Ansiomitalit tieliikenteen kehittäjille

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko jakoi 26. maaliskuuta 2015 Moottoriliikenteen ansiomitalit viidelle henkilölle.

Ansiomitalit myönnetään ansiokkaasta valtakunnallisesta toiminnasta suomalaisen moottoriliikenteen hyväksi. Ansiomitalin voi saada henkilö, joka on pitkäaikaisella ja tuloksekkaalla työllään edistänyt tieliikenteen kehittämistä.

Ansiomitalin saivat:

Liikenteenharjoittaja, puheenjohtaja Teppo Mikkola, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry
Puheenjohtaja Keijo Mäenpää, Suomen Autoteknillinen Liitto ry
Konttoripäällikkö, puheenjohtaja Kari Tornivaara, Autoliiton Helsingin osasto
Kansanedustaja Matti Saarinen
Valiokuntaneuvos Juha Perttula, eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta

– Kaikkia palkittuja henkilöitä yhdistää tieto, taito ja tahdonvoima. Niitä kaikkia tarvitaan tieliikenteen määrätietoisessa kehittämistyössä jatkossakin, sanoi liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko jakaessaan Moottoriliikenteen ansiomitalit Helsingissä.

Moottoriliikenteen ansiomitaleja on myönnetty vuodesta 1993 lähtien. Mitalin myöntää liikenneministeri Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:n hallituksen asettaman mitalitoimikunnan esityksestä.

Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry on kahdeksan tieliikennejärjestön yhteistyöelin. Jäseninä ovat Autoalan Keskusliitto ry, Autoliitto ry, Autotuojat ry, Linja-autoliitto ry, Suomen Autokoululiitto ry, Suomen Autoteknillinen Liitto ry, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry ja Suomen Taksiliitto ry.