Volvo Cars esittelee täysin uuden V60 Cross Country -mallin

8a33a4fdc9b20704_800x800ar

Volvo esittelee kauan odotetun Cross Country -version menestyksekkäästä V60 -sportswagonistaan vuoden 2014 Los Angelesin autonäyttelyssä marraskuussa.

– Olemme innoissamme voidessamme lisätä kolmannen aidon Cross Country -mallin tuotevalikoimaamme. Dynaamisen muotoilun ja vahvan suorituskyvyn menestyksekäs yhdistelmä nostaa V60 Cross Countryn omaan luokkaansa, kertoo Volvon tuotestrategiajohtaja Lex Kerssemakers.

Perintö

Cross Country -autoilla on pitkät perinteet. Volvo oli ensimmäinen premium-merkki, joka tarjosi sportswagoneihinsa enemmän maasto-ominaisuuksia ja erityismuotoilua jo vuonna 1997, kun se esitteli V70 Cross Country -mallin. Auto loi täysin uudenlaisen ajokokemuksen, joka on sittemmin osoittautunut autoilevan kansan keskuudessa erittäin suosituksi.

Volvon skandinaavista perimää ja seikkailunhalua kuvastava V60 Cross Country tuo yhteen kahden eri maailman parhaat puolet – urheilullisen ja mukavan ajokokemuksen sekä vapauden tutkia uusia käymättömiä korpimaita.

Urheilullista suorituskykyä

– Cross Country -mallissa on 65 mm korkeampi maavara kuin V60 –mallissa ja sen vankka rakenne tarjoaa erinomaista hallintaa erityyppisillä teillä. Urheilullista ajokokemusta parantavat tehon vektorointitekniikka ja kaarreluistonestojärjestelmä. V60 Cross Country (maavara 201 mm) mahdollistaa seikkailuntäyteisen elämäntyylin, Lex Kerssemakers sanoo.

V60 Cross Countryyn on saatavilla uudet 18 ja 19 tuuman Cross Country -vanteet sekä korkeaprofiilirenkaat, jotka lisäävät mukavuutta, täydentävät vahvaa ulkoasua, vähentävät tiemelua ja tarjoavat lisäsuojaa kivikkoisilla teillä ajettaessa.

Yksilöllinen muotoilu

Keskeinen osa Cross Country -konseptia ovat maasto-ominaisuudet ja voimakas muotoilu. Auto on suunniteltu aktiivista elämää viettäville kuljettajille, jotka suosivat hiekkateitä asfaltin sijaan. Näitä ominaisuuksia kuvastavat muotoilupiirteet, jotka paljastavat auton seikkailullisen luonteen.

Suurempi maavara, suojalevyt edessä ja takana, sivukynnyslistat ja lokasuojien jatkeet luovat kunnioitettavan voimakkaan ilmeen, joka korostaa auton suorituskykyä. Integroidut pakoputkenpäät puolestaan ovat merkki urheilullisesta puolesta. Ulkoista muotoilua täydentävät sisätiloissa mustat urheilulliset nahkaistuimet ruskealla tikkauksella. Kaksi uutta kaksisävyistä nahkaverhoilua tulee tarjolle Euroopan ja muun maailman lanseerauksen yhteydessä.

Voimansiirto

USA ja Kanada saavat ensimmäiset V60 Cross Country -autot. Ne lanseerataan Volvon ikonisen viisisylinterisen 250 hevosvoiman bensiinimoottorin kanssa. Nelivedon ja automaattivaihteiston yhdistelmä viimeistelee suorituskykyisen kokonaisuuden.

Drive-E-tehoa

Volvon uudet, luokkansa johtavat nelisylinteriset Drive-E-diesel- ja -bensiinimoottorit, jotka tulevat globaalisti saataville V60 Cross Countryyn vuoden 2015 alkupuolella, ovat etuvetoisen version perusta. Viisisylinterinen D4-moottori tarjoaa tehoa nelivetoversiolle. Suomen hinnasto tulee julki maaliskuussa 2015, jolloin avataan myynti. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesällä 2015.