Arctic Lapland Rallyn juhlarallissa historic-autoja neljältä vuosikymmeneltä

 

Sakari Kuikka_vm 1971 Volvo 142S

Historic Rally Club Finlandin Sakari Kuikka on osallistunut jo kymmenkunta kertaa Arctic Lapland Rallyyn vuoden 1971 Volvo 142 –autollaan.

Rovaniemellä ajetaan 22.–24. tammikuuta Arctic Lapland Rallyn 50-vuotiskilpailu. Juhlavuoden kunniaksi yleisölle on tarjolla lajiherkkua, kun uuden sukupolven ralliajokkien ohella Rovaniemen talvisissa maisemissa kaasuttelevat myös historic-luokkien perinteikkäät kilpa-autot. Samalla käynnistyy Historic Rally Club Finlandin kisavuosi 2015.

Rovaniemellä on tarjolla neljä historic-luokkaa, joihin osallistuu alkuperäiseen kisakuosiinsa entisöityjä ralliautoja neljältä eri vuosikymmeneltä. Sarjoja on vuosina 1962–1975 valmistuneille autoille sekä 1981–1990 valmistuneille ajokeille.

Tunturiralliksi kutsutulla autourheilutapahtumalla on pitkät perinteet historic-harrastajien keskuudessa. Rovaniemelle matkustetaan eri puolilta Suomea yleensä jo kisaviikkoa edeltävänä sunnuntaina nuotittamaan reittejä. Historic-autot saavat myös oman varikkoalueensa Mäntyvaaran kisakeskukseen.

  • Vuoden starttitapahtuma arktisissa olosuhteissa, nuotitettavuus ja Lapin kauniit maisemat innostavat historic-väkeä, joka ei ole turhan tiukkapipoista joukkoa. Samoin pitkät erikoiskokeet vaativissa olosuhteissa ovat jäsenistömme mieleen, kertoo Historic Rally Club Finlandin hallituksen jäsen Sakari Kuikka.

Sakari Kuikka on itse asettunut kymmenkunta kertaa Arctic Lapland Rallyn lähtöviivalle vuoden 1971 Volvo 142S –ralliautollaan.

Historic Rally Club Finland perustettiin vuonna 2001. Tällä hetkellä jäseniä on vajaat 250. Yksi tunnetuimmista harrastajista on rallikuski Jari-Matti Latvala, joka on myös kilpaillut historic-luokissa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää historic-rallin harrastusta sekä tukea lajin uusia harrastajia. 

Arctic Lapland Rally on samalla yksi Historic-nuottisarjan osakilpailuista. Sarja huipentuu Lahti Historic EM-ralliin elokuussa.

Arctic Lapland Rally

www.arcticrally.fi