Jo vuosikymmen työtä paremman liikenneturvallisuuden puolesta Toyotan Mobilitas-turvallisuuskoulutuskeskuksessa

acfa1c5e476e0ead_800x800ar

Toyotan Fuji-vuoren juurella Japanissa sijaitseva Mobilitas-turvallisuuskoulutuskeskus täytti kymmenen vuotta tämän vuoden huhtikuussa. Sen pyrkimys on kasvattaa tietoisuutta liikenneturvallisuuden merkityksestä, ja se on palvellut yli 50 000 ihmistä perustamisestaan alkaen. Koulutuksessa hyödynnetään niin perinteistä luokkahuoneoppimista, ajoharjoittelua kuin muitakin käytännön aktiviteetteja.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda onnitteli keskusta merkkipäivän johdosta: ”Haluan ilmaista kiitollisuuteni työtämme tukeneille yhteistyökumppaneille sekä kaikille niille, jotka ovat vierailleet keskuksessamme. Keskuksen laajan ohjelmiston avulla vierailijat ymmärtävät liikenneturvallisuuden merkityksen, mutta pääsevät samalla nauttimaan ajamisen hauskuudesta. Turvallisuus on erittäin tärkeää meille autonvalmistajana, ja teidän avullanne pidämme sen jatkossakin tärkeimpänä prioriteettinamme”.

Mobilitas-turvallisuuskeskus palvelee arkipäivisin ensisijaisesti yrityksiä ja muita ryhmiä, ja viikonloppuisin keskus on auki yleisölle. Toyota on järjestänyt ajokursseja jo vuodesta 1987, ja ne siirrettiin Mobilitas-keskukseen vuonna 2005, kun keskus avattiin.

Toyota Safety Sense

Toyota on sitoutunut turvallisten autojen valmistamiseen, ja sen näkemyksen mukaan asiaa tulee lähestyä niin ihmiset, autot kuin koko liikenneympäristön huomioivasta näkökulmasta. On tärkeää tutkia ja analysoida aiemmin tapahtuneita onnettomuuksia, jotta saatavan tiedon avulla voidaan kehittää uusista autoista aiempaakin turvallisempia.

Toyota lanseeraa tänä vuonna innovatiiviset Toyota Safety Sense -turvallisuusvarusteet, joihin sisältyy peräänajoja estävä Pre-Collision-järjestelmä (PCS) tai Pre-Collision Plus -järjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin (ACC), kaistavahti (LDA), kaukovaloautomatiikka (AHB) sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä (RSA). Varusteiden tarkoituksena on estää ja lieventää törmäyksiä erilaisissa liikenneolosuhteissa.

TOYOTA

Toyota on paitsi maailman arvokkain autobrändi, myös maailman suurin autonvalmistaja. Vuonna 2014 Toyota Motor Companyn valmistamia autoja myytiin 10,2 miljoonaa kappaletta kaikilla viidellä mantereella, yli 170 eri maassa.

Toyotan visiona on olla tiennäyttäjänä uudenlaiseen liikkumisen tulevaisuuteen. Se on sitoutunut tuottamaan sellaisia ympäristöystävällisiä autoja, jotka myös kuluttajat ottavat omakseen. Toyota Motor Companyn valmistamia hybridiautoja onkin myyty jo yli seitsemän miljoonaa kappaletta ympäri maailman, ja polttokennoauto Toyota Mirain myynti alkaa tänä vuonna niin Euroopan kuin Yhdysvaltojenkin markkinoilla.

Toyota tunnetaan paitsi tehokkaasta tuotantojärjestelmästään ja korkeasta asiakastyytyväisyydestään, myös laadukkuudestaan. Toyota onkin laatutilastojen kestomenestyjä, niin Suomessa kuin maailmallakin.

Toyota Motor Europe työllistää suoraan noin 20 000 henkilöä Euroopassa, ja sillä on 30 kansallista myynti- ja markkinointiyhtiötä 56 eri maassa. Suomessa Toyota Auto Finland Oy työllistää suoraan noin 80 henkilöä, ja Toyota-asiakkaita palvelee 57 täyden palvelun autotaloa ja 27 valtuutettua korjaamoa.