BMW jälleen toimialansa ykköseksi Dow Jonesin vastuullisuusindekseillä

8c7eb87ae62c621a_800x800ar

BMW Group palasi tänä vuonna toimialansa johtajaksi Dow Jonesin kestävän kehityksen maailman ja Euroopan indekseillä. Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) -listaukset ovat olleet käytössä 15 vuoden ajan, ja BMW on ainoana autoalan toimijana ollut mukana jokaisessa listauksessa alusta lähtien.

Arvostetuimmat maailmanlaajuisen kestävän kehityksen indeksit, Dow Jones Sustainability Indices, kuvaavat yritysten vastuullisuutta liiketoiminnan, ympäristön ja sosiaalisen kestävyyden näkökulmista. BMW:n tulos tänä vuonna, yhteensä 91 pistettä sadasta, on koko autoalan paras. Viime vuonna BMW Group jäi niukasti toiselle sijalle oltuaan ykkösenä edelliset kahdeksan vuotta putkeen. Toimialajohtajan asema on kilpailtu, sillä analyytikoille, sijoittajille ja sidosryhmille se on osoitus vastuullisuuden merkityksestä kyseisessä yhtiössä.

”Olemme todella ilahtuneita onnistumisistamme ja paluusta DJSI-listauksen huipulle. Tämä on osoitus vastuullisesta johtamistavastamme autovalmistajien keskuudessa”, BMW Groupin kestävän kehityksen ja ympäristöjohtaja Ursula Mathar kommentoi.

Tänä vuonna Dow Jones Sustainability Indices juhlii 15. juhlavuottaan. Aloittaessaan toiminnan vuonna 1999 se oli ensimmäinen globaali osakeindeksi, joka arvioi yrityksiä liiketoiminnan lisäksi myös ympäristö- ja sosiaalisin kriteerein. BMW on ainoana autoalan toimijana ollut mukana jokaisessa DJSI World ja DJSI Europe -listauksessa alusta lähtien.