BMW X2: urbaani ja urheilullinen neliovinen coupé

tcxdc7ta8wzfzku1buvu

BMW X2: urbaani ja urheilullinen neliovinen coupé

BMW X2 on uusi jäsen BMW:n luomassa Sports Activity Vehicle -segmentissä. Tarjolle tulee myös M Sport ja uusi M Sport X -varusteluversiot, jotka korostavat auton luonnetta.

BMW X6:sta vuonna 2009 alkunsa saanut urheilullinen SAV-segmentti, johon myös BMW X4 kuuluu, täydentyy aivan uuden kokoluokan BMW X2:lla. Se tuo luokkaansa urbaanin ja nuorekkaan ajamisen ilon.

Tunnusomaisena piirteenä uuden segmentin BMW X2:lle on keulan uudelleen muotoiltu jäähdyttimen säleikkö, joka on aiempaa korkeampi, alareunastaan yläreunaa leveämpi ja sivuilta kulmikas. Jäähdyttimen säleikön lisäksi keulaa hallitsevat suuri ilmanottoaukko sekä LED-ajovalot. Keulan ilme korostaa BMW X2:n urheilullista luonnetta.

Kattolinja on coupémaisen kevyt, mikä tekee sivuikkunoista matalat ja linjakkaat. Voimakas olkalinja leimaa kyljen muotoilua. Yksityiskohtana korostuu C-pilarista löytyvä pyöreä BMW-logo, mikä on ollut BMW:n coupé-klassikoiden, kuten BMW 2000 CS:n ja BMW 3.0 CSL:n tunnusmerkki, ja on nyt ensimmäistä kertaa BMW X -mallissa.

Auton urheilullinen muotoilu yhdistyy aitoon maastokelpoisuuteen reilun maavaran ja suorituskykyisten moottoreiden ansiosta. Valikoimaan kuuluu lanseerausvaiheessa yksi bensiini- ja kaksi diesel-moottorivaihtoehtoa malliston yläpäästä, mutta valikoima laajenee pienemmillä bensiini- ja dieselmoottoreilla heti 2018 alussa.

Molemmissa dieselmalleissa BMW X2 xDrive20d ja X2 xDrive25d:ssä on vakiona BMW:n älykäs xDrive-neliveto ja 8-vaihteinen Steptronic-vaihteisto. Etuvetoisessa BMW X2 sDrive20i -bensiinimallissa on urheilullinen kaksoiskytkimellä varustettu 7-portainen Steptronic-vaihteisto.

BMW X2 -mallisto täydentyy alkuvuodesta 2018 kahdella bensiini- ja kahdella diesel-vaihtoehdolla, kun tarjolle tulevat kolmisylinterinen BMW X2 sDrive18i ja X2 xDrive20i sekä dieseleistä X2 sDrive18d ja X2 xDrive18d.

Ohjaamo on BMW:lle tyypilliseen tapaan kuljettajaorientoitunut ja kaikki hallintalaitteet ovat erittäin helposti kuljettajan ulottuvilla. Korotetut istuimet antavat hyvän näkymän ympäristöön niin kuljettajalle kuin matkustajille

Sisätiloiltaan sekä M Sport että M Sport X -malleissa on Micro Hexagon -kankaan ja Anthracite-Alcantaran -nahkan yhdistelmä, minkä kontrastina toimii keskikonsolin ja kojelaudan tikkaukset.

Tavaratilan koko on 470 litraa, mikä mahdollistaa urheilullisten vapaa-ajanmatkojen varusteiden kuljettamisen. Myös tilavat ovikotelot lisäävät matkustusmukavuutta.

BMW X2 on kokonsa puolesta sukua X1:lle. Malli ei kuitenkaan ole ’BMW X1 Coupé’, vaan alusta, jousitus ja ohjaus on suunniteltu varta vasten X2:lle.

Urheilullinen jousitus välittää BMW X2:n dynaamisen voimansiirron ketteryyden tien pintaan. BMW M Sport ja M Sport X -malleissa on vakiovarusteena BMW M Sport -jousitus, jossa on jäykemmät jouset ja iskunvaimentimet sekä madallettu maavara. Lisävarusteeksi voi valita Dynamic Damper Control -säätyvän iskunvaimennuksen, jolla alustan maavaraa voi laskea 10 mm.

BMW X2:een on saatavilla lukuisia kuljettajaa avustavia toimintoja. Ruuhka-avustin keventää ajoa ruuhkassa pitämällä auton keskellä kaistaa halutun etäisyyden päässä edellä ajavasta. Ruuhka-avustin toimii 0–60 kilometrin tuntinopeuksilla ja edellyttää, että kuljettaa pitää vähintään yhdellä kädellä kiinni ohjauspyörästä.

BMW X2 (F39) lanseerataan maaliskuussa 2018. Alustava hinta on 50 253 euroa (sDrive20i).

Tekniset tiedot

BMW X2 sDrive20i

141 kW/192 hv

EU-yhdistetty kulutus 5,5–5,9 l/100 km

Yhdistetyt CO2-päästöt 126–134 g/km*

BMW X2 xDrive20d

140 kW/190 hv

EU-yhdistetty kulutus 4,6–4,8 l/100 km

Yhdistetyt CO2-päästöt 121–126 g/km*

BMW X2 xDrive25d

EU-yhdistetty kulutus on 5,1–5,3 l/100 km

Yhdistetyt CO2-päästöt 133–139 g/km*

*Luvut perustuvat EU-testisykliin ja voivat vaihdella rengasvalinnasta riippuen.