BMW:n ensimmäinen täyssähköinen SAV tuotantovalmiina

w8b4jely03bzmpechjfg

BMW:n ensimmäinen täyssähköinen SAV-malli on saanut tyyppihyväksynnän. BMW iX3:n sarjatuotanto alkaa tänä kesänä.

BMW on tyyppihyväksyttänyt täyssähköisen auton ensimmäisen kerran yhtä aikaa Euroopassa ja Kiinassa. Tyyppihyväksyntäohjelmaan sisältyi 340 tuntia erilaisia testejä ja yli 7 700 ajettua kilometriä, ja se saatiin vietyä läpi neljässä viikossa. Tulokset on lähetty viranomaisille eri puolilla maailmaa, jotta BMW iX3:lle saadaan hyväksyntä eri markkinoilla.

X3-mallistossa voimanlähteiden koko kirjo

BMW X3 on yhtiön ensimmäinen mallisto, jossa saatavissa ovat kaikki BMW:n tarjoamat voimanlähteet: bensiini- ja dieselmoottori sekä pistokehybridi ja sähköauto. Tämä heijastaa BMW:n strategiaa, jonka mukaan se tarjoaa laajan valikoiman malleja erilaisiin tarpeisiin ympäri maailmaa.

P90390870_highRes_preparations-for-bmw

P90390873_highRes_preparations-for-bmw

Kun BMW iX3 tuodaan markkinoille myöhemmin tänä vuonna, se näyttää, miten pitkä toimintamatka voidaan saavuttaa ilman kookasta akkua. Mallin toimintamatka on alustavien tietojen mukaan yli 440 kilometriä (WLTP), vaikka akun nettokapasiteetti on vain 74 kilowattituntia.

BMW iX3 ja sen lopullinen muotoilu ja tekniset tiedot julkistetaan kesällä. Seuraavat kaksi täyssähköistä BMW-mallia tulevat markkinoille jo ensi vuonna. Vuonna 2021 BMW:n valikoimaan kuuluu neljä erilaista täyssähköistä mallia: BMW i3, BMW iX3, BMW i4 ja BMW iNEXT.

Vuonna 2023 BMW Groupin valikoimassa on vähintään 25 ladattavaa automallia, joista ainakin puolet on täyssähköisiä.

Tuotanto Kiinassa

BMW iX3:n sarjatuotanto alkaa Shenyangissa Kiinassa BMW Brilliance -tehtaalla, joka on BMW:n ja Brilliance China Automotiven vuonna 2003 perustettu yhteisyritys. Tehdas pystyy valmistamaan 450 000 autoa vuodessa, ja se on tuottanut eri BMW-malleja jo useita vuosia, esimerkiksi BMW 3- ja 5-sarjan autoja Kiinan markkinoille. Tehtaalla tehdään myös suuri osa BMW:n tutkimuksesta.

BMW iX3 valmistetaan samalla tuotantolinjalle kuin muut X3-mallit, minkä ansiosta tuotanto tehostuu entisestään ja eri malleja voidaan valmistaa joustavasti. Sähkömallin sarjatuotannon valmistelut ovat olleet käynnissä jo pitkään. Vuoden 2019 puolivälin jälkeen tehtaalla on tehty yli 200 niin sanottua esituotantoautoa, joita on käytetty testauksessa, kehitystyössä ja sarjatuotannon viimeistelyssä.

BMW iX3 esiteltiin konseptiautona vuonna 2018. Viime talvena prototyyppiä testattiin Ruotsissa äärimmäisissä arktisissa olosuhteissa rinnan BMW i4- ja BMW iNEXT -prototyyppien kanssa.