Autokorjaamoalan yrittäjyyden suosio kasvussa – syyskaudella avattu jo kahdeksan uutta Autofit-korjaamoa

Yrittäjyyden suosio on kasvussa autokorjaamoalalla. Elokuusta alkaen on avattu jo kahdeksan uutta yrittäjävetoista Autofit-korjaamoa eri puolille Suomea. Autofit on suomalaisen 85-vuotiaan perheyritys Atoyn hallinnoima itsenäisistä korjaamoyrittäjistä koostuva ketju, johon kuuluu jo 124 korjaamoa. Autoja huolletaan yhä useammin itsenäisissä korjaamoissa, sillä EU:n ryhmäpoikkeusasetuksen ansiosta kaikkien automerkkien takuut säilyvät myös merkkiliikkeiden ulkopuolisissa huolloissa.

”Positiivinen yrittäjähenki tekee Autofit-korjaamoiden palvelusta ensiluokkaisen. Voit olla varma, että autosi huolletaan kunnolla, kun yrittäjällä on oma leipä kiinni”, sanoo Autofitin kenttäpäällikkö Jukka Soimetsä , jolla on pitänyt viime aikoina kiirettä.

Elokuusta alkaen eri puolille Suomea on avattu kahdeksan uutta Autofit-korjaamoa – Kempeleelle, Jyväskylään, Iin kuntaan, Kangasalalle, Haapajärvelle, Kokkolaan, Vantaalle ja Imatralle. Suomessa on jo 124 itsenäisen yrittäjän vetämää Autofit-korjaamoa. Autoja huolletaan yhä useammin itsenäisissä korjaamoissa, sillä EU:n ryhmäpoikkeusasetuksen ansiosta kaikkien automerkkien takuut säilyvät myös merkkiliikkeiden ulkopuolisissa huolloissa.

Eurooppalaisen Autofit-korjaamoketjun toi Suomeen vuonna 2004 suomalainen perheyritys Atoy Oy, joka on Pohjoismaiden neljänneksi suurin autoalan varaosatukkukauppaa ja korjaamoliiketoimintaa harjoittava autoalan palveluyritys. Atoyn bisnesmalliin kuuluvat Suomessa, Ruotsissa ja Latviassa toimivat itsenäisten yrittäjien vetämät korjaamo- ja varaosamyymäläketjut, jotka toimivat alihankintaverkostona Atoyn maahantuomille autovaraosille ja korjaamolaitteille. Atoy vastaa Suomessa Autofit-korjaamoketjun ja Osaset-varaosaketjun ohjauksesta ja tukee ketjuun kuuluvia yrittäjiä markkinoinnissa, myynnissä ja koulutuksessa.

”Atoylle Autofit on poikkeuksellisen tärkeä yhteistyöverkosto. Auton huoltamiseen liittyvien vaatimuksien tiukentuessa haluamme tarjota konseptoidun mallin menestyä alan kiristyvässä kilpailussa”, sanoo Atoy Automotive Finland Oy:n toimitusjohtaja Jussi Huhtanen .

Renkaiden vaihto ja huollot saman katon alta: Autofit ja FirstStop yhteistyöhön

Talvirenkaiden vaihdon sesonki on nyt kuumimmillaan. Kahden yrittäjyyteen perustuvan ketjun, Autofitin ja rengasliikeketju FirstStopin, yhteistyö lanseerattiin Autofitin ja Osasetin ketjupäivillä 10.–11.10. Tampereella, jossa yli 200 autoalan ammattilaista kokoontui keskustelemaan autoalan kehityksestä. Yhteistyö mahdollistaa asiakkaille auton huollot ja renkaidenvaihdon yhden katon alta nopeasti ja ammattitaitoisesti. First Stop -ketju edustaa Suomessa maailman suurinta renkaiden valmistajaa Bridgestonea.

Samassa yhteydessä lanseerattiin Autofitin kumppanuus Svea Ekonomi -rahoituksen kanssa, joka mahdollistaa asiakkaille auton korjauksen tai huollon maksun entistä joustavammin laskulla, 30–45 päivän korottomalla maksuajalla tai osamaksulla.