Auton tankissa voi muhia tuhansien eurojen vahinko

zalpe7hxhtk5w1fvlzrw

Suomessa tankataan epähuomiossa useita kertoja päivässä bensiiniä dieselautoon. Seurauksena on pahimmassa tapauksessa moottorin rikkoutuminen. Vahinkojen kustannukset ovat tällöin tuhansia euroja. Auton bensatankin suulle asennettava diesellukko säästää monelta harmilta, mutta monet autoilijat eivät edes tiedä, mikä kyseinen kapistus on.

Bensiinin tankkaaminen dieselautoihin on yllättävän yleinen vahinko.

– Vahinkoja tapahtuu erityisesti perheissä, joissa on eri polttoaineilla toimivia autoja tai joissa on juuri äskettäin siirrytty bensa-autosta dieselillä kulkevaan autoon. Myös vuokra- ja laina-autojen kanssa sattuu helpommin tankkausvahinkoja, kertoo vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela Ifistä.

Ongelmaan on halpa ratkaisu

Bensiiniautoon ei voi kovin helposti tankata dieseliä, sillä bensiinipistoolia isompi dieselpistooli ei mahdu bensatankin suusta sisään. Sen sijaan ohuempi bensiinipistooli mahtuu dieselauton tankin suuhun helposti.

Tyypillisesti virhetankkauksesta aiheutuvat vahingot ovat kustannuksiltaan parin sadan ja tuhannen euron väliltä. Pahimmassa tapauksessa auton moottori rikkoutuu, josta voi koitua useiden tuhansien eurojen lasku.

Täyskaskovakuutus korvaa auton hinauksen korjaamolle, mutta ei virheellisestä tankkauksesta aiheutuvaa polttoainejärjestelmän huuhtelua.

– Onneksi asiaan on halpa ratkaisu, diesellukko. Se on tankinsuulle laitettava lisäosa, joka aukeaa vain dieselpistoolilla. Lukon saa halvimmillaan reilulla parilla kympillä, ja suhteessa virhetankkauksesta aiheutuviin kuluihin ja muuhun harmiin se on erittäin edullinen, Koskela huomauttaa.

Diesellukon saa If Turvakaupasta https://turvakauppa.if.fi/ 50 % alennuksella 14.6. saakka.