Savonlinja puolittaa hinnat Suomi 100 -hengessä

savonlinja_helsinki_tuomiokirkko

Bussiyhtiö Savonlinja tempaisee itsenäisyyspäivänä. Toimitusjohtaja Kai Honkanen kertoo, että kaikki kanta-asiakkaiden tuolloin ostamat kaukoliikenteen matkat myydään 50% alennuksella yrityksen verkkokaupassa ja Linjalla-sovelluksessa.

”Ostoaika on 6. joulukuuta ja matkustuspäivät ovat 6.12.-31.12.2017”, Honkanen toteaa ja lisää, että tarjouksessa ei ole ostorajoitusta, vaan kukin asiakas voi ”hamstrata” matkoja mielensä mukaan, kunhan muistaa käyttää ne vuoden loppuun mennessä.

Suomalainen, pitkän historian omaava perheyritys on myös Avainlippu-toimija. Tätä taustaa vasten ei ole mikään yllätys, että yhtiö on juhlistanut satavuotiasta isänmaata pitkin vuotta. Kaikkein näkyvin tempaus koettiin kesäkuussa, kun Savonlinjan saunabussi VIP-vieraineen saunoi tiensä Suomen päästä päähän sadassa tunnissa. Honkasen mukaan ”Pitkä kuuma sauna” toimi niin hyvin, että juhlaa päätettiin jatkaa, nyt kuumien tarjousten muodossa.

”Ja kyllä meille oli selvää alusta lähtien, että satavuotiasta pitää muistaa myös ihan virallisena syntymäpäivänä”, Honkanen toteaa.

Itsenäisyyspäivän hintahulina kertoo myös siitä, että Savonlinjan toukokuussa lanseeraama Linjalla-sovellus on vakiinnuttanut paikkansa hyvin. Toimialan monipuolisin, yhtiön kaikki kaukoliikenteen vuorot kattava mobiilisovellus on myös palkitseva: kanta-asiakkaat saavat räätälöityjä kanta-asiakastarjouksia, jotka ovat saatavilla vain rekisteröityneille käyttäjille. Esimerkiksi kaukoliikenteen kanta-asiakkaat saavat aina viiden prosentin alennuksen, kun ostavat kaukoliikenteen matkalipun verkkokaupasta tai Linjalla-sovelluksesta.

”Linjalla-sovelluksen lataajia tulee koko ajan enemmän”, kertoo Honkanen ja paljastaa, että myös yhtiön uusitussa verkkokaupassa kauppa käy kiivaasti.

”Toki linja-autoissakin myydään vielä paljon lippuja, mutta kaikesta huomaa, että etenkin nuoret ovat ottaneet omakseen mobiili- ja verkkomaksamisen.”