Accenture loi Fiat Chrysler Automobilesille virtuaalivahvisteista todellisuutta hyödyntävän kustomointisovelluksen

kuva-1_fiat

Lajinsa ensimmäinen augmented reality -ratkaisu uudistaa auton ostokokemuksen luomalla Googlen teknologian avulla aidon kokoisen kolmiulotteisen virtuaaliauton 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa autokauppaa varten kehitetyn, asiakaskokemuksen ympärille rakentuvan 3D-prototyyppisovelluksen. Sovelluksen on suunnitellut ja rakentanut Accenture Digital Googlen Project Tango -alustalle. Prototyyppi osoittaa, miten virtuaalivahvisteinen todellisuus (augmented reality) voi mullistaa kuluttajien ostokokemuksen tarjoamalla heille mahdollisuuden perehtyä tuotteen aidon kokoiseen virtuaaliversioon – esimerkiksi autoon – ennen ostopäätöstä.

Mobiililaitteeseen ladatun prototyypin avulla autonostajat voivat katsella, kierrellä, kurkistaa sisään ja räätälöidä aidon kokoista virtuaaliautoa Project Tangon integroidun sensoriteknologian, liikkeenseurannan, oppivan tilatunnistuksen ja syvyysnäön avulla. Accenturen demo-esittelyssä auton ovet voi avata ja niiden takaa löytyy realistinen ja yksityiskohtainen sisätila, jossa verhoilun väriä tai kojelaudan tyyliä voi muuttaa laitteen näyttöä napauttamalla.

Project Tango -teknologian ansiosta mobiililaitteet voivat liikkua fyysisessä maailmassa ihmisten liikkeen kaltaisesti. Teknologia tuo Android-laitteisiin uudenlaisen tavan hahmottaa tilaa edistyksellisen konenäön, kuvankäsittelyn ja erityisten visuaalisten sensorien avulla. Project Tango -laite kartoittaa ympäristönsä 360 asteen alueelta. Kun laitetta liikutetaan, se näkee muuttuvan ympäristönsä samoin kuin ihminen, ja esimerkkitapauksessa virtuaalinen auto liikkuu suhteessa käyttäjän liikkeisiin.

kuva-2_fiat

FCA:n kustomointiratkaisun käyttäjät voivat kävellä aidon kokoisen ajoneuvon ympärillä lähes missä ympäristössä tahansa, koska Project Tango mahdollistaa langattoman, kannettavan kokemuksen, johon ei tarvita ulkoista seurantateknologiaa kuten beacon-signaaleja tai GPS-laitteita.

”Project Tango on ainutlaatuinen uusi teknologia, josta voi hyvinkin tulla vakiotoiminto seuraavan sukupolven mobiililaitteisiin”, sanoo Matteo Aliberti, Accenture Interactiven digitaalisista innovaatioista EALA-alueella vastaava johtaja. ”Accenture on ollut mukana Project Tangon kehitystyössä alusta alkaen. Olemme tehneet sillä erilaisia kokeiluja, tutkineet mahdollisia kaupallisia käyttötapoja sekä luoneet useita mielenkiintoisia sovelluksia, joista tämä autoteollisuudelle kehitetty sovellus on yksi esimerkki.”

Virtuaalisovellus on tuorein projekti FCA:n ja Accenturen yhteistyössä, joka tähtää ainutlaatuisten digitaalisten kokemusten kehittämiseen FCA:n asiakkaille.

”Virtuaalivahvisteinen todellisuus tulee muuttamaan tavan, jolla auton ostajat valitsevat ja räätälöivät ajoneuvonsa. Uusi 3D-teknologia tarjoaa ainutlaatuisen, yksilöllisen ja samalla hauskan asiakaskokemuksen”, kertoo Ari Torpo, Accenturen valmistavan teollisuuden toimialoista Suomessa vastaava johtaja. ”Uskomme, että autokauppiaat ja heidän asiakkaansa ottavat nopeasti käyttöön tämän ostotavan ja hyödyntävät sen tarjoaman upean kokemuksen, heti kun uudet laitteet tulevat markkinoille.”

Ensimmäistä kaupallista Project Tango -laitetta odotetaan markkinoille kesällä 2016.