalla talvilaatua. Näin varmistetaan dieselauton käyttövarmuus, ja autoilija välttyy monelta pakkasten aiheuttamalta harmilta sekä mahdollisilta lisäkustannuksilta”, opastaa Nesteen Öljyn vähittäismyynnin ketjuohjauksesta vastaava johtaja Sam Holmberg.  

Dieselauto vaatii talvikäytössä polttoaineen, jonka kylmäominaisuudet eli käyttö- ja varastointilämpötila vastaavat vallitsevia olosuhteita. Pakkasessa kesälaatuinen diesel-polttoaine sameutuu eikä läpäise auton polttoainesuodattimia, jolloin moottori ei enää käynnisty tai lakkaa käymästä kesken matkan. Neste Pro Dieselin talvilaadun kylmäominaisuudet ovat perinteistä talvidieseliä paremmat ja sen alin käyttölämpötila on jopa -37 C. Tämä merkitsee yhä parempaa käyttövarmuutta talvikautena. 

“Syksyn ensimmäisen talvidieseltankkauksen jälkeen auton polttoainesäiliössä on kesä- ja talvidieselin sekoitus, joka ei vastaa kylmäominaisuuksiltaan talvidieseliä. Lisäksi nykyisten dieselautojen tankkausvälit ovat pitkät. Näistä syistä dieselautoilijan kannattaa varautua hyvissä ajoin talven tuloon tankkaamalla hyvälaatuista talvidieseliä”, jatkaa Holmberg.

Oikein valitun talvilaatuisen polttoaineen lisäksi auton talvikäytettävyyttä voi parantaa oikealla huollolla. Huollon yhteydessä tulisi varmistaa polttoainesuodattimen ja -järjestelmän puhtaus ja toimivuus.

Lisätietoa dieselauton ja dieselpolttoaineen talvikäytöstä voi lukea Dieselautoilijan oppaasta, jonka voi ladata www.neste.fi -sivustolta. Sivustolla olevan asemahaun avulla selviää myös kullakin Neste Oil -asemalla myynnissä oleva diesellaatu.

Katso video: Miten talvidiesel eroaa kesädieselistä?

Lue artikkeli: Huomioi nämä asiat talvella autoillessasi